Tietoja minusta

Oma kuva
Vanheneva ja haurastuva: ilman sarvia ja kohta varmaan hampaita; exänä: ope (luokan-, erityis-), lautamies + ties mitä - ja mikä huvittavinta = humanististen tieteiden kandidaatti HUK. Tällä POTULLA eli potalla ähistään omanlaisesti, ylen viisaita vältellen. (Blog content may be published in part or entirety by any print, broadcast or internet/digital media outlet, or used by any means of social media sharing.)

tiistai 3. tammikuuta 2023

Jeesus-Turunen-Hämäläinen-Lappalainen-Puhakka-Mäkelä

  vanhat Parnassot -sarjan 16.

A-virusta tämän täytyy olla, sen verran voimalla jyllää tauti, ettei Ota vuoteesi ja käy -jeesuskehotus luonnistuisi. Mutta näillä mennään ja odotetaan ihmettä. Sen verran sentään voimia reservissä jotta jaksoi katsella nuorten leijonapoikien tylyn MM-lätkätappiopelin Ruotsia vastaan. Vaan sairasvuoteella ei hetkauta: voitti eli hävisi.

Höpinät pois ja asiaan:

Elokuun nide 5/1971


Vau!
Maakunnan ääni päässyt puhumaan - ja peräti kaksin suin.
 
Pohjois-Karjalan näkyvimmät kirjailijat - H. Turusestahan ei vielä tuolloin ollut tietoakaan eikä Simo Hämäläisestä - äänessä: Seppo Lappalainen ja Jouko Puhakka. Kumpikin kertoo kuukausipalkkaisesta kirjailijan virasta, mitä semmoinen tuo tullessaan. Jouko Puhakalla on puolen vuoden pesti takanaan ja faktat pöydällä. Ykstotinen Puhakka, vähemmän ekstrovertti kalamies, mylläri ja erämies yhteenvetää lopputulemaksi:

"Virkakokeilun kestäessä olen päätynyt tulokseen, että kyseiset kirjailijanvirat olisi miehitettävä esiintymiskykyisillä, aloiterikkailla ja kulttuuripolitiikkaan aktiivisesti osallistuvilla kirjailijoilla ja että luovaa kirjoittamista harjoittavien toimeentulo olisi edelleen järjestettävä muulla tavalla."

Lappalainen sen sijaan loruaa omiaan ja sottailee huovismaisesti, miltähän maistuisi olla sellainen. 
Hyvää se virka tekisi, niin ei olisi toimeentulo pelkän kirjamyynnin varassa. 8500 asukkaan kotikunnassa Polvijärvellä vuosittainen ostolevikki kun on vain 48 kpl. Ja pääsisi tutustumaan erilaisiin paikkoihin ja ihmisiin - piireihin!
"Samalla minut velvoitettaisiin olemaan läsnä kaikilla niillä kirkonkylän rouvien kahvikutsuilla, joille he eivät minua vielä nykyään valitettavasti kutsu.

Ja tämmöinenkin voi sitten toteutua:
"Ravintoloitsija herra Matti, joka on viime vuosien aikana lehdistä lukenut, ettei kirjojen tekeminen suju kuivin suin, kutsui minut kanta-asiakkaakseen ja konstaapeli Nykänen esitteli minulle uuden virastotalon putkan - kaiken varalta."

Takakannessapa on mainos, jossa ollaan vielä jyvällä ja tarkasti laskuissa Hannu Mäkelän kirjoittamista kirjoista: Oman itsensä herra on Mäkelän kuudes; nykyisinhän tuo kirjamääräluku huitelee epämääräisesti yli kahdensadan!


Parnasso-sarja 1970 - 1975
kokonaisena:
1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14 - 15 - 16 - 17 - 18 - 19 - 20 - 21 - 22 - 23 - 24 - 25 - 26 - 27 - 28 - 29 - 30 - 31 - 32 - 33 - 34 - 35 - 36 - 37 - 38 - 39 - 40 - 41 - 42 - 43 - 44 - 45 - 46 - 47 - 48 - 49 - 50 - 51
Kirjavinkeissä


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti