Tietoja minusta

Oma kuva
Vanheneva ja haurastuva: ilman sarvia ja kohta varmaan hampaita; exänä: ope (luokan-, erityis-), lautamies + ties mitä - ja mikä huvittavinta = humanististen tieteiden kandidaatti HUK. Tällä POTULLA eli potalla ähistään omanlaisesti, ylen viisaita vältellen. (Blog content may be published in part or entirety by any print, broadcast or internet/digital media outlet, or used by any means of social media sharing.)

torstai 1. maaliskuuta 2007

Maaliskuun Kauppalehti-blogit

Matkalla Leningradiin (13.vk)


- Kuuntelehan noita!

- Pojilla ekonomia hallussa.

- Ei tuo VOI olla totta!

- No on ne innostuneita ainakin, alaansa.

- Älytöntä! Jotenkin vielä hömötinttiin höpsähtäneet ja kurjenpolveen kapsahtaneet tajuaa - mutta TUO!
Vuosi 1984 menossa. Matkalla Leningradiin. Opettaja, suuri humanisti ja filantrooppi, on tyrmistynyt, järkyttynyt kuulemastaan. Tuleva vaimo yrittää tasapuolisesti ymmärtää kumpaakin osapuolta. Edessä istuu kaksi opiskelijapoikaa vastapestyin kutrein. Kuuluu paloja:
"Kurssilasku monella firmalla." "Lähikuukausina aivan." "Kyllä investointeihin pitäisi nyt satsata." "Todenteolla." "Bilateraalinen kauppa Neuvostoliiton kanssa on iso etu Suomelle." "Eikä likviditeettiongelmia laisinkaan." "Protektionistiset paineet Usassa sietämättömät." "Valuuttaheilahtelu johtaa ylilyönteihin..."
Viipuriin saakka pojat jaksavat vaahdota. Opettaja takana pudistelee päätään ja kopeloi laukkuaan, omia bisneksiään, varmistaakseen että poolopaidat, sukkahousut, purukumit, lippalakit varmasti ovat matkassa. Käypää huvitteluvaluuttaa Europeiskajaan, Hitlerin Astoriaan, Pribaltiskajan upottaviin vuoteisiin, korruptiovälineitä kerrosmuoreille ... ... Käydään, käydään toki Eremitaasissa ja Pietarhovissa, Iisakin kirkossa ja Nevskin kirjailijakahvilassa, Dostojevskin vuokrakämpällä. Kunhan ei hippu kaupparyssän verta opetajassammekin ;)
- Mutta tuommoista potaskaa jaksavat jauhaa. Ja huppailumatkalla ovat! En ikinä minä tuommosia!

- On niillä asiaakin.
Mutta. Eipä hätää. Turistbus parkkeeraa Viipurin aseman eteen, ja kohta pojat jo palaavat stolisnajat käsissään mairein ilmein.

Investoinnit on investoitu, likviditeetit likvidoitu tältä reissulta. Tarkkaa analyysia ei puristu enää huulilta. Edestä kajahtaa vain isoimmat hajapalat:
 • FUTUURI
 • FINANSSI
 • RAUMA-REPOLA
 • MEKLARI
 • FUUSIO
 • ETLA
 • OPTIO
 • OTC
 • OECD
- A B C, kuiskaa opettajamme vierellä istuvalle ihanalle Futuurilleen.
Moskova-hotellin eteen pudottautuvat pojat ja tulkin perässä marssivat sisään koivet ojossa kuin parhaatkin valiosotilaat. Leningrad on nielemässä neljäksi vuorokaudeksi pörssihait.
- Humbuugia on maailma tulvillaan, tuumaa opettajamme.
Ja tuleva vaimokin jo nyökkäilee: - Jää pojilta Pietari Paavalin linnoitus valloittamatta.
*****
Sittemmin talvella 2007 yölampun valossa kuulemme kummia:
Q tarkoittaa myyntiwarreissa vitosta eli toukokuuta, E on toukokuu ostowarreissa.
- Mitäs höpäjät?
FUMin calleja kannattaisi ehottomasti nyt ostaa, ehkä kuitenkaan ei Eetä vaan äFFää.
- Mikä on warre? Kuka on Kalle?
- SHB:n warret ovat siitä inhottavia että nillä on aasialainen häntä, moni luulee breikkipisteeseen olevan kaksi viikko kauemmin ...
- Itelläs on aasin häntä. Nyt lopetat!
Vaimo kääntää kylkeään ja tuhahtelee. Sapatoiva opettaja ottaa oikein kynän ja alkaa laskeskella. Ottaa laskimen ja näpyttelee numeroita niin että vaimo pyytää:
- Paa pois kun häiritsee tuo numeroiden hipelöintis. Aamulla ei jaksa töihin herätä.
- Vaan nää kun on niin kiinnostavia nää pörssikurssit ja varsinkin  tää Nelskylän Warrantti - jokamiehen johdannainen -teos.
- No lue sitä niin ei häirihe. Ja opit.
- Luenko ääneen niin nukut?
- No antaa tulla.
"Mitä korkeampi volatiliteetti on, sitä korkeammat ovat myös suojauksen säädön kustannukset. Ne katetaan warrantista saadulla preemiolla ..."
Sapatoiva opettaja vilkaisee vierelleen ja mitä kummaa: vaimo on vaipunut sikeään uneen! Eikä voi ymmärtää, ettei näin kiinnostava asia kiinnosta. Kyllä Leningradin pojat tämänkin tajuaisivat.
Jossakin syvällä humanisti opettajan ruumiissa ja sielussa kalvaa kylläkin yhä humpuukia huokaileva mato.
                    =====
Hyvä Veliseni
Lyhyesti ja suu pyörällä, silmät suitsirenkaina ilmoitan Sinulle suuren ilon: w-kassamme 9762 € (ed.5863)! FUMimme ja SAMimme heräsivät kevääseen kukkimaan etuotossa (ks vk 7.!) - kai niilläkin tämä ilmastonmuutos. Mutta ollos huoleton: tämän jälkeen on vain yksi suunta. Mites sitä sivistyslatinaksi sanotaankaan: "UP and Down!"  No nautitaan nyt tämä hetki pieni kutkulleen ja ollaan sitten taas maansamyyneitä kun sen aika on. Ja se on.
Voi paksusti!      Piirsi veljesi Hikkaj
"Warrantin ostajan eli sijoittajan tuotto puolestaan perustuu markkinanäkemyksen toteutumiseen." - Michael Nelskylä, 2004Share

`S´apatoijan viikonpäivät (12.vk)


HEPATIITTIROKOTUS
Melkein viisikymppiä. Tyyristä lystiä. Ystävällisiä ovat apteekissa ja terveyskeskuksessa. Apteekin pihaan polkee pyörällä virkapuvussaan palopäällikkö, jolle:    - Määrärahat  lopussa, ilmeisesti.
KOMPOSTIPUOLENVAIHTO
Bakteerit ovat miun kotieläimiäni. Ruokin niitä solokkusankollisella. Viettävät taas viikon villinviriiliä kimppaelämää lumetetussa kodissaan. Täynnä tämä puoli; uudelle puolelle asetan risuja pohjalle ja liiteristä kaavittua muraa peitoksi bakteereille. Piilossa muhinoikoot.
TUHKAT UUNISTA
Kaksi alumiinitaasallista, kukkuripäitä, kylvän pitkin puutarhaa. Tuuli vie osan mennessään, jää hanki rumaksi - ja naapurin narupyykki.
LANGON HAUKIFILEET
Talviverkoilta saa, mutta joutuu rypemään jäälle nousseessa ullivedessä. Lanko tuo valmiit fileet. Voissa paistan.
AUTOKORJAAJA HINAA VAIMON  - auton
Startti kaput. Auto narun päähän ja mäen alle pajaan. Täytyy vaimon töihin päästä, jotten  joutuisi takaisin töi....
ILTAJUOKSU AVANNON REUNALLE
6 km. Vaimo jää rypemään käännöspaikalla avantoon. Helekutti!  Minä juosta potallan  kiireellä karkuun kotisaunan lauteille.
ELÄKELÄISEKSI
Alamäennaapurin parempi P kävelee kukkapuskaa roikottaen hämäännyksen tilassa vastaan. Helpotus ja Huokaus seuranaan. Viimeisenä työpäivänä täystöpinä ollut päällä.       - Käytetään vanhan jalat vielä loppuun, olivat kollegat vitsailleet. Jo huomenna saa nukkua pitempään. 'Elakelainen kun on', sanoisi Kejospekka.
KUKKAMULTAA KAUPASTA
Kahta en ymmärrä: ostaa nyt kiuaskiviä tai kukkamultaa -  kaupasta maata maalla! Nyt on pakkorakonen, koska on talvi ja kompostin multa keskeneräistä ja liian voimakasta. Ostan litteän pussin turvemultaa.
LAPSUUSKAVERIN KAUTTA
Koukkaan moikkaamaan tuttua turjaketta. - Onko Tompsua näkyny?   - Käy myyrä! Myyrä miule, kaupasta, pyysi se eilen ja kahtoa napotti.    - Myöpi ne siule itellekkii. - Möisköhän nuo? se empi ja lähti mäkeen sauvomaan.
TOMAATIN SIEMENET
Jaan mullat kuppeihin: joka kuppiin siemen ja varasiemen. Kaksikymmentä kuppia keittiön pöydälle jää riesaksi odottamaan kasvunihmettä.
RUUTUA HYPPÄÄMÄÄN
Tekisi mieli. Rapainen piha lätskyy. En valoisaan aikaan uskalla. Ohikulkija voisi nähdä ja ilmoittaa työnantajalle johtajaopettajan ruutuhyppelystä. Toisaalta kyllä: sitten sapatti ainainen?
MATTI, JYRKI JA EERO
Meidän olohuoneeseen tunkee ilta illan jälkeen kolme puhdikasta miestä. Annan heidän keskenään rauhassa rallattaa -  omissa oloissaan. Kun en kahvia tarjoa, aikansa kinattuaan, poistuvat takakautta. Sitä jatkuu koko viikon. Lopulta kai sitten tajuavat etten ole heihin mielistynyt, koska eivät enää loppuviikosta vieraile. 
VAALIKERÄYSTOIMIJANA
Kaksi sunnuntain aamutuntia nyökkäilen rovon kirstuun kilahtaessa kynttiläpöydän takana. 17 erilaista hyvää tekevää järjestöä saa rahaa toiminnalleen. Viikon vieraat, Matti, Jyrki ja Eero eivät näistä mitään kostu.
RISTIÄISRÄÄPPIÄISISSÄ
Viikon lopuksi ihastelemme pikkusukulaisen, 'Tilallisen', siirtyneen seurakunnan yhteyteen, sen täysvaltaiseksi jäseneksi.
HILJAISET VIERAAT
Ilmestyvät yöpuulle käydessäni iltaehtoolla uskollisenkiltisti eteeni. Käyttäytyvät korrektisti. Näistä vieraista minä pidän, sillä he eivät joutavaa remua ja hillitysti selittävät asiansa.        Heidi, Veronica, Bo, Paulo ja Pentti. Kalle ei enää käy.
                    ===== 
Hyvä Veli!
Niinhän siinä sitten kävi, niissä vaaleissa, että Sinun arvosi heitettiin roskakoppaan ja voittajia olivat ne päinvastaiset, jotka Sinun Matti-vaalivärkistäsi saivat korkeintaan viisi pistettä. Eipä taida ilmastonmuutos muuttua :(
Warreillamme menee lujaa: 5863 € (ed. 4510). Warretouhu on kuin tulta kämmenellään siirtelisi. Ihan älytöntä, polttavaa. Välillä lieskat nuolevat, heiluvat  ja hilluvat, välillä  pelkkä kekäle  kämmenellä. Viikolla olimme upoksissa, hyvä että henkeä sai haukattua: kolmessa tonnissa koukasi. Perjantaina heräsimme hypotermiasta, kun ystävämme Fumi, Sami ja Telsu tansahtelivat ylös ja alas eli tekivät juuri sitä liikettä, jolloin, valppaana kun on,  on iskettävä. Hassua: Amerikan asuntomarkkinat vaikuttavat Susirajan eläjiin!  Globaalisaatsioonia, Veljeni. Sitä tämä. Ei voi muuta kuin päätä pyöritellä, nikotella ja lätkiä huutomerkkejä perään!!!!
Eipä siinä kahta sanaa paina - voittipa Kokoomus (+10) tai hävisipä SDP (-8). 
Ja loppuloruksi taas ällisteltäväksesi lööppi - a täll kerttab eestlaine, Öhtylehest...
Palaillaan. Voi hyvin!       veljesi Hikkaj
"Sillä oli kyllä rahaa, kiitos metsän ja isäntähengen ... Mutta miten hetas se olisi sitä antamaan, se oli toinen juttu."  Haanpää, 1945: Yhdeksän miehen saappaat

Share

Matti-vaalikone hakee ka(l)taistamme - testaa poikkeavuutesi, ehdokas! ;) (11.vk)


 (MITÄ ENEMMÄN KERÄÄT PISTEITÄ - SITÄ KAUEMPANA KANSASTA OLET)
- Mutta niinhän Kattila-Santeri oli vikonu, että se on onni, joka miestä tyyrää! Minä siihen kyllä lisejäisin, että myös se, kun yrittää enemmän kuin mihin uskookaa. -Päätalo, 1998 
Jopas jotain! Olen saanut siepata armaalta Veljeltäni äkeitä sivumerkkejä jostain 'tuolta puolen'. Vaalit näyttävät sytyttävän hänet yhä roihuun, ilmiliekkeihin. Hän pyytää välittämään seuraavanlaisenviestitestin kaikille kansanedustajaksi pyrkiville, pyytää vastauksia ennen sunnuntaiäänestystä. Joten tässäpä tämä:
"... ÄÄÄÄÄnestän ihmistä, en puoluetta. Siksi haluan tietää ehdokkaani, mattini, luotettavuuden arjen toiminnoissa ja hänen tapansa elää tässä ajassa. Yksityiselämä paljastaa kyllä, millainen minun mattini on. Nuhteeton ei saa olla, mutta herätyskellot alkavat päristä jos mattini horjahtelee seuraavassa korroosiokatsastuksessa. Pisteitä jaossa 20. Ei kun kampeen ja matti-vaalikone pyörimään!
A) 'ENEMMÄN KUIN KAKSI KERTAA' -osio (0 p - kyllä, 1 p - ei) 
 • mattini istuksii kapakoissa tai kirkoissa kuukausittain     
 • mattini saa ylinopeussakkoja tai tekee ulkomaanreissuja vuodessa  
 • mattini käy läpi avioerojaan elämänsä aikana 


 • B) 'JOS MATILLENI MIELUISAA' -osio (0 - kyllä, 1 - ei)
  • golf/laskettelu       (nousukas, herraskainen)         
  • ralli/formula          (luontokriminaali)                    
  • lätkämatsi hallissa (agressiivinen, rivosuinen)       
  • sliipattu                 (narsistinen keikari)                 
  • vieraskielinen esitys kotimaisen voittaa (snobi)    
  • nato ennen kälyä  (ks kohta 3)                          
  • viheltelee kulkeissaan...(huithapeli) 

  Kymmenen pinnaa tuottivat EI-vastaukset  maksimissaan tähän mennessä - puolimatkan krouvissa. Etiäpäin:
  C) 'MIELUUMMIN KIINNI KUIN AUKI' -osio (1 p - kiinni, 0 p - auki)
  • radio 
  • kännykkä
  • suu
  • korkki
  • pers'
  D) 'LOPPUVIRITYS' -osio  (0 - 5 pistettä)
  • Olet ulkoilmaihminen kesättalvet ja mikä tärkeintä: et silti tunnista kasveja etkä eläimiä nimiltä. Tunne käy  tunnistamisen edellä. Ulos mennään tuntemaan, haistamaan, nuuskimaan, näkemään, kuuntelemaan, kokemaan. Ei  lajeja luettelemaan ... Mitäs viuluvirtuoosi Siirala sanoikaan:- Ei tarvitse olla biologi nauttiakseen metsän soinnista - eikä viulisti viulun.
  Siinä koko testi. Kaksikymmentä pistettä maksimi. 15 pistettä osoittaa jo riittävää poikkeavuutta, äänensaantimahdollisuutta minulta. Mikäli  siihen  likelle yllät niin ilmottaudu: olet potentiaalinen ehdokkaani.

  Muut intiimit asiat, mm. sukupuolielämään liittyvät mieltymyksensä,  mattini saa toki pitää omina tietoinaan. Jotakin edes siis kansalle jakamatonta.

  En myöskään halua kuulla mattini poliittisia mielipiteitä, sillä nehän näen jo hänen puoluevalinnastaan. Haluan tietää miten hän elää jokapäiväistä elämäänsä, arkeansa hallitsee, koska vain se paljastaa, onko hänestä toisten ihmisten asioiden hoitajaksi. Jos oma elämä rempottaa, eivätkä edes edellä mainitut vastuullisen ihmisen vaatimukset täyty, jääköön hän omiin rapakoihinsa. Silloin etsikäämme uusi matti!  Matteja piisaa."
  Tuommoisen latingin päästeli Veljeni ilmoille (sukulaisena pikkuisen hävettää), toivottavasti kansanedustajakandidaatit - esim Ilpo 61 - kertovat testipisteensä ja vastaavat Veljelleni vaalipiiriin katsomatta, sillä kai jokaisessa vaalipiirissä tuonka(l)taisia tiukkapipoja löytyy äänisaaliin lisukkeeksi.

                      ===== 

  Veljeni Siellä

  Lähetin ahdasmielisen viestisi eteenpäin - saas nähä tärppääkö, käykö yhtään kalaa koukkuun. Epäilen, koska aikamoinen linkola lienet. Tuskin moni kymmentäkään pistettä kerää ...

  Viikon warretuksemme onnistui, 4510 € (ed. 3840). Noilla FUMeilla ja SAMeilla sen verran  päivittäistä heiluntaa. NOK arvaamaton, annetan sen kehnon olla oloissaan. Liian globaali meille vähäisille. Kuten näet, eduskuntavaalit painavat päälle, eikä hömpälle juuri  aikaa jää. Olet moitiskellut liian keveisä lööpeistä, nyt saat raskaampaa: "Vanessan ihana yllätys: Vauva tulossa" Tutkiskele syvästi.

  Nähhään! Olet aina mielessä. Terveisin Hikkaj
  "Körräillessämme Villen kanssa Presidentinlinnan kutsuilla olimme yrittäneet vetäytyä tungoksesta sen verran syrjään, että olimme sanoneet päätämme punautellen: - Että mehi täällä ällistellään! onko ennää peli rehellistä.  - Pannee eppäilemään kun muistan, miten sinä sahata kihnutit Välitalon Aaten renkinä rantteella rangasta pölökkyjä. Ja minä hiiviskelin ruinaamaan kunnan piirimieheltä jauholappua.   - Ja kumarruttiin räntäsatteessa pöllinärreen juurelle.
  Ihmettelymme ei ollut ylpeilyä. Päinvastoin jouduimme ponnistelemaan silmien kostumista vastaan." Päätalo, 1998: Pölhökanto Iijoen törmässä. 


  Share

  Järjensyrjäytysharjoituksissa kaupunkipaikoissa (10.vk)


   "Ihmiset olivat nykyään kadottaneet elämisen taidon. He elivät aivoelämää, eikä heidän ollut  hyvä olla." Haanpää, 1931: Noitaympyrä 
  Yöllä oli takapihalta kuulunut traktorin kolinaa useaan otteeseen. Sen jälkeen autojen katkeileva hurahtelu joen puolelta sekoitti pitemmän unen pätkiksi. Joku kävi suihkussa. Hissi kolisteli käytävässä. Piippa-auton piippaan katkesi yöuni lopullisesti.

  Oli aika nousta lattiapatjalta, hiihtämään, kokemaan valmiiden latujen riemu. Vaimo oli rahdannut sapatoivan opettajamme yökuntiin kaupungin iloihin luvaten kuitenkin palauttaa takaisin suppeisiin maaympyröihin heti seuraavan illan suussa.

  Poika ajoi luennoilleen ja jätti isänsä uimahallin parkkiin, josta latu-urat vaikka-minne-asti aukenivat. Vähän arastellen, ketineitään ja välineitään katastellen, hiihtäjä lähti hiihtämään tavoitteena lentokentän kupeessa palveleva hiihtomaja ja sen mehu ja munkki.

  Aamuhämärän haihtuessa alkoi olo tuntua kotoisemmalta: eihän nämä kaupunkihiihtäjät sen kummoisempia ole - mitä nyt vähän vihaisenoloisia,  ja teiden ylittyspaikoissa kantavat suksia käsissään! Kiire niillä on, ohi suihkivat eivätkä mitään virka. Yksi vastaantulija nyökkää 'päivät' viehkon hymyn kera. Nainen kailottaa kännykkään ja  yhdellä sauvalla hiihtää.

  Loivassa alamäessä suhahtaa ohitse vanhentunut tutuntuntuinen hahmo. Iäkkäitä ovat hiihtoveikot ylipäätään. "Suomen kielen professori! Se se oli - etsimässä järjen sijasta tunnetta. Järjensyrjäytysharjoituksissa siis, no latusella onnaa", hymähtää hiihtäjämme ja kumartaa. Syvästi kunnioittamansa emeritus siinä sauvoi, entinen opettaja, joka oli aikoinaan tenttivastaukset luettuaan, kävellyt niiltä sijoiltaan kuppilan pöydän luo, ojentanut kätensä ja onnitellut tenttivastauksista:
  - Enpä  aikoihin ole noin syvältä pohtivia vastauksia saanut lukea. Kuinka paljon vaille hyvästä se yleisarvosana Teillä uupuu?

  - Kaksi ja plus pitäisi saada.

  - Se  kyllä järjestyy, saatte kaksi ja puoli.
  Ohitse vilahti tuossa sekin inhimillisyys. Niinkin eksaktissa ja pilkun päälle viilaavassa aineessa, kuin suomen kieli, oli ollut tilaa myös luovalle ajattelulle! Vielä kolmenkymmenen vuoden jälkeenkin jaksaa tunnustus lämmittää hiihtäjän mieltä. Toinen pokkaus on paikallaan.

  Hiihtomajan mehu maistuu, mutta munkki leviää vielä taikinana pöydällä.

  Odottamaan ei passaa jäädä. Ilma lämpenee, räntää rätkii uralle. Jo tullessa takunnut luisto katoaisi tyystin. Takaisin vain.

  Lähempänä kaupunkia, ensimmäisen lähiön tienoilla latu nousee mäelle. Mäellä pitää pysähtyä huokaisemaan. Ainakin sata omakotitalon kattoa alla näkyvissä mikä minnekin päin viistollaan; yhden ja kahden kerroksen väkeä vieri vieressä sekaisena rykelmänä yhteen niputettuina. Onnellisen oloinen yltäkylläisyyden lähiö. Lämmintä ja kiiltävää, hygieenistä ja raikasta sisällä koneilmanvaihtoineen. Omaa pihaa paitsi: vaan mitäpä tekisivätkään ulkoilmalla kun on ilmanvaihdot, taivaskanavat ja kaikki lekkeet, siistit MattiMäkelän Huoneihimiset. :)

  Hiihtäjä jatkaa matkaansa, kunhan ei  matkalaista vain riepoisi kademieli ...

  Uimahallin parkkipaikkaa ennen astelee yliopiston rehtori työpaikalleen lippahatussa ja ulsterissa tieteellisen tarkasti. Hiihtäjäämme huvittaa: Tuon vaimo oli aikoinaan kirjoittanut esikoisromaanin, jonka hän, tässä nyt nyhräävä hiihtäjämme, oli  arvostellut lehteen.  Millähän kyvyllä tahi taidolla taikka oikeudella? Siis kriitikon, joka tunne ei vieläkään edes  representaatioteoriaa!

  Kaupungissapa ei auta muu kuin ottaa kaupunkilaisten kujeet käyttöön: sukset käsiin ja kaksi kilsaa monokompurointia kaupungin joenpuoleiselle laidalle, samalla siinä kompuroidessa  hymynkarekin hiertyy naamalta pois - kuten asiaan kuuluukin ...

  Kun ilta ehtii ja käytäväkolinan ja lukonrapinan jälkeen kerrostaloasunnon ovi avautuu ja kun vaimon jalka työntyy eteiseen, kuuluu huoneen periltä nöyrä ääni:

     - Vie miut pihhaan.

                      =====

  Veliseni!

  Tämmöistä viikolla 10. Warretuskin turskaa,  tuskan puolella hiihtelee. Lukemissa: 3840 € (ed. 4229). Miinusta nelisensataa. Lähettele merkkejä tarpeistasi. Voi hyvin!

  Veljesi Hikkaj
  "Ehkä rakkauden asenne paljastuu lopulta ainoaksi asenteeksi, joka tuottaa pitäviä, elämää säilyttäviä tutkimustuloksia, tutkimuskysymyksiä. Ehkä intensiiviseen rakkauden asenteeseen pyritään vielä tiedeyhteisössä yhtä aktiivisti kuin on tähän asti pyritty objektiivisuuteen, tunteettomaan asenteeseen tunteita kontrolloivan järjenkäytön ideaalina muotona." Heidi Liehu, 1998: Perhosten valtakunta

  Share

  Helmikuun saldo - pientä lisääntymistä  1. *warrevoitot             3923 €  (ed.3322)
  2. työttömyyskorvaus    816 €
  3. urheilut                    152 km = 23 h  (*274=46) (hiihto, kävely)
  4. romaanit                   394 s               (Päätalo, Haanpää, Boccaccio)
  5. vaimot                      =   *1 kpl                                  

  *= vuoden alusta ja kaikki nettona

  IM003801.jpg

  Veli Hyvä!

  Ei kummoista kuulu helmikuulta. Jonkinmoista lisääntymistä kumminkin kaikilla rintamilla. (- kohta 5) Notkahti pörssi kuun viimeisinä päivinä  n. 5 %, mikä kertautui heti warreissa.  'En tiijjaa' ei jäädä pelaamaan. Urmakkaina eteenpäin!

  Niin on Päätalo luettu loppuun, koko tuotanto. Ensin 5-osainen Koillismaa, sitten 26 osaa, 17000! sivua Ii-joki -sarjaa ja päälle 7 muuta teosta. Puolenkymmentä vuotta meni lukijalla, 40 vuotta kirjailijalla. On perinpohjin sukuloitu, atimoitu ja elämää eletty ja kuolemaa kuoltu, itsemurhaa yritetty, hulluinhuoneella käväisty, kupat kupattu, sodat sodittu ja ne pöllit pinottu, naitu, erottu ja mutkamatkojen kautta noustu metsienmiehestä rakennusmestariksi ja Kirjailijoiden Kirjailijaksi. Kiitän ja kumarran: Jää suunnaton ikävä Kallea.

  Höpöstelyä Kallen rinnalla tämmöinen blogiointi plagiontipakinointi.

  Nyt se on sitten Haanpään Pentin koko tuotannon vuoro; Salaman kanssa kilvoitteli Pena voitokkaasti. Tähän tapaan kirjoittelee valtaapitävien vieroksuma Haanpää:
  "Mikä osa olikaan ihmiselämässä eräällä metallilla ja suunnattomalla, sekasortoisella pelillä omistussuhteilla ..." Kertomus kultapusseista, 1934
                      =====
  Mitäs vielä:
  • Sapporossa ämämmiä ratkoivat: Virpi vei naisia palleille ja Manninen napsi kullat.
  • Viikkoja pakasteli ja pääministeri rakasteli: Vanhasella joku  Kuros-Kumma pussailtavana.
  Sitten vielä evästä purtavaksesi, kuun viimeisen päivän Ilta-Sanomien mielestä tärkeimmät, tässä Sinulle:
  • "Esa Tikkasen pojan päälle kaatui kaappi"
  • "Mies pahoinpiteli avovaimoaan kahvipannulla"
  • "Antti Tuiskun jalka murtui"
  • "Aira Samulinin syntymäpäivälahja: Alushousut Amin Asikaiselta"
  • "Joannan poikaystävä muuttaa Suomeen"
  Tervetuloa!       Veliseni, tule Sinäkin heti kun pystyt.

  Toivoo veljesi Hikkaj
  "Minusta tuntuu, että turve rupijaa vetämään puoleesa."  Päätalo, 2000: Selkosten viljastaja - Viimeisen illan suola                               

  Share