Tietoja minusta

Oma kuva
SUOMEN ARVOSTELIJAIN LIITON eli SARVin JÄSEN ilman sarvia ja hampaita; exänä: ope (luokan-, erityis-), lautamies + vähän sitä sun tätä - ja mikä huvittavinta: humanististen tieteiden kandidaatti HUK

maanantai 2. tammikuuta 2023

Huovinen-Kuitunen-Lagerspetz-Rasa-Mannerkorpi-Ahmavaara-Hintikka-Lindfors-Anhava-Laine-Mosse

  vanhat Parnassot -sarjan 15.


Suoraan asiaan: Toukokuun nide 4 /1971.

Huovis-Veikon kaksi iljettävää kertomusta: Ihmissyöntiä I-II
Rasvamaksa ja Pystyyn marinoitu nainen.

Että tommottii sai kirjoitella vielä puolivuosisataa taapäin: syödään ihmisiä herkutellen. Huovinen ikään kuin kokeilee ensin Parnassossa, jotta maistuuko, ja kun kerran maistui ilmestyivät nuo samaiset jutut kirjana vuonna 1973. Aika kaukana on Veikko Rauhanpiippu-ajoista.

Tämä toukokuun numero on kaunokirjallisempi kuin aikaisemmat: vähemmistöön ovat jääneet raskaat teoretisoinnit ja analysoinnit milloin mistäkin yhteiskunnallisesta teemasta. On Kalevi Kuitusen novellia, Raudan suura; on Eerik Lagerspetzin Lyhyitä runoja; on Risto Rasan luontorunoja, Auringon luukku; Juha Mannerkorven Reaktioita. Tosin totta kai, jotta asiallisuus säilyisi, mukaan on vielä kerran otettu Ahmavaara-Hintikka-akseli Pertti Lindforsin selvittämänä. Olisiko päätoimittaja Anhava lähtenyt jo kesäloman viettoon ja toimitussihteeri Jarkko Laine päässyt päällepäsmäriksi.
Tämä numero haiskahti jo enemmän nyky-Parnassolta.

Vaan hienointa oli kun oli löytynyt uusi sponsori 👍😂🚗.


Parnasso-sarja
jatk.
1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14 - 15 -
Kirjavinkeissä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti