Tietoja minusta

Oma kuva
SUOMEN ARVOSTELIJAIN LIITON eli SARVin JÄSEN ilman sarvia ja hampaita; exänä: ope (luokan-, erityis-), lautamies + vähän sitä sun tätä - ja mikä huvittavinta: humanististen tieteiden kandidaatti HUK

torstai 14. maaliskuuta 2013

Paavo Liski - kukkulan kuningas 20


Karjalaismies henkeen ja vereen on Taiteilijakukkulan kahdeskymmenes tuttumme: Vuokselassa syntynyt  teatterimies Paavo Liski (1939-2005).

Näihin nimikuuluihin henkilöihin aika moniin kerkiää syrjemmässäkin elävä ihminen törmätä ja livekontaktiin joutua: kerran Paavonkin näin lentokoneessa välillä Helsinki-Joensuu, todennäköisesti oli Nurmeksen Bomballe Kalevala-esitystä menossa virittelemään. Tietenkään emme jutelleet, vaikka jotenkin oudolta tuntuu aina näiden 'tuttujen' kanssa: niin tutunnäköinen kuin naapurin naama eikä päivän päivää silti tehdä.

Turun, Kuopion, Oulun, Helsingin teatterit työpaikkoina ennen vapaaksi taiteilijaksi heittäytymistä 1983. Siitä alkoi sitten karjalaisuuden esitysten ohjaamisen aika Suomessa ja naapurimaissa aina Marin kansallisteatteria myöten.

Mollbergin Tuntemattoman sotilaan Rokan rooli toi Jussi-patsaan.

Ei tunnu Paavosta pahaa sanottavaa kanssaeläjillä ja työtovereilla olevan.
Klisee Ihminen isolla iillä välittyy kollegoiden suusta. Oma vakaumus oli niin luja ettei toisten toisenlaisia ajatuksia tarvinnut torpata.
************

Ösin yli kahdenkymmenen asteen pakkaset jatkuneet pari viikkoa, vaikka muuten koko talvi ollut ulkoilulle suopea: lämpötila pysytellyt kympissä ja alle.
Tänään ähäkkä tuuli kävi järven jäällä ja taas tuli mieleen se viimevuotinen pienkoneen putoaminen samaiselle jäälle; silloinkin tuuli oli tuima, niin tuima että hiihtäjän piti kaivaa kypärämyssy pipon alle. Ja ponnistella ettei olisi hiihtäjä ilmaan lennähtänyt.

-6  13/971 km/€

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti