Tietoja minusta

Oma kuva
Vanheneva ja haurastuva: ilman sarvia ja kohta varmaan hampaita; exänä: ope (luokan-, erityis-), lautamies + ties mitä - ja mikä huvittavinta = humanististen tieteiden kandidaatti HUK. Tällä POTULLA eli potalla ähistään omanlaisesti, ylen viisaita vältellen. (Blog content may be published in part or entirety by any print, broadcast or internet/digital media outlet, or used by any means of social media sharing.)

torstai 21. maaliskuuta 2013

Aimo Kanerva - kukkulan kuningas 28


Aimo Kanerva (1909-1991) Lahdesta oli totinen torvensoittaja vaikka taidemaalari olikin, niin kertoo Taiteilijakukkulalla-kirjassa Vexi Salmi: Kosmoksen pöydästä lensi nopeasti jos erehtyi olemaan eri mieltä Aimon kanssa.
Sodalla oli vihaan ja kiivauteen syynsä.
Vaikeasti haavoittunut Kanerva oli kuolevien teltassa. Paikalle saapui hollantilainen lääkäri, joka huomasi miehen lukemassa van Goghin elämäkertaa. Lääkäri päätti vielä yrittää leikkausta, Kanerva pelastui viime hetkellä.
Sodan jälkeen hänestä tuli suuri Neuvostoliiton ystävä. Taiteilijan näyttelyjä järjestettiin Eremitaasissa ja Alma Atassa.

Kanerva viihtyi kirjailijapiireissä, ja muotokuvissa istuivat mm. Sillanpää, Waltari, Linna, Salama, Meri, Kejonen.
Omakuva-teema on tunnettua Kanervaa, hän maalasi pitkällä aikajaksolla nelisenkymmentä kuvaa itsestään, mutta ei pelkästään siksi että "olisin siihen pihkautunut, mutta se on aina malliksi saatavilla".

************

En tykkää puhelimista. Minulla ei ole kännykkää. Lankapuhelin on, vaan en siihenkään vastaa jos en satu sillä hetkellä olemaan yltöhollilla. Mielestäni puhelin rajoittaa yksilönvapautta liian paljon, varsinkin jos se on kännykkä joka kulkee aina matkassa.
Olen sanonut että jos jollakin on tärkeää asiaa, hän kyllä ajaa pihaan asiasta kertomaan.

Olen aina inhonnut puhelimia, sillä niistä tullut tieto on ollut pääasiassa negatiivista: on ilmoitettu jonkun läheisen kuolemasta, sairaudesta, loukkaantumisesta, haukkua räkytetty työstä, määrätty menemään kokouksiin, käsketty tekemään sitä ja tuota, valitettu sitä sun tätä tai sitten tiluutettu tarpeetonta tavaraa jne.
80 % soitoista on negatiivisväritteisiä, 15 % neutraaleja ja 5 % positiivisia, iloisia, riemukkaita.

Tänä aamuna soi puhelin ja kun satuin olemaan samassa huoneessa, niin vastasin.
Serkku soitti: - Lauri-eno on kuollut. Hautajaiset on huhtikuussa samana päivänä kuin serkun hautajaiset, samassa paikassa kolmen tunnin välein.

1-2-3-4-5-6-7-8-9-10-11-12-13-14-15-16-17-18-19-20-21-22-23-24-25-
47-
48-
49-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti