Tietoja minusta

Oma kuva
Vanheneva ja haurastuva: ilman sarvia ja kohta varmaan hampaita; exänä: ope (luokan-, erityis-), lautamies + ties mitä - ja mikä huvittavinta = humanististen tieteiden kandidaatti HUK. Tällä POTULLA eli potalla ähistään omanlaisesti, ylen viisaita vältellen. (Blog content may be published in part or entirety by any print, broadcast or internet/digital media outlet, or used by any means of social media sharing.)

perjantai 15. maaliskuuta 2013

Elina Vaara - kukkulan kuningatar 22


Neljä taiteilija-aviomiestä. Lisäksi tulinen suhde Mika Waltariin.
Jos tuolta pohjalta ei jotain synny kun runoilija on, niin johan on!

Elina Vaara (1903-1980) tamperelaistyttö, Kirsti Sirén alkuperäiseltä nimeltään, julkaisi ensimmäisen runokirjansa 15-vuotiaana. Tuotanto on laaja, mutta yksikään teos ei kohoa ylitse muiden ja siksi on jäänyt aika vähälle huomiolle tavallisen lukijakunnan keskuudessa.
Elina Vaara kuului Tulenkantajat-ryhmään, joka viihtyi Madame Craucherin eli pikkurikollisen Minna Lindellin salongissa, niin myös Elina.

Elina Vaaraa kiehtoi enemmän itse rakkaus kuin rakkauden kohde, kertoo hänestä elämäkerran kirjoittanut Kerttu Saarenheimo: "Elina Vaara oli rakastunut itse rakkauteen ja piti erotiikkaa luovuuden lähteenä."

Läheisin neljästä V-alkuisesta aviomiehestä oli Tatu Vaaskivi, mutta se tarina päättyi aviomiehen itsemurhaan piristyslääkkeillä. Viljanen, Vormala ja Vehmas - siinä kolme muuta aviomiestä. Vormalan hän pyyhki kokonaan mielestään ja hakuteoksistaan. Elämäkerran kirjoittaja ihmettelee, ettei avioliitto Lauri Viljasen kanssa onnistunut vaikka kyseessä oli sielukumppanuus.

Taiteilijakukkulalla Elina Vaara lepää nimellä Vehmas, vaikka taidemaalari käytti nimessään kaksoisveetä, W.

Danten Jumalainen näytelmä on Elina Vaaran kääntämä.
Minusta se on loistokasta luettavaa - yksi loistokkaimmista!
-6  12/1001 km/€
niin tuli tonni täyteen hiihtoa jo hyvissä ajoin
ja matkarahat Islantiin näin kukkarossa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti