Tietoja minusta

Oma kuva
Vanheneva ja haurastuva: ilman sarvia ja kohta varmaan hampaita; exänä: ope (luokan-, erityis-), lautamies + ties mitä - ja mikä huvittavinta = humanististen tieteiden kandidaatti HUK. Tällä POTULLA eli potalla ähistään omanlaisesti, ylen viisaita vältellen. (Blog content may be published in part or entirety by any print, broadcast or internet/digital media outlet, or used by any means of social media sharing.)

keskiviikko 27. maaliskuuta 2013

Juhana Blomstedt - kukkulan kuningas 33Harva näistä Taiteilijakukkulalla lepäävistä kuvataiteilijoista on ollut urheilulle myöntyväinen, hesalainen Juhana Blomstedt (1937-2010) oli - koripallomiehiä. Munkkiniemen yhteiskoulun nurmella on kookas kuuden metrin korkuinen rautakaari Vapaaheitto, joka kuvaa pallon kulkurataa.

Hän oli Sibeliuksen Heidi-tyttären poika, joka Pappa-Sibeliuksen kanssa nuorena joutui hankauksiin käyttäytymisasioista. Ruokapöydässäkin piti olla hiirenhiljaa. Oppi painui lopulta nuppiin niin hyvin että Juhana aikuisiässä opasti muitakin: "Taidemuseoissa pitää olla hiljaa ja sen saa kirjoittaa 'isolla seinälle'. En ole ikinä ymmärtänyt erilaisia taidetapahtumia, että näyttelyihin tuodaan esimerkiksi konsertteja, että taiteesta yritetään tehdä helppoa tai hauskaa."
Kunpa kirjastoissakin noin olisi! Eli niin kuin ennen.

Blomstedt oli abstraktin maalaustaiteen edustaja, taidemaalari, professori, joka itse opiskeli Suomen Taideakatemiassa Sam Vannin opissa. Asui Ranskassa toistakymmentä vuotta, kunnes Pariisin kuhinasta muutti Nummi-Pusulaan punaiseen mökkiin.
Pro Finlandia 1984.

************

Luisteluhiihto on niin helppoa, semmoista höyhenellä sipaisua. Jokin peninkulman matka sujuu puolet helpommin kuin perinteisellä, eikä voiteluongelmia sitä vähää. Sen kuin antaa vaan suksen suihkia! Tuuli minkä haittaa - ja harminpoikanen kun hanki jäällä ei vielä täysin kanna.
Aurinko paistaa jo hiukan lämittäen, rusketus kasvoilla vahvistuu - tervettä elämää tällainen, jota älyköt ja taiteilijat väheksyvät, kumma kyllä.

- 2 12/1124 km/€
(enkat) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti