Tietoja minusta

Oma kuva
Vanheneva ja haurastuva: ilman sarvia ja kohta varmaan hampaita; exänä: ope (luokan-, erityis-), lautamies + ties mitä - ja mikä huvittavinta = humanististen tieteiden kandidaatti HUK. Tällä POTULLA eli potalla ähistään omanlaisesti, ylen viisaita vältellen. (Blog content may be published in part or entirety by any print, broadcast or internet/digital media outlet, or used by any means of social media sharing.)

sunnuntai 6. heinäkuuta 2014

Hetkautuksen paikkoja

XVI soutuvarvi - liikahdetaan Ohtakariin,  ylöspäin ei länteen


Hurme oli häipynyt telttoineen, mutta jättänyt kannustavan ja ohjaavan neuvon:
"Älkää kääntykö takaisin, hölmöt. Jatkakaa Hailuotoon. Hurme."

Myytynä minä: Vau! ovelaa! Tästä minä tykkään: romaanihenkilöt ja tekijä sikinsokin ja sekaisin, ja sinne sekaan seikkailemaan myös lukijat. Luovaa lukemista, luovaa kirjoittamista.
Tämän täytyy olla se Rezeptionsästhetik, sen täyttymystä - an sich; tai rumemmin rääkäistynä: per se.

Köpi on ollut samalla työmaalla pari talvea Hurmeen kanssa, asunut samassa parakissakin kuukauden päivät ja ollut kuuntelulla Juhan luennoidessa Psykoosin estetiikasta mielenterveysalan ammattilaisille. (Siis Köpi on Juha, se ruipelompi soutaja, ja käynyt siis kuuntelemassa itseään. Miettikääs sitä!)
Mielenkiintoinen stoori kasvavasta ihmistaimesta, jonka psykoosi nielaisee, sittemmin. (Saman kertomuksen, Juhan tarinan, luin jo Iltasanomista taannoin; kova pala, mutta itse ponnisteli sieltä pois jätettyään lääkkeet pöydälle. Kova äijä. Kova!)
Kirjallisuus jos on riepotellutkin, niin on pelastanut ja kasvattanutkin tilaan missä nyt on; tikapuiden pienoiksi asetellut kovan nimen yhden kerrallaan: Vonnegut - Borges - Kafka - Kivi - Kilpi.

Entä yhteiskunnan vaatimukset, kodin vaatimusten jälkeen:
"Tekopyhät porvarit ja tylsät vasemmistolaiset ovat sälyttäneet viime vuosikymmeninä kirjallisuudelle ja teatterille kammottavan velvoitteen: puuttua suoraan yhteiskunnallisiin epäkohtiin. Mitä vittua! Yhtä hyvin voitaisiin vaatia nykysäveltäjiltä oikeudenmukaisempaa pääomaverotukseen herkistävää sinfoniaa!"
Yhtä hulluutta!
Niinpä.
Ja lisää kirjailijoita lääkkeeksi, tikapuun jatkeeksi taivaisiin, ja sieltä hulluimmasta päästä: Shakespeare - Cervantes - Gogol - Büchner - Dostojevski - Hamsun - Strindberg - Platonov - Harms - Beckett -

Sitten päästäänkin haudankaivaja, tulevaan pappiin, Peitsamoon. Tuhannen kappaleen Kariin:
"Tyhmät ja sivistymättömät ihmiset eivät saa Peitsamosta paljon irti", sanoo hän, eli joku Hurmeista - Aimo, Köpi tai Juha.
Huvittaa, kun itsekin jotenkin fiksautunut  tuohon merkilliseen örveltäjään, josta kirja kirjoittaa:
"Hän ei käy päälle. Ja kaikessa on taiteen kosketus, ilkikurisuutta, moniarvoisuuden pyhää henkeä."
Olisi kai aika ja aihetta paneutua Aimon/Köpin/Juhan lailla 'peitsamouden ytimeen eli sarjaan umpiabsurdeja, lapsekkaita taidebiisejä'. Tuhannen laulun mieheen, jos kerta soutajaporukka yhdestä suusta yhtenä joukkona - kirkkovenekö pian tarvittaneen kirjan kasvavalle porukalle? mene ja tiedä - vakuuttaa:
 
"Peitsamon valtava lauluparvi on tuottanut minulle loputtomasti iloa, ajatusta, oivallusta ja hetkautuksen paikkoja." 1234567891011- 1213 – (13b) - 141516171819 - 20

3 kommenttia:

 1. "Ostin sulle jättiläisnallekarhun,
  sain palkaksi ikuisen ystävyyden.
  Menimme katsomaan Tuulen viemää,
  rivit tuli täyteen mutta riimit ei kauppaopiston naiset ne todella kääntää mun pään."
  K. Peitsamo/Love Records 1977

  VastaaPoista
 2. kavi

  ei se KP hevin osannut hiissiinkään, vaikka oli vesiselvä, tässä muutamana vappuna, ennen esiintymisrupeamaa yökortteerissaan. Kai ajatteli absurdeja, tai sitten tekeytyi vain ;)
  Mahtaa olla mahtavat virret kunhan pappina joskus pokkana päästelee.

  Vaan mitäs oot mieltä tuosta sinfoniasta 'Oikeudenmukainen pääomaverotus'?
  Sävelläpä, mie voi tehä libreton, ja mikä ettei vaikka koko juonen, mikäli pääomaverotuksesta sovitaan.
  Tai suostusko Rydman-kaimasi yhteistyöhön, kolmen kimppaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä jos olet oikein mukana oman pään verolibretistinä, ettei mene ihan Kareille koko homma:)

   Poista