Tietoja minusta

Oma kuva
Vanheneva ja haurastuva: ilman sarvia ja kohta varmaan hampaita; exänä: ope (luokan-, erityis-), lautamies + ties mitä - ja mikä huvittavinta = humanististen tieteiden kandidaatti HUK. Tällä POTULLA eli potalla ähistään omanlaisesti, ylen viisaita vältellen. (Blog content may be published in part or entirety by any print, broadcast or internet/digital media outlet, or used by any means of social media sharing.)

keskiviikko 13. maaliskuuta 2013

Paavo Rintala - kukkulan kuningas 19


Sissiluutnantti. Siinä Rintala-tuntemus ennen tätä Taiteilijakukkulalla-selvitystä, vaikka tuotanto on mitä melkoisin.
Sissiluutnanttia luettiin vähän kuiskien muutaman keskikoulupojan kanssa, kai siinä se lottien seksuaalisempi käsittely ja upserien muhinat sekä turhat sotilaiden tapattamiset olivat taustalla; emme me tajunneet että sodan suhteellinen läheisyys kuiskinnan syynä myös oli.
Pojat-elokuvaa tuijottelimme sitten myöhemmin, sitä Loirin juoksua junan perässä.

Paavo Rintala (1930-1999) syntyi menetetyssä Viipurissa, menetti isänsä talvisodan toiseksi viimeisenä päivänä, minkä jälkeen hän tunsi itsensä kodittomaksi elämänpakolaiseksi läpi elämänsä ja mieheksi jonka varsinainen kotipaikka on maailmankirjallisuus.

Kyllä hän perheen perusti: vaimo ja neljä tyttöä; Raili-vaimo oli Lauri "Tahko" Pihkalan tytär. Ja siinäpä sitä - appiukossa oli kantoa kaskessa kyllin!

Eilisen kukkulakirjailijan Walentin Chorellin tapaan Rintalallakin oli hankaluuksia viinan kanssa.
"Paavo oli tuurijuoppo, joka katosi ajoittain omille teilleen ja äiti oli huolissaan. Kotona Paavo ei juonut", muistaa esikoistytär Rauna.
Kalastusta hän harrasti Pekka Herlinin kanssa ja Pekan päivittäisen runsaan alkoholin käytön kun tietää niin voi kuvitella kalastusreissujen kuivuuden.

Vuotta vaille seitsemänkymmenen oli aika lähteä muille vesille.
Juha Seppälälle osteoporoosista ja Parkinsonin taudista kärsivä kirjailija antoi luvan käyttää kirjeenvaihtoaan tulevissa radio-ohjelmissa, koska "Silloin minä olen jo vorbei".

-7  18/958 km/€
Leningradin kohtalosinfonia

1-2-3-4-5-6-7-8-9-10-11-12-13-14-15-16-17-18-19-20-21-22-23-24-25-
47-
48-
49-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti