Tietoja minusta

Oma kuva
Vanheneva ja haurastuva: ilman sarvia ja kohta varmaan hampaita; exänä: ope (luokan-, erityis-), lautamies + ties mitä - ja mikä huvittavinta = humanististen tieteiden kandidaatti HUK. Tällä POTULLA eli potalla ähistään omanlaisesti, ylen viisaita vältellen. (Blog content may be published in part or entirety by any print, broadcast or internet/digital media outlet, or used by any means of social media sharing.)

perjantai 22. maaliskuuta 2013

Tauno Hannikainen - kukkulan kuningas 29


Kapellimestari Tauno Hannikainen (1896-1968) Jyväskylästä, ravintolamuusikko, sellonsoitonopettaja; johti orkesteria 65 eri maassa; kuuluu musiikkisukuun: isä P.J. sekä veljet Arvo, Ilmari ja Väinö.

Jopa Sibelius kehui! mainitsee Taiteilijakukkulalla-kirja.
Joten musiikkipiireissä omahyväisen mestarismiehen kadehtijoitten joukko sen kuin kasvoi, kun hän vielä omakustanteena julkaisi ulkomaiden lehtien kehuvat arvostelut, joita Seppo Heikinheimo piti kehuviksi peukaloituina.

Vaimo Arvidaa epäiltiin vakoojaksi.
Perheonnea ja loppuelämää sävytti voimakas alkoholin käyttö.

Yksi konsertti oli mennä piloille Hannikaisen otettua lääkkeitä alkoholin kanssa. Orkesteri soitti kapellimestarista välittämättä Sibeliuksen toisen sinfonian. Konsertin lopuksi oli käydä köpelösti kun puikonheiluttaja oli pudota korokkeelta.
Professori Tuomas Haapanen kertoo: "Olin silloin yleisössä ja näin heti, mikä on tilanne, kun hän tuli ovesta - melkein katastrofi se oli. Mutta myös silloin katsottiin suuria nimiä läpi sormien."

****

Puhuvat petäjänpäristäjäisistä. Nyt se aika on. Hankala tallata latuja kun puiden kuorta ja kaarnaa ja kaikenmaailman pikkurisua lennellyt latupohjiin. Kuusen neulaset pahimpia.Takkuaa. Järven jäillä ei roskahuolia olisi, mutta siellä se armoton tuuli! Tänään onneksi myötäinen suurimman osan matkaa.
Jänissaarta näin keväänkynnyksellä kierrämme, ja huvittavaa kyllä pian kierrämme kuulumpaa Jänissaarta, Zajatši ostrov, eli saarta jossa Pietari Paavalin linnoitus sijaitsee:

- 6 16/1069 km/€
47-
48-
49-


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti