Tietoja minusta

Oma kuva
Vanheneva ja haurastuva: ilman sarvia ja kohta varmaan hampaita; exänä: ope (luokan-, erityis-), lautamies + ties mitä - ja mikä huvittavinta = humanististen tieteiden kandidaatti HUK. Tällä POTULLA eli potalla ähistään omanlaisesti, ylen viisaita vältellen. (Blog content may be published in part or entirety by any print, broadcast or internet/digital media outlet, or used by any means of social media sharing.)

torstai 27. lokakuuta 2016

Valmetti ja Kalle

Noiden kirjojen kanssa mylkkääminen on kuin reissaisi maailmalla reppumatkaajana vähän sinne sun tänne, vähän sitä sun tätä kopaisten. Tai on kuin downshiftaaja, joka kaikenmaailman roskikset tonkii joutessaan (ja nälissään).

Pöydällä odottaa Eichmannia, Suleikaa, Paperilla seisovaa perkelettä, ja luennan alla tuo eilinen Kielen elämä, suomenkielen rekiretki kantauralin hamasta nykyisyyteen ja se Mäkelän tabuttelu modernisaation toteutumasta ja Salmisen Toisin ajattelijoiden Suomi, Atikkin vielä ja Kirjokannen Jussilta pyydetty sen aistimuskävelijä Helmin Ja katsella hain hampaita ja ja ...notta mikäs tässä, vaan samalla harmittaa kun pitäisi päästä asiaan eli Arvid Järnefeltiin ja Arvidin kolmiosaiseen Vanhempien romaaniin ja ....

Hiihtämään jos pääsisi!

Se ois ruunu piähän!
Vähän niin kuin koulussa Miika-pienellä, joka oli Suuri Valmet-fani. Ei asiaa johon ei olisi mukaan pujahtanut Valmetti.
Ai ai sitä kouluvierailutanssidraamaesityksen feedbäkkiä!

Siinä esityksessä oli seikkailua jos balettiakin mukana ynnä kaikenlaista jännää rummunpäristystä, ja kun palautetta kyselin niin - mikä oli Miikan vastaus?
- Ni mänhän tuo vuan kyllä kaikkein paras on Valmetti.

Käydä jytkyttää taas mielenperukoilla tämän kirjakaaoksen keskellä oma valmettini, tai kaksihan heitä on: on se vaan niin lokoista ja kotoista päättää iltayöt joko Kalleen tai Volteriin, muutama sivu jompaa kumpaa, niin johan on turvallista käydä yöpuulle.

Kallen toisen kierroksen lukeminen on hidastunut yllä mainituista lukuhidasteista johtuen, mikä toisaalta takaa nautinnon pitkittymisen. Iijoki-sarjan 20. osaa, Iijoen kutsua, rapistellaan puolessa välissä, vielä kutsua ei ole kuulunut eikä Päätalojen ole huolinut pakata tavaroitaan kohti Taivalkoskea; Tessu ja Laina saavat vapaasti tepastella toisiaan luimistellen oman katon alla vasta valmistuneessa Kirvestien kodossa.

"Jälleen vereni putikkalainen osuus pyrki kiehahtelemaan:  
- Elä vain erehy ennää alkamaan rakentaa riitaa! Saatan tosissani suuttua - minäkin.
- Joko myönnät, että on parasta viedä pentu takaisin? - En myönnä! Tessu on otettu meille ja pijetään meillä. - Mutta missä, herranähköön, pentu on päivän ajan?
- Tässä talossa ...
- Ja tekee kaameeta siivoa! Kakkaa ja pissii kaikki paikat. Kun kasvaa, raapii tapettit ja ovien maalit. Olen kuullut, kuinka kaameta jälkeä koiranpennut saattavat tehdä."
***
hiihtokausi avattu: 5 km/€

11 kommenttia:

 1. Koerrasta juilahti mieleen kysymys:
  - Mitenkä kuuluu savoksi monikon partitiivi sanasta beagle?

  Mitä taas Valamettiin tulloo, kerrotaan, että eräs isäntämies oli semmosen koeajanut ja totesi myyjälle:

  - Kyllähän tuo käätännössä pelloo, mutta mitenkä lie teorijassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kavi

   Mursukii syrjäytettiin sieltä hallituspaikkahakijoihen jonon piähän, muistanet. Vaan Valametti näkyy ihan hyvin pärjeevän iliman Muhamettiakkii pörsissä = 13 euroa kipale.

   Ja kysymykseen vastausyritys: piitlesilöittä.

   Poista
 2. Kyllä hätäsimmät jo suksilla painattelloo. Ite kärsin vielä vuotella.

  Millonka se ratkevaa sanakisa, vai onko kilipailuaikaa jatkettu, kuten aikonaan sanomalehti Karjalaisen 1942 julistamassa kisassa, millon Leningrad vallotetaan. Joku malttamaton kyseli tuloksia 1948.

  Ei muuten, mutta näyttäs olevan mahiksia palakintosijalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. EJ
   kahoppas mikä ilimesty tuonne potun alle!

   Mitä sanakilvoitteluun tulee niin osanottajien puutteen ja kurjuuven vuoksi oikeet vastaukset julkastaan vasta kuhan se Voksi, sir on käyny kakistamassa tietosa. d

   Poista
 3. Arvoisa tiedonjanoinen hikkaj ynnä muu tiedonpuuteväki

  Sitäkö Ressu-koiran ulukomaankielisen rotunimityksen savolaesta pluraalin partitiivija ?
  No, piiklilöeitä !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valaehtoisrsti todistetusti kuultuna: "Meillä on piiklelöitä ja piiklelöehen pentuja."

   Poista
  2. kavi

   miula näky männeen vastaus abessiinian puolelle!

   Vaan satavarma olin jottei siinä beaglee nimeltä mainita, eli siinnäi erehyin, mikä puolestaan todistaa jotta oon inhimillinen enkä animaalinen.

   Poista
 4. Meiltäpäs lumet suli, että hujahti. Hihtamhan en kerenny, mutta maalimankirjallisuuvvesta kysytään täällä:
  https://kariav-annat.blogspot.fi/2016/10/paivan-paattely.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kavi

   tiälläi +5 - liisterkeli ois jos ois lunta.

   Poista
 5. Lunta? Mitä se on? Taivalkoskesta tuli mieleen että kävin viime kesäna Jalavan (?) kaupassa ja kokeillessa siellä retkihousuja unohdin kamerani sinne hyllyyn vaateitten sekaan. Siitähän tuli sitten hirveä jupina matkatovereiltani kun emme kerinneet Kallen syntymäkotiin mutta sainhan ainakin kamerani takaisin. Jotta tälläistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mp

   Kallen koti mukana kirjailijakoteja-kirjassa:
   http://hikkaj.blogspot.fi/2016/01/kirjailijain-kotimuseoita.html

   Jännä tunne siellä Jokijärvellä Kallioniemen kartanolla Kallen pihassa oli seisoskella - tuttuuden tunne käsin kosketeltava ja jaloin!

   Olisko kameras jääny tuonne 'urheilu'osastolle rorrinkisauvojen taakse ... http://hikkaj.blogspot.fi/2016/02/sananselatyksia.html

   Poista