Tietoja minusta

Oma kuva
Vanheneva ja haurastuva: ilman sarvia ja kohta varmaan hampaita; exänä: ope (luokan-, erityis-), lautamies + ties mitä - ja mikä huvittavinta = humanististen tieteiden kandidaatti HUK. Tällä POTULLA eli potalla ähistään omanlaisesti, ylen viisaita vältellen. (Blog content may be published in part or entirety by any print, broadcast or internet/digital media outlet, or used by any means of social media sharing.)

torstai 7. maaliskuuta 2013

Jack Witikka - kukkulan kuningas 14

Joensuun kaupungin teatterissa tänään torstaina klo 12.00 Tsehovin Kirsikkapuisto viimeinen esitys. Keskellä arkipäivää! Jotenkin uskomattomaltahan se tuntui että tämmöisenkin tilaisuuden pääsi kokemaan: kansa töissä toreilla ja turuilla, hesburgereissa mällyköitä myymässä, ja meitä varten teatterin lavalla toistakymmentä ihmistä esittämässä venäläistä näytelmää, paneutuen eikä vain lonkalta huitaisten.
Jo kelpasi!

Kaikki kelpo näyttelijöitä; oman mielen ristiriita, näytteleminen aikuisen ihmisen työnä, välillä kävisi kuiskimassa, mutta sain työnnettyä sen taas kerran selän taakse.

Mikäpä paremmin päivään sopiikaan kuin ottaa Taiteilijakukkulalta tarkasteluun ohjaaja, gentleman ja 'vaatehullu' Jack Witikka (1916-2002) Helsingistä, Kansallisteatterin ja sittemmin Svenska Teaternin johtaja jonka toisen vaimon nimi on Tea Ista.
Witikalle, alk. Jakobsson, teatteri oli elämä, Jukka Puotilan mukaan tämä herrasmies viimeisen päälle vietti kaikki illta teatterissa.
Lisäksi hän ohjasi 11 elokuvaa, joista viimeiseksi jäi Pikku Pietarin piha.

"Olimme niin mielettömän rakastuneita toisiimme. En osaa sitä verrata mihinkään, se oli niin ehdotonta. Kun vain saimme olla yhdessä, olimme mielettömän onnellisia", kertoo 40 vuotta kestäneestä avioliitosta Tea Ista, jolle on varattu paikka miehensä vierestä.

****
ps
http://yle.fi/uutiset/nayttelija_tea_ista_on_kuollut/7099091

1-2-3-4-5-6-7-8-9-10-11-12-13-14-15-16-17-18-19-20-21-22-23-24-25-
47-
48-
49-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti