Tietoja minusta

Oma kuva
Vanheneva ja haurastuva: ilman sarvia ja kohta varmaan hampaita; exänä: ope (luokan-, erityis-), lautamies + ties mitä - ja mikä huvittavinta = humanististen tieteiden kandidaatti HUK. Tällä POTULLA eli potalla ähistään omanlaisesti, ylen viisaita vältellen. (Blog content may be published in part or entirety by any print, broadcast or internet/digital media outlet, or used by any means of social media sharing.)

sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

Leif Wager - kukkulan kuningas 17

Sunnuntaina vähän gonzommin, suokaa.
Ei käy kieltäminen: Sepon-oloinen mies, meidän koulutoimenjohtajamme alkuajoilta.  Mies tulee Norjasta ja osallistuu Talvisotaan. Norjasta tulevat kaikki kovat miehet ja naiset, kuten viimevuosina hiihdossa ja ampumahiihdossa on nähty: kaikki mitalit rohmuavat. No ei se nyt aivan noin oikoisesti tapahtunut, mutta sinne päin.
Höpisen mitä höpisen, mutta suurin piirtein noin ja näin on.

Leif Wager (1922-2002) siis nyt tutkinnassa Terosen ja Vuolteen kirjasta Taiteilijakukkulalla. Harmittaa tuokin Vuolle: onko sen genetiivi Vuolteen vai Vuollen? Sivumennen sanoen: meillä oli aikoinaan erittäin sopivan niminen veistonopettaja lyseossa - Uolevi Vuolevi Jalava.

Sodan aikana filmattiin myös Munkkiniemen kreivi, 1943. Ja se oli menoa se: Suomen naiset olivat myytyjä norjalaiselle hurmurille. Regina Linnanheimo siinä näytteli ja Leif Wager, eikä kukaan ole muistanut että Leif näytteli filmissä Mauritz Armborgin osaa. Ei, ei siinä mitään Mauritzia ollut vaan Leif. Postinkantajan piti lopulta vaihtaa kantopiiriä, koska ei enää jaksanut ihailijakirjeiden tulvaa kotiin kantaa.
Leif näytteli kaikkiaan 52 elokuvassa, mutta kuka muistaa ja onko tarpeenkaan muistaa muita!
Vuonna 2000 on ilmestynyt Leif Wagerin muistelmateos Hävyttömän hieno elämä, sieltä voi lukea Leffa-Leifistä lisää.

Puoliso, tanssija Eva Hemming on haudattu hänen vierelleen Taiteilijakukkulan uumeniin.

-0  18/928 km/€
yöllä -21C

47-
48-
49-
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti