Tietoja minusta

Oma kuva
Vanheneva ja haurastuva: ilman sarvia ja kohta varmaan hampaita; exänä: ope (luokan-, erityis-), lautamies + ties mitä - ja mikä huvittavinta = humanististen tieteiden kandidaatti HUK. Tällä POTULLA eli potalla ähistään omanlaisesti, ylen viisaita vältellen. (Blog content may be published in part or entirety by any print, broadcast or internet/digital media outlet, or used by any means of social media sharing.)

lauantai 16. maaliskuuta 2013

Bruno Tuukkanen - kukkulan kuningas 23


Suomen lipun kolmas mies, tai toinen, tai ensimmäinen - kuinka vaan.
Akseli Gallen-Kallela, punakeltaisen Suomen lipun kannattaja, sai vastenmieliseksi tehtäväkseen suunnitella sinivalkoinen ristilippu; lopulta tehtävä jäi hänen apulaisilleen Eero Snellmanille ja Bruno Tuukkaselle, joka tuolloin oli 26-vuotias.

Bruno Tuukkanen (1891-1979) Viipurista on siten Suomen siniristilipun lopullinen muotoilija yhdessä Snellmanin kanssa. Ja hän jos kuka on Taiteilijakukkulalla paikkansa ansainnut, vaikka yleisöltä, ainakin minulta, täysin tuntemattomaksi jääneenä.

On hänellä pitkin Suomea satoja lasi- ja seinämaalauksia julkisissa rakennuksissa Suomussalmen kirkon alttarifreskosta Eduskuntatalon valtiosalin kattomaalaukseen.
**********

Jälleen yhden kerran täytyy häveten todeta että On tässä olevinaan sivistynyt mies! Opettaja vieläpä ja minkälaisia ammottavia aukkoja mies ruumiissaan ja hengessään kantaa! Kuin sodan haavoittama invalidi - itse sitä huomaamatta!
Mielipidettä kyllä riittää asiaan kuin asiaan - joskus huudeltavaksi saakka. Tosin ihmeen hyvin elämä höylää eikä montakaan pysyvää, ei ainakaan yhtä oikeaa asiaa ole vänkäämässä ajattelua yhteen ehdottomaan suuntaan.

Pientä kipuilua tässä koko ajan käyn: kirjoitanko minä minä ja minusta vai kirjoitanko muista. Tuolla julkisella puolella enemmän muista, mutta täällä olisi tilaa itselle; jostakin syystä tahtoo tämäkin tila täyttyä noista muista jopa tämän päiväisestä tuikituntemattomasta Tuukkasesta.

Eihän tämän blogin tarkoitus ole mikään muu kuin päiväkirjaus: tänään satoi huomenna paistaa.
Siitä huolimatta jopa eilinen hiihtosaavutus, se tonnin ylitys jäi ilmoitusasiaksi eikä suurta hehkutusta kuulunut kuten asiaan olisi kuulunut: sentään lähes joka jumalanpäivä säästä välittämättä nousu suksille kera vaimon - kukkuloille hiihtämään!
Ai että siitä nauttii kun keskellä päivää saa vapaasti metsissä ja rantateillä huiskia ja temmeltää - ja mikä parasta: toisten työssä puurtaessa, työaikana!!!

1-2-3-4-5-6-7-8-9-10-11-12-13-14-15-16-17-18-19-20-21-22-23-24-25-
47-
48-
49-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti