Tietoja minusta

Oma kuva
SUOMEN ARVOSTELIJAIN LIITON eli SARVin JÄSEN ilman sarvia ja hampaita; exänä: ope (luokan-, erityis-), lautamies + vähän sitä sun tätä - ja mikä huvittavinta: humanististen tieteiden kandidaatti HUK

maanantai 19. maaliskuuta 2018

Viikonlopun teatterilaiset

 • Heikki Kinnunen (s.1946)
 • Ilkka Heiskanen (1962)
 • Putin (1952)
 • Aku Louhimies (1968)

Pikkusen liian ylös, rivi 11, jouduttiin istumaan, jotta olisi saanut kaiken puristettua irti Heikki Kinnusen ja Ilkka Heiskasen kasvojen ilmeistä. Naaman liikkeistä. Vitosta suosittelisin. Oli olihan se muuten ok!-paikka yleiskuvan, kokonaiskuvan nähden. Ei jättänyt epäselvyyttä Kinnusen jäykistyminen, siis tulkinta siitä miten nobelkirjailija Abel Znorkoon vaikutti yllättäen esiinrävähtänyt tieto yhteisestä naisesta paikalla olevan haastattelevan 'toimittajan' Erik Larsenin kanssa. Larsen oli naimisissa Znorkon ihannenaisen kanssa. Ollut - kuten myöhemmin näytelmän edetessä paljastuu, mikä yhä pahensi Znorkon tuskaa - ja huvitutti meidän katsojain mieltä! On se melkoinen magneetti tuo onks Viljoo näkyny- Heikki! Aina vaan.
Ei Heiskanenkaan näkymätön ole, mutta mikä siinä lienee niin väistyttävä on mestarin tieltä. Siitäkin huolimatta että Heikin ässä alkaa suhahdella holtittomasti.

Kahden ja puolen tunnin intensiivisen yhdessäolon jälkeen puolituhantinen yleisö nousi seisaaltaan taputtamaan kahden miehen esitykselle. Vaikuttava hetki.

Ja tapahtui keskellä päivää siellä Puijon maisemissa Kuopion kaupunginteatterissa:
Eric-Emmanuel Schmitt: Arvoituksellisia muunnelmia.

Valokuva Aki Loponen, Pictuner Oy

Ja tämäkin tietovuoto vielä viikonlopun kruunuksi:


No, ken ei armeijaa käynyt ole, niin ei voi ymmärtää moista siellä tapahtuvaa jokapäiväisyyttä. Se nyt sen kummempaa - jotta kuri säilyisi ... 😤 😤 😤
hiihdot 12 /594 km = 90 h
KIRJA-ARVOSTELUT 
*** myös

32 kommenttia:

 1. Julkisuus on hurja ase, jonka käyttöön toivoisi joskus enemmän harkintaa, jos se kohdistuu yksittäiseen nimettyyn henkilöön. Todelliset vallankäyttäjät kuten poliitikot rötöstelyineen ovat asia erikseen, mutta tiijjä näistä taiteilijoista. Julkisuudenkipeys saanee ainakin täyttymyksen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. EJ

   nuo lehtien tekstiviestit ne vasta kummallisen salamyhkiä ovat, kun niissä näkyy voivan nimettömänä hyökätä tunnistettavien ihmisten kimppuun - yleisönosastoissa taas ei voi, vaan pitää, mikä oikein onkin, hyökkäillä omalla nimellä.

   Poista
  2. Varsinkin näitten nykykampanjoitten myötä media näyttää joutuvan tahtoen tai tahtomattaan tuomarin rooliin, mikä ei ole sen tehtävä. Se ei ole aina vastuullisen journalismin mukaista toimintaa.

   Nämä tekstiviestit ihteään kunnioittavissa lehissä ovat siitä räikeitä esimerkkejä, että hyökkäyksen kohteena ei ole useinkaan edes julkisuuden henkilö, jollaisen osana on tietysti kestää tavan tallaajaa enemmän.Toimituksella olisi mahollisuus siistiä palstoja, mutta sosiaalisen median paine taitaa olla melkoinen.

   Poista
  3. EJ

   mikä ero siinä sitten lie että pitemmän ja perustellumman yleisöosastotekstin alle vaaditaan kirjoittajan nimi, mutta tekstiviestihotasun alle ei edes puhelinnumeroa!/?

   Poista
  4. Suattas olla, että tekstiviestit loppuisivat, jos jotain lähettäjiltä ruvettas vuatimaan. Ne ovat kuitenkin luetuinta aineistoa lehessä, kuten yleisönosastokin. Piäkirjotuksia luvetaan vähiten, varsinkin jos eivät oo rähinätyyppisiä.

   Poista
  5. EJ
   vaikka pääkirjotukset ovat nimmettömiä - niin ei auta eli kukaan tai harva lukee lehden kantaa!

   Lehden kanta - pyh! Jonkun (pää)toimittajan oma näkemys se vain on. Turha jorina. :) :(

   Poista
  6. Tahi Luakkosen näkemys ja kanta. Vennon jäläkeen ovat olleet sätkynukkeja.

   Poista
  7. EJ

   eipä kuulemma, toimittajien mielestä, Y puutu ei tartu juttusisältöihin.

   Poista
  8. Ei tartte juttuihin puuttua, vihjaa vain, jotta olis saneeraustarvetta. Kyllä siinä itsesensuuri alkaa toimia.

   Kahteleppa vaikka metsäjuttuja ja mehästysjuttuja, ei rittiikin häivää. Ei oo toimittajilla mittään sanottavaa yrittäjätouhujen etiikasta, kaupunkisuunnittelusta, etc. Täysin hampaatonta väkeä. Toisin oli ennen.

   Poista
  9. EJ

   totta mooses!

   Lie hällä sanomasi kortti kuin coltti lännenmiehellä tempasuvalamiina vyöllä. Siinä ei akulouhimiehen otteita tarvita.

   Poista
  10. Ja jos vähän syvemmälle mennään, niin tässä on esimerkki pelolla alistamisesta, mihin metoo-väki vois hyvin puuttua. Eikä tämä firma, josta myö supatellen tässä kirjotellaan oo ainoa. Liene hyvin yleistä liikemaailmassa ja paljon suurempi ongelma kuin nuo taiteilijoitten pulmat.

   Poista
  11. EJ
   Liikemaailmassa siellä raipataan!

   Taiteilijat on tunnetusti herkkähipiäisiä sekä-sieluisia, eikä ainoastaan näyttelijät. Kaipa taiteilijat tuntevat syvemmin?

   Luin tuota Tarita Ikosen koulukiusaamisrunoelmaa 'Kylmyyden monologi' taas uuvvemman kerran: kusemmassa on siellä täysin voimattomana ja puolustuskyvyttömänä kiusattu oppilas kuin joku näyttelijä - ja joka ainoa päivä ja vuosikausia.
   http://hikkaj.blogspot.fi/2018/03/vakivalta-voima-ja-kunniattomuus.html

   Poista
  12. En oo lukenut Taritan runoelmaa, mutta voin kuvitella, että siellä olisi paljon perkaamista metoo-ihmisille. Näihin näyttelijöihin alan uskoa sitten, kun lakkaavat näyttelemästä vapaaehtoisesti paljaita ryntäitään mediassa.

   Poista
 2. Hyvä frustroitunut kirjoittajaväki

  Jos nyt tämä Pohjolan Emäntä - mies onkin väärin ohjannut, niin eipä oo vielä kolaria aiheuttanut, vaan kehuja on yleensä saanut.

  Mutta taisi olla se uusin Tuntematon Sotilas sitte vimmenen äksjönelokuva.

  Tämän jälkeen tehhään vaan prinsessasatuja.
  Ei kuitenkaa sitä Ruususta, kun siinä pistetään ilkiästi värttinällä.
  Eikä Lumikkija, kun siinä lupaa kysymättä tiedottomassa tilassa olevaa #metoo-tylleröistä pussataan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voksi, sir   eli tään kolomatta ei pääse kaksinkertanen satuhahmo, jos Aku myös lasketaan satuhahmoksi - vai onko Aku A totta? - , edes satuja ohjailemaan kertomistasi syistä.

   Lie ne miesnäyttelijät, jotka laumana nyt vaikenevat Aku-sopassa, käyneet armeijan, niin osaavat paremmin orientoitua ja tyytyä mopen eli koiran osaan. Eivät pullikoi.

   Poista
 3. Arvoisa realisti -hikkaj

  Niinpä. Jos ois Suomessa yleinen asevelvollisuus, niin naisetkin ois höykytyksiin, kiusantekoon, nappien repimiseen, kaappien lattialle tyhjentämiseen ja vuoteitten hajottamisiin tottuneet. Ynnä äänekkääseen määräilyyn.
  Sekä kurassa ryömintään ja henkihieverissä raskasta sinkoa suolla raahaamiseen ...

  Mutku on se "yleinen" asevelvollisuus, niin pumpulissa kasvatetut pullamössytylleröt ei tiedä reaalimaailmasta mitään.

  Nämä näyttelijättärien " kauhukertomukset " vaikuttivat meikäläisen kokemusmaailmassa olevan kovasti köykäistä tavaraa. Vähän vitsiltä vaikuttivat ...

  Miten ihmeessä pitäis elokuvassa vankileirit ja muut hirvitysjutut oikein esittää ? Baletin keinoin ??

  Mutta nyt lienee kysymyksessä jo meikäläisen ajatusrikos ?

  Se mainitsemasi Aku A on toki itsekin siveellisyysrikollinen, kun housuitta julkisella paikalla patsastelee !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voksi, sir

   sananvapuden nimissä: meijjän on vaiettava.
   Muuten alakaa vaikuttaa #mentoo-meiningiltä.

   Poista
 4. Palaan tuonne ensmmäiseen kommenttiini julkisen sanan musertavasta voimasta.

  https://yle.fi/uutiset/3-10125410

  VastaaPoista
 5. Hyvä #hentoo-väki

  Juuri luin, että Tukholman kaupunginteatterin ex-johtaja Benny Fredriksson meni ja teki itsarin. Oli kovasti ollut metoo-vainottu, mutta teatterin pengottua asiaa, ei syytöksille löytynyt mitään katetta.
  Tämä tietoni on mediasta.
  Ite en ollut paikalla. En katsojana enkä ahdistelijana.

  No, itsareitahan nyt tehdään ... ja on tehty ennen #metoo-jahtejakin :-(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voksi / EJ, sirit

   vainoajista tulossa tätä vauhtia vainajia.

   Eli pitäskö vainottujen hillitä vähän silmitöntä syyttelyään, ettei heistä tulisi vainoojia.

   Kumma miten miessukukunta vaikenee puolustuskyvyttömänä: oisko tää sitä Finlandizationia?

   Poista
  2. Niin, Hesarissa piti erään naisen terhistäytyä ja kertoa, että naiset ovat kautta aikain käyttäneet seksuaalista valtaansa miehiin.

   Poista
  3. EJ

   ja muuan ranskatar, BB, ei oo innostunu koko miituusta!

   pst
   ja Lennu näkyy käyneen sanomassa painavan sanansa kaupunkilaisille: https://www.city.fi/blogit/hikkaj/aku+alistaa/134016

   Poista
 6. Hyvä #wetoo-väki ja arvoisa ranskalaisen elokuvateollisuuden kommentaattori hikkaj

  En tiijjä BB:stä, ehkä sekin, mutta ainaskin Catherine Deneuve otti kantaa taannoin, ja pyrki lynkkaajanaisia hillitsemään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voksi, sir

   BB too:
   https://www.theguardian.com/film/2018/jan/18/brigitte-bardot-metoo-sexual-harassment-protestors-hypocritical-and-ridiculous

   Poista
 7. Jos nykyään jonkin varomattoman kommentin heittää vaikka ihan viattomasti aivan naisista, homoista, pakolaisista, kiusatuista, kiusaajista ym... niin pääsee sillä kyllä jonkun vahvan "edunvalvontaryhmän" silmätikuksi. Seuraukset tästä voi olla ikävät, kun oudon mielipiteen edustajaa lyödään kuin vierasta sikaa. Sielu palaen someuskovaiset hakkaa vääräuskoista kuin korpit kalasäkkiä suuressa yhteisessä ilossa ja hurmoksessa, kuka keksiikään paremman parjauksen keskinäisen nettisome-kaakatuksen kannustuksessa.
  Tää nyt on tätä sosiaalisuutta nykyään ilman armoa. Eiköpähän vaan tästäkin some-ihanuudesta tule jotain todella jonnin joutavaa. Suosittelenkin pysymään vahoissa ja koetuissa viestintätavoissa kuten savumerkeissä, pulloposteissa, Hantomin tom-tom rummuissa tai puskaradioissa ja silloinkin aiheet on oltava huolella harkitut kuten "on ilmoja pidellyt". Niih!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jussi

   paremp pitää mölyt mahassa, mutta joskus kuitenkin on annettava ylen - ei voi pijätellä.

   Poista
 8. Hyvä juhannustaikoja ootteleva väki

  Se on sitten juhannuskin saava ihan uuvven tarkoituksen; #metoo mari !

  Kyllä varmana se Kotuskin hyväksyy sen, että kun heinäpellolla kopeloijjaan ja maria pössäytellään, niin kieliasukin saapi uusia muotoja.

  Toki perinnesyistä säilytetään vanhusväestön käytössä myös antiikkiversio mittumaari ?!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voksi, sir

   et ehottas veetä ämmän korvaajaksi?
   Ois antiikkiversiossakin toki sen verran nykyaikaistamisen varaa.

   Poista
 9. Arvoisa antiikin modernisoija hikkaj

  Joo, laitetaan vaan se vee.

  Mittuvaari se soppiikin hyvin kaikille setälöille, ja mitä niitä on ...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voksi, sir

   tarvitaan näköjään vielä toinen v, siis v tuplana.

   Poista
 10. Arvoisa weteraanien wastuullinen tukimies hikkaj

  Jospa ois fiinimpi, ja korvaisi tuplaveen ähvällä ... niinku Rädyn Seppo-setä.

  https://www.city.fi>Blogit>Muut blogit>hikotusta ... sivumerkkejä
  26.7.2016 - Vox Populi. 27.7.2016 12:32

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voksi, sir

   vemuttiapa hyvinkin! Harmi kun ei haastattelu enää oo katottavissa. Kuva vain jäljellä: https://www.city.fi/blogit/hikkaj/hehkuta/132146 ja siinä kommenttisi.

   Poista