Tietoja minusta

Oma kuva
Vanheneva ja haurastuva: ilman sarvia ja kohta varmaan hampaita; exänä: ope (luokan-, erityis-), lautamies + ties mitä - ja mikä huvittavinta = humanististen tieteiden kandidaatti HUK. Tällä POTULLA eli potalla ähistään omanlaisesti, ylen viisaita vältellen. (Blog content may be published in part or entirety by any print, broadcast or internet/digital media outlet, or used by any means of social media sharing.)

sunnuntai 26. kesäkuuta 2016

Kirjeitä jos jostakin

" Kohottakoon nämä rivinpätkät henkistä kuntoa ja maanpuolustustahtoa."
- opp. rip Kontioranta

Lapsuuden ystävyys on pysyvää. Se ei hevin näy murenevan; sitä ei pane halla, ei pakkanen eikä lyö rakehet.
Onpa jännä lukea kirjeitä sieltä jostain, aikojen takaa!

Kyllä me jonkinlaisia humaanikkoja lienemme olleet jo lukionuorukaisina; kummallekin töyhtöhyypälle taisi armeija olla jonkinlainen shokki.
Raakalaismaista meininkiä, tai jotain.

Tarpeellinen herätys elämän untuvikoille.

On tapeltava melkeinpä verissä päin, jos mieli palasen leipää, pötyä pöytään kantaa aikanaan läheisimmillemme. Selvitäksemme noiden repolaisten vaaninnalta.

Taisimme osaltamme onnistua, koska pystymme näin vuosien jälkeen kuittaamaan armeija-aikaisen kirjekuoren päällisen Kiyosuken tankamietteen:
Kukaties elän
 vielä niin kauan että
 alan kaivaten,
 leppoisasti muistella
 tätä murheeni aikaa.

Ei nyt kaivaten, sentään, mutta leppoisasti muistellen kuitenkin - ja muitakin murheiden päiviä kuin metsäläisaikojen.

Niin on käynyt, päässyt käymään.

On niin kaunis kirkas lämmin huomen tullut, oikea onkijuhannus.
Aikaa leppoisasti muistella,
lukea ullakonpiirongin kätköistä löytynyttä kirjenivaskaa - sieltä jostakin, silloin jollonkin.

"Jokunen 4 km painettiin pusikossa. Pimeintä oli kun leiripaikalla oltiin. Sitten otettiin lapiot esiin ja alettiin kaivaa kaivaa kaivaa kaivaa kaivaa...etc ... Kaivettiin yö kaivettiin päivä. 2 t. sai nukkua keskellä yötä. Ja sitten me kaivettiin. klo 15.00 k:viikkona oli möyrimiset möyritty. "Syötiin" ja "levättiin(?)" Ja kun ilta saapui mustin harsoin, me pojat syöksyimme rensselit seljässä kankaalle. Hyökättiin koko yö ...."


8 kommenttia:

 1. "oikea onkijuhannus"

  Mato-ongessa ja virvelissä oli yhtä aika kala. Jätin virvelin veneen laijalle ja nostin onkivapaa, joka kaarella oli. Toinen kala veti virvelin järveen, jotta kakatus kävi.

  Nyt ois lähettävä naarailemaan, mutta tokko tuo löytyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Virveli löytyi, vettä oli vain viisi metriä. Kala oli vetänyt siiman pohjahakoon ja ite häippässyt.

   Poista
 2. Ylen käsittämätön ja kättäpäällepanematon on vuosien vaellus. Postileimoista käsitin kuitenkin, että kuusiviidettä ajastaikaa niiden läiskimisestä koittaa ensi syksynä. Pari vuotta aiemmin kesällä makoilimme Mikkelin Kittaajien kasarmin pihassa laulellen "Nyt on Samuli iloinen, kun on hatussa koppakuoriainen". Kummallisia asioita tapahtui silloin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kavi
   Mujeen Kauko kävi joskus esittämässä ei Samuli Satusena vaan radiotoimittajana lyskan pojille ammatin valinnaksi toimittajan uraa.
   Ainakin Korjus sieltä tais ottaa onkeensa, ja Rusi, jonka kanssa tuli ajaa pöksäytettyä liikkumattomalla autolla kolari!

   Poista
  2. Mujeelle järjestin koululaiskeikkoja, joilla lauloi Satusia ja muita viisuja. Yhdessä tulee eläimiä vastaan jos jonkinlaisia ja kaikki otetaan ajelulle postiautoon punaiseen. Kun tuli hirven vuoro, sanat kuuluivat "Hirvonen tulee vastaan". Liekö käynyt Ämeriäkkylässä päin?

   Poista
  3. kavi
   oi se voinu laulaa myös Pakarinen jos täällä piipahteli.
   Muuten panepa jokunen 'henkistä kuntoa ja maanpuolustustahtoa' huokuva armeijamuistosi Sinäkin talteen tänne tai omille.
   Jalakarättilöistä vois mää tiijjä alottaa ... taikka mahan piällä roikkuvasta repusta saunareissuloilla ...

   Poista
  4. Sua tiijjä... Voinpa pistääkin, mutta nyt ois tarjolla musa-aiheinen tietämiskisa osokkeessa j.y.n.t.k. Katotaan se ensin, niin mietitään sitten inttijutskis.

   Poista