Tietoja minusta

Oma kuva
Vanheneva ja haurastuva: ilman sarvia ja kohta varmaan hampaita; exänä: ope (luokan-, erityis-), lautamies + ties mitä - ja mikä huvittavinta = humanististen tieteiden kandidaatti HUK. Tällä POTULLA eli potalla ähistään omanlaisesti, ylen viisaita vältellen. (Blog content may be published in part or entirety by any print, broadcast or internet/digital media outlet, or used by any means of social media sharing.)

perjantai 26. toukokuuta 2017

Ceaușescu - naiset

Heti oikaisu otsikon monikkoon, Nicolaella oli vain yksi Nainen, Elena, josta riitti naista koko elämän ajaksi. Syrjähyppyjä ei tarvittu, puolin ei toisin. Yhdessä silloin joulupäivänä 1989 kuolivatkin.

Yhä hupsumpaan käy kirjan sankareiden taival, yhä vähemmän arvoa on kansalaisella. Uskomatonta lukea näiden johtohahmojen toilailua kansansa johtajina. Niin kuin nyt näitäkin romanialaisia. Neljä vuotta koulua käyneestä Elenasta, joka alun perin ei Elena ollut, oli Lenuta, ja joka alun perin ei ollut syntynyt vuonna 1919, oli 1916, ja jolla teloituspäivään mennessä oli 74 arvokasta yliopistotitteliä, vaikkei kirjotuskaan kielioppivirheittä sujunut ...

Jäljet oli syytä häivyttää nuoruuden aikaisilta prostituoidun poluilta.

Elena, kuin esikuvansa Maon Jiang Qing: yhtä suulas, yhtä hyökkäävä, yhtä vallanhaluinen. Kyltymätön vaatimaan lahjoja: Jordanian kuninkaalta huvipursi, Ranskan presidentiltä garderobiin täydennystä, Saksan liittokanslerilta mersuja talliin. Carterilta ei tosin onnistu saamaan kuin kirjan minkkiturkin sijasta. Eikä hän tyydy pelkkään Conducătorin vaimon rooliin, vasta 'Kunnioitettava insinööri, Kansallisen tiede- ja teknologian johtaja' kalskahtaa jo vähän sinne päin.

Romanian kansan on lisäännyttävä, naisista on tehtävä synnytyskoneita.

Runoilijan on runoiltava hänestä: 'Naisista suurin, kansamme koskaan näkemä.
Romanialaisessa asussasi muistutat taivaan tähteä.'

Elena löytää uuden esikuvan: Evita Perón.
Kohtakos kuuskymppistä 'Suurta intellektuellia' palvotaan virallisin menoin.

On siinä siis naista Nicolaelle nokko, ei tarvetta eikä uskallusta aviomiehen potkia aisojen yli.

Sitten tuleekin tuo joulupäivä, tuomion päivä, joka pöyristyttää Maan äitiä:
"Elena valittaa vartijalle, joka sitoo hänen kätensä selän taakse: - Lapseni, sinä satutat minua. Hän on ja pysyy maan äitinä ja kaikkien Romanian maaperää tallovien äitinä. Miten omat lapset uskaltavat nostaa kätensä äitiä vastaan? Hän yrittää vielä viimeisenkerran rimpuilla itsensä irti, mutta siteet ovat tiukalla. Hän anelee sääliä teloittajiltaan..."

On meitä moneksi!
On on.
Musso - Lennu - Josif - Salaz - Boka - Mao - Tsau - Aatu

KIRJA-ARVOSTELUT
*** myös

2 kommenttia:

 1. Arvoisa Romania-muistelija hikkaj

  Hyvin on jäänyt meikä-Voxinkin mieleen se "salainen oikeudenkäynti" silloin jouluna 1989.
  Tuomarit olivat salaisia, syytetyt näkyvillä.
  Puolustusasianajajia ei ollut paikalla. Valitusmahdollisuutta ei ollut.

  Melkeen yhtä vilkkaasti ja itseään tyköä tehden siirtyi Romania silloin länteen, kuin tämä Levantin islamisti"valtio" ISIL / ISIS.
  Romania yhellä harppauksella, ISIS tipottain.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voksi, sir

   Tais olla syyttäjilläkin likaiset jauhot pusseissaan!

   Poista