Tietoja minusta

Oma kuva
Vanheneva ja haurastuva: ilman sarvia ja kohta varmaan hampaita; exänä: ope (luokan-, erityis-), lautamies + ties mitä - ja mikä huvittavinta = humanististen tieteiden kandidaatti HUK. Tällä POTULLA eli potalla ähistään omanlaisesti, ylen viisaita vältellen. (Blog content may be published in part or entirety by any print, broadcast or internet/digital media outlet, or used by any means of social media sharing.)

perjantai 19. toukokuuta 2017

Lenin - naiset

Huomattavasti lyhyempi kertomus, näppäiset 40 sivua, eli oikeastaan ei mainittavaa, jos vertaa lakimies Vladimir Iljitš Uljanovin (1870-1924) naisseikkailuja juopon (sittemmin täysraittiin) ja tappelevan opettaja Mussolinin naiskatraaseen.

Ilmankos Lenin kieltääkin moisen elostelun: vapaiden suhteiden hyväksyminen on "hupsutusta ja typeriä juttuja", eikö silloin sama jos "Perustetaan saman tien prostituoitujen ammattiliitto!".

Lenin on naimisissa Nadja Krupskajan kanssa, jolla on ulkonäköäkin muuttava autoimmuunisairaus Basedowin tauti; Leninin Anna-siskon mielestä Nadja muistutti silliä. Kirjailija Ilja Ehrenburg pääsee lohkaisemaan: "Krupskajaa tarkastellessaan voi sanoa, ettei Lenin ole kiinnostunut naisista."

Ei Lenin sentään mikään munkki ollut. Siperian karkotuksesta päästyään Keski-Euroopassa, Pariisi - Zürich yms., vallankumousta valmistellessaan mukaan tarttuu vakituiseksi seuralaiseksi Inessa Armand, jota "Lenin katsoo pienillä mongolin silmillään lakkaamatta".
Niinpä syntyy pysyvä kolmiosuhde, jossa Nadja ja Inessa ystävystyvät keskenään.

Leninin suhde nimittämäänsä kansankomissaari Alekxandra Kolontainiin jää arvailujen varaan ja tämän romaania Suuri rakkaus voi tulkita silläkin tavalla, että kohde on Vladimir.

Eli eipä juuri hullua hurskaammaksi lukija tule Leninin naisista.
Mitä sitten Diktaattorien naiset -kirjan kirjoittanut Diane Ducret saa irti pappiskoululais-Stalinista huomenna.
Tutkittaanpas ainakin se vielä.

Musso - Lennu - Josif - Salaz - Boka - Mao - Tsau - Aatu

*** myös


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti