Tietoja minusta

Oma kuva
Vanheneva ja haurastuva: ilman sarvia ja kohta varmaan hampaita; exänä: ope (luokan-, erityis-), lautamies + ties mitä - ja mikä huvittavinta = humanististen tieteiden kandidaatti HUK. Tällä POTULLA eli potalla ähistään omanlaisesti, ylen viisaita vältellen. (Blog content may be published in part or entirety by any print, broadcast or internet/digital media outlet, or used by any means of social media sharing.)

sunnuntai 28. toukokuuta 2017

Hitler - naiset

Oikeastaan sama juttu kuin viimeksi otsikon suhteen: Ceaușesculla oli vain yksi nainen, oikeastaan.
Niin myös Adolf Hitlerillä (1889-1945), oikeastaan: sisarpuolen tytär Angelika Raubel, Geli. Sukurutsainen suhde siis.
"Hän on kalleinta mitä tiedän", Adolf-eno tunnustaa.
Suhde kestää muutaman vuoden, ennen kuin Geli tekee itsemurhan, mutta jättää mieheen lähtemättömän jäljen. Hautajaispäivänä 23.9.1931 Alf-eno kirjoittaa:
"Nyt minulta on viety kaikki. Olen nyt täysin vapaa, niin sisäisesti kuin ulkoisestikin. Ehkä näin oli tarkoitettu. Nyt kuulun enää Saksan kansalle ja tehtävälleni."
Tätä ennen on ollut pari vahvaa naista, Klara-äiti sekä rahoittaja ompelukonetehtailijan perillinen Helene Bechstein. Nuoruuden etärakkaana Stefanie Isak, myöhemmin Winifred Wagner ja nuori 17-vuotias Maria eli Mitzi Adolfin ollessa 37 v.

Sitten astuu näyttämölle 23 vuotta Hitleriä nuorempi Eva Braun, s. 1912.

Hänen tarinansahan me tiedämmekin, Evasta ei sen enempää. No kertauksen vuoksi loppu: yhteinen itsemurha 30.4. ja kaksi päivää aikaisemmin solmittu avioliitto.

'Alppien Zeuksen' viimeinen teko ennen kuolemaa on jo hämärämmin tunnettu:
Führer irrottaa nopeasti puolueen kultaisen merkin univormustaan ja kiinnittää sen Magdan mittatilausjakun rinnuksiin. Magda on Goebbelsin vaimo. Yksikään nainen ei ole merkkiä saanut. Ja nyt itse Führerin oma rintamerkki - arvokkain pyhäinjäännös.
Magda juottaa vielä kuudelle lapselleen unilääkekaakaot ja syöttää syanidikapselit

Pian bunkkeri on kuolleita täynnä.

Kirja lopussa - ihmetys jää. Noinkohan kaikki kävi?
Noin on kirjoittanut Diane Ducret kirjaansa Diktaattorien naiset, joka ilmestyi Ranskassa vuonna 2011.


Musso - Lennu - Josif - Salaz - Boka - Mao - Tsau - Aatu

KIRJA-ARVOSTELUT
*** myös

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti