Tietoja minusta

Oma kuva
Vanheneva ja haurastuva: ilman sarvia ja kohta varmaan hampaita; exänä: ope (luokan-, erityis-), lautamies + ties mitä - ja mikä huvittavinta = humanististen tieteiden kandidaatti HUK. Tällä POTULLA eli potalla ähistään omanlaisesti, ylen viisaita vältellen. (Blog content may be published in part or entirety by any print, broadcast or internet/digital media outlet, or used by any means of social media sharing.)

lauantai 20. toukokuuta 2017

Stalin - naiset

'Gruusialainen Casanova', keskikokoista pienempi, rokonarpinen, kirjoittaa runoja, ryöstää pankkeja, tappaa takaa-ajavia tsaarin poliiseja; 19. vuosisadan alkukymmen menossa.
Ansiolistaa riittää - ja pelkoa.
WP

Vaimo Ekaterina Svanidze, Kato, sanoo elävänsä gangsterin kanssa eläessään Soson, Josif Vissarionovitš Džugašvilin (1878-1953) vaimona. Liittoa kestää vuoden, Jakov-lapsen syntymän verran ja sitten Kato menehtyy lavantautiin vuonna 1907.
Soso on murtunut mies. Hetken.
Mutta ei hätää.
Diktaattorien naiset -kirjaan ilmestyy väliotsikko: "Gruusialainen playboy".

Josifin matka huipulle on vasta alussa.
Kymmenen vuotta myöhemmin hän avioituu 17-vuotiaan neitosen Nadja Allilujevan (s.1901) kanssa, ikäeroa 23 vuotta.
Tuloksena lapset Vasili ja Svetlana.
Liitto on yhtä hurlumheitä. Kremliin siirryttyä naisia riittää, työläisnaisiakin kampaajista palvelijoihin.

Nadja pakenee lastensa kanssa Leningradiin, mutta käsky käy: Kremliin!
Ei auta, palattava on.
Menossa vuosi 1926.
Seuraavana vuonna Nadežda kaivaa esiin Mauser-pistoolin, kirjoittaa suorat sanat miehestään, ja ampuu itsensä, aviomiehen ollessa vieraan naisen hoteissa.
Itsemurhaan väitetään yhdeksi syyksi tämmöistäkin: Nadja on saanut tietoonsa, että omalla äidillä on ollut aikoinaan suhde Staliniin, joten Josif voisikin olla hänen isänsä, ja hän nyt naimisissa ...

On siellä sitten vielä Geniaa ja Valentinaa jonottamassa, mutta Stalinilla on kiireempää ja tärkeämpääkin tekemistä, vuosikymmenet aikaa tapettavana ennen omaa kuolemaansa 5.3.1953.

Kova karju tämä pappisseminaarilainen, jolle 'naiset ovat hyvin alhaalla hänen listallaan' - 'kaukana vallankumouksen, itsekeskeisyyden ja toverien kesken vietettyjen kapakkailtojen jälkeen'.

linkkihttps://www.youtube.com/watch?v=1YsL4HXZN9E
WP

 Musso - Lennu - Josif - Salaz - Boka - Mao - Tsau - Aatu

*** myös

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti