Tietoja minusta

Oma kuva
SUOMEN ARVOSTELIJAIN LIITON eli SARVin JÄSEN ilman sarvia ja hampaita; exänä: ope (luokan-, erityis-), lautamies + vähän sitä sun tätä - ja mikä huvittavinta: humanististen tieteiden kandidaatti HUK

tiistai 30. toukokuuta 2017

Käräjät

Tänään on maallikkotuomariurani viimeinen oikeudenistunto.
Ikä ei salli jatkaa: 'Lautamieheksi ei voida valita alle 25-vuotiasta. Myöskään 65 täyttänyttä ei voida valita tähän tehtävään'.
Ukkotuomareidenkin on poistuttava takavasemmalle viimeistää 68 vuotta täytettyään: 'Tuomaria ei voida oikeuttaa jatkamaan tuomarin virassa eroamisiän jälkeen'.
Lautamieheksi ei voida valita alle 25-vuotiasta. Myöskään 65 vuotta täyttänyttä ei voida valita tähän tehtävään., ukkotuomaritkin saavat jatkaa vain  68-vuotiaiksi.
Lautamieheksi ei voida valita alle 25-vuotiasta. Myöskään 65 vuotta täyttänyttä ei voida valita tähän tehtävään., ukkotuomaritkin saavat istua vain 68-vuotiaiksi, lautamiesten on siirryttävä syrjään vuotta aikaisemmin.

Valmistauduin istuntoon ajamalla aamulla parran vessan peilin edessä eli uskaltaen katsoa vanhaa naamaa silmästä silmään.

Valmistauduin myös lukemalla yönseutuna loppuun Hannah Arendtin kirjan Eichmann Jerusalemissa - raportti pahuuden arkipäiväisyydestä. Ja käymällä viikon ajan läpi nuo pahat miehet Mussolinista Hitleriin, Diane Ducret'n kirjasta Diktaattorien naiset. Tuomarin pään sisäänhän olin päässyt jo aiemmin käräjätuomari Anneli Poukan romaanin Ehdollinen tuomio kautta.

Eiköhän näillä eväillä osaa olla puolueeton ja osallistua päätöksen tekemiseen niillä tiedoilla, jotka tulevat ilmi istunnon kuluessa vailla ennakkoluuloja, vain esille tulevissa asioissa pysyen. Muistaen samalla, mitä Hannah Arendt kirjottaa, siten kuin sen ymmärsin: - Keskipisteenä on ihminen, syytetty – jolla on yksilöllinen menneisyys, ainutkertaiset ominaisuudet ja omituisuudet ja käytös – kuten jokaisessa oikeudenkäynnissä. Syytetty ei voi olla yleissymboli jollekin aatteelle, syntipukki antisemitismille, totalitaristiselle hallinnolle tahi peräti ihmisen perisynnille.

Eichmannin oikeudenkäynti kesti puoli vuotta vuonna 1961, me selvinnemme lyhyemmässä ajassa, koska mahdolliset rikoksetkin on tehty nopeasti.

Oikeudenkäynti on salainen, joten ei siitä koskaan tämän enempää.

radio
tuomio

KIRJA-ARVOSTELUT
*** myös


4 kommenttia:

 1. Hikkaj, hyvin oletkin valmistautunut!
  Onpahan sinulla edessä vaikea asia siellä, toivotan viisaita päätöksiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. MM
   illalla olin kotona vasta klo 21. Kellon ympäri kesti.

   Poista
 2. Arvoisa lautahenkilö hikkaj ynnä ihailijakerhonsa, ja kunniattomat rosmot

  Se on kova pala tuo ikäsyrjintä, kun iskee kohdalle.

  Meikäläisen hommat yksityisessä lääkärikeskuksessa loppuivat, kun täytin 68.
  Oli semmonen sääntö siellä !

  Vaasan keskussairaala, josta lähdin eläkkeelle 65,5 vuoden iässä, sentään kelpuutti meikäläisen apulaislääkäreitä kouluttamaan useampina jaksoina joka vuosi, viimeksi vielä viime vuoden syksynä, kun oli ikää jo 71,5 vuotta.

  Nuin siis vaikka polliisihenkilöt ja syyttäjät ovatkin meikäläisen todenneet aivan syyntakeettomaksi ja epäuskottavaksi, kun umpirehellisiä isännöitsijää, tämän jääviä kahden pallin lakimiestä, paria isännöitsijän ja juristin kanssa kimpassa taloyhtiötä lypsävää urakoitsijaa ja konfabulaatiolausuntoja laativia valvojia ynnä muuta rehellistä väkeä aivan turhaan väärinkäytöksistä epäilin.
  Eipä tarttenut poliisin ees asiaa esitutkia, kun heti tiesi, jotta aivan väärässä on meikäläinen. Syyttäjäkin tiesi ilmankin, jotta poliisi se vasta hyvin onkin asiaan perehtynyt.
  Apulaisvaltakunnansyyttäjä melkeen suuttui, kun omakeksimiä juttuja esitän ilman minkäänlaisia todisteita. Kun ei viittinyt liiteasiakirjoja valokuvineen ees katsoa.

  Viime syksynä sanoin Vaasan sairaalalle, jotta nyt sitten saapi olla viimmenen kerta ! Pärjätkää omillanne !
  Enkä oo enää mennyt.
  Eikä oo pyyjetty !!

  Potilaaksi taitaa vielä meikäkin kelvata ?
  Ellei yhä kummallisemmaksi käyvä sotesotku pistä kapuloita rattaisiin.
  Munakan sillalle voipi sitten kuukahtaa. Matkalla Seinäjoelle !

  Toivottavasti eivät vaasalaispolliisit ja -syyttäjät joudu meikäläisen opettaman lääkärin hoitoon. Tämmösen mitään ymmärtämättömän venkoilijan, joka taatusti on ihan väärät lääkärikirjat luettanut oppilaillaan :-(

  Koita Sinäkin hikkaj, josko rosmona vielä pääsisit leivättömän pöyvvän äärellen !
  Muista, jotta silloin ei tartte tottuuvessa enää pysyä :-)

  Melkeen oisit silloin kuin apulaisvaltakunnasyyttäjä !!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voksi, sir

   syyntakeeton - siinäkö ihmisen lopullinen kohtalo ja päätepiste?

   Sulla sentään isokaan huoli: tutkit itsesi ja kirjoitat loistavan lääkärinlausunnon viralliselle lomakkeelle. Templaat sen ja johan markkinat taas vetävät.
   Pientä muokkausta tosin vaatii ikänumeroinnissa.

   Poista