Tietoja minusta

Oma kuva
Vanheneva ja haurastuva: ilman sarvia ja kohta varmaan hampaita; exänä: ope (luokan-, erityis-), lautamies + ties mitä - ja mikä huvittavinta = humanististen tieteiden kandidaatti HUK. Tällä POTULLA eli potalla ähistään omanlaisesti, ylen viisaita vältellen. (Blog content may be published in part or entirety by any print, broadcast or internet/digital media outlet, or used by any means of social media sharing.)

lauantai 15. lokakuuta 2016

Meno kuin Balkanilla kuunaan

Ei sitä melkein läpisuoritetulla historian approllakaan mitään historiasta tiedä. Ei mitään. Kerrassaan ei mitään! Mitähän ne Kiiskiset ja Koukkuset ja Kirkiset ovat opettaneet kun eivät näitä perusasioita.
Kai sitä siihen aikaan, neljäkymmentä vuotta sitten, ei tosiaankaan saanut näistä sitten puhua, yliopistomiehetkään!

No puhuihan se Linna, mutta sehän oli kaunoa, romaania 13-vuotiaalle.

Nyt sitten aivan öönä ja järkyttyneenä lueskelen - että ei herranen aika sentään! Ja veivaan otsikon päivänpottuun. Aleppokin tavallaan kävisi.

No mikä ON? Mikä nyt niin?Puolikuuroa ompelijatarta luen - Ville Suhonen: Ompelijatar - Martta Koskisen kuolema ja elämä, Gummerus 2016 - ja samalla käyn uudelleen Hollolan kirkossa, missä jokunen vuosi sitten kävin tietämättä että lähimaastosta on kerätty sata vuotta sitten satoja vainajia aikoina jolloin velisisko veljiä ja siskoja kaatoi:
"Lapset hakevat mäkeen ammuttujen joukosta isiään, kääntävät vatsallaan makaavia ruumiita tunnistaakseen heidät. Vainajat ovat vielä lämpöisiä ja käännettäessä heidän kätensä heilahtavat kuin viimeiseksi tervehdykseksi.
**
Valtioneuvoston sotasurmaprojektin tilastoihin on merkitty 275 Hollolassa teloitettua. Se on sijalla 21 kaikkien paikkakuntien joukossa. Todennäköisesti kuolleita on ollut paljon enemmän."
Ei! Ei tämmöistä lauantaina kestä, lukea viitsi. Kyllä minä mieluummin mukavampaa saunapäivää odotan, mukavampia luen. Kirjoitanpahan vaikka itse, jos en rennompaa, vähemmän tiedostavampaa tekstiä löydä, vaikka tämmöistä kuin Cityssä:

9 kommenttia:

 1. Ei muuta kun suu makkeeks, huolet unneuttuu!
  https://kariav-annat.blogspot.fi/2016/10/karin-keittio-peraruoka.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kavi

   mites se Matin Teppo tuumailikaan:
   - Paree tyhjä vatsa kuin täysi housu.

   Poista
 2. En ole lukenut kirjaa mutta en tunne että nämä asiat ovat aivan tuntemattomia, kuullut paljon niistä sukulaisilta mm Mäntsälän kapinasta ja IKL touhuista. Molemmilta kanteilta. Siitähän tässä on kysymys, va kuinkai?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mp

   samaa asiaa, mutta nyt ajan myötä päästy yksilöllisemmälle henkilökohtaisemmalle tasolle arkipäiviin.

   Poista
 3. Melekein Aleppon meininkiä tiällähi.

  http://erkkijormanainen.blogspot.fi/2016/10/putin-kavi.html

  VastaaPoista
 4. Noh, vertaus taisi ontua. Toivotaan kuitenkin, että Aleppon pommittajat joutuvat aikanaan tukalaan asemaan.

  VastaaPoista
 5. Asiasta toiseen, muistatko vuojelta 60 - ehken olit jo syntynnä, noopelikirjailijan? Jos et muista, niin luve täältä:
  https://kariav-annat.blogspot.fi/2016/10/dylan-ja-perse.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kavi

   Russeli sai kirjanooppelin sillon kun putkahin mualimaan.

   Poista