Tietoja minusta

Oma kuva
Vanheneva ja haurastuva: ilman sarvia ja kohta varmaan hampaita; exänä: ope (luokan-, erityis-), lautamies + ties mitä - ja mikä huvittavinta = humanististen tieteiden kandidaatti HUK. Tällä POTULLA eli potalla ähistään omanlaisesti, ylen viisaita vältellen. (Blog content may be published in part or entirety by any print, broadcast or internet/digital media outlet, or used by any means of social media sharing.)

sunnuntai 30. lokakuuta 2016

Ovensuukysely

Matti Salmisen Toisinajattelijoiden Suomi on aluillaan. Ståhlbergin maineen puhdistus: K.J. oli suuri valtiomies, joka ajatteli suuremmasti ja laajemmasti kuin lillukanvarsiin sotkeutuva, kapea-alainen oman joukon etuja-ajava poliitikko.

Ei ihme jos kyytiä riitti, kun ei suostunut painostuksen alla. Salminen laittaa hänen rinnalleen toiseksi ryhdikkääksi omaa etua tavoittelemaksi valtionetumieheksi sisäministeri Heikki Ritavuoren, joka murhattiin kotiovella 14.2.1922, mutta teko jätettiin tutkimatta pitkäksi aikaa, oikeastaan vieläkin prosessi on kesken. Ampujan nimi on tiedossa kyllä: suomenruotsalainen Ernst Tandefelt. 'Mielenvikaisen työtä', kirjoitti lehdistö ja näin voi jättää asian sikseen.

Tätä rataa mennään Salmisen kanssa ja jopa löytyy äijää jos jokunen nainenkin, jotka vastavirtaan enemmistöä uskaltavat räpiköidä. Viimeisten sivujen henkilöluettelo on piiiiiitkä Aaaltosista Armas Äikiään, väliltä löytyy Linkolaa, Paloheimoa, Kihlmania, Karpoa, Junnilaa ja jos jotain. Virkistävää varmaan tutustua toislaitaisiin - siinä sappi saa vielä kyytiä!

Vaan mitäs nyt! Ja ketäs nuo?
Kesken syönnin kuuluu ulko-ovelta ryskytystä, ikkunasta ei valoa liiemmin heru, on hämäränkuhjaa, vain yksi kynttiläntörö valaisee murkinapöydän.

Kovempi ryskytys, piha liikkumaton.
Toisinajattelijoitako liikkeellä? Tai jehovia? Tai

Sitten tämmöisiä ilmestyy, kaksi pienenpientä pirteää, ovensuuhun kyselemään:
- Karkki
vai
     kepponen?

10 kommenttia:

 1. Svärdiä edustavalla ja niin syksyn viljallakin toiveissa atimatalon herkut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. a_i

   omenapuita puisteltiin ja löyvvettiin kaks omenaa kahelle marjalle.

   Poista
 2. Karkki vai kepponen-kyselyyn kannattaa vastata ottavansa karkkia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kavi

   tuntematon peli, mutta oli onneks kiltit pelottelijat - tai oisko pelottelijat ite säikähtäneet pimmeyttä kun huonetta valas tosiaan vain yks kynttilänpätk, jonka hämärässä yks vanha mies työnsi haarukka kilisten makaronilaatikkoa suuhunsa.

   Poista
 3. Hyvä kepposteluväki

  Mihin on nyt unehtunut se ´käytännön pila´, jota vielä taannoin kielipoliisien kiusaksi tyrkyteltiin ?

  Siis olkoon lapsosten asettaman kysymyksen uusionormimuoto:

  EU:n verollepanosta vapauttamia makeisia vaiko käytännön pila !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voksi, sir

   hiis tuas törmyytettiin tuohon termiis!

   Poista
  2. Oikeen tosi käytännöllinen rohkee pila on nykykielellä urhokepponen.

   Poista
 4. KÄVI NE KEPPOSTAJAT KOIVUKULMALLAKIN. KORIA TÄYDENNETTIIN WIENERILÄISILLÄ. TOISELTA OLI PIMEÄSSÄ TIPAHTANUT MUSTA HANSKA PIHAMAALLE.

  VastaaPoista
 5. Kivaltahan se mummostakin tuntuu, kun kaksi marjaa ilmestyy lokakuun hämärässä eteiseen.

  VastaaPoista
 6. Olemmeko siirtyneet toisinajattelijoiden Suomesta toisinaanajattelijoiden Suomeen?

  VastaaPoista