Tietoja minusta

Oma kuva
SUOMEN ARVOSTELIJAIN LIITON eli SARVin JÄSEN ilman sarvia ja hampaita; exänä: ope (luokan-, erityis-), lautamies + vähän sitä sun tätä - ja mikä huvittavinta: humanististen tieteiden kandidaatti HUK

torstai 11. huhtikuuta 2013

Timo Mikkilä - kukkulan kuningas 45

Jos eilispäivän vainaja ei kukkulalle aivan mittojen mukainen olisi ollut, niin Taiteilijakukkulalla on paikallaan ainakin pianotaitaiteilija, professori, pedagogi Timo Mikkilä (1912-2006), synnyinkaupunki Lahti.
Konsertoinut maailman huippumuusikoiden kanssa: Yehudi Menuhin, Tibor de Machula jne.
Chopin oli Mikkilälle SE, kaikki kaikessa.

Sibeliuksen tuttu, mistä tosi tarinaa tapaamisesta Ainolassa: Menuhinille Sibelius oli juuri sanonut "Onnittelen, teillä on suuri tulevaisuus edessänne.", Mikkilälle mestari totesi heti perään, että "tehän olette kasvanut pituutta".

Mikkilä jätti vaimonsa Salmen sekä viisi lastaan skandaalimaisesti ja meni naimisiin  nuoren nätin naisen, viulunsoiton opettaja Seija Salmelan kanssa. 75-vuotiaana sormia koukistanut sairaus esti pianon soittamisen ja Timo jouti ruuanlaittajaksi pariksikymmeneksi seuraavaksi vuodeksi nuorikolleen.

Seppo Laamasen mukaan, asuu taiteilijakoti Lallukassa Timo Mikkilän ennen avioeroaan asustamassa huoneistossa,  Mikkilä oli pianistina hyvä mutta säestäjänä aivan huippu.

**********

Keväthankiaurinko sen kuin porottelee, jäällä hanget ovat aallokoilla; eteneminen tyssää yhdenäkin rähmälleen menoon kun ketteryyttä ei ole niin kuin kerran ennen. Sen verran pehmyttä kova hangenpinta kuitenkin on että se vaimentaa turvalleen menon: ei muuta kuin ylös ja eteenpäin!


+4 10/1183 km/€
47-
48-
49-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti