Tietoja minusta

Oma kuva
Vanheneva ja haurastuva: ilman sarvia ja kohta varmaan hampaita; exänä: ope (luokan-, erityis-), lautamies + ties mitä - ja mikä huvittavinta = humanististen tieteiden kandidaatti HUK. Tällä POTULLA eli potalla ähistään omanlaisesti, ylen viisaita vältellen. (Blog content may be published in part or entirety by any print, broadcast or internet/digital media outlet, or used by any means of social media sharing.)

lauantai 6. huhtikuuta 2013

Mauri Favén - kukkulan kuningas 40


Olemme pitkällä Taiteilijakukkulalla: tamperelainen taidemaalari Mauri Favénin (1920-2006) jälkeen enää jäljellä kymmenen esiteltävää, joista osa elossa vielä, mutta joiden haudassa jo puoliso lepää paikkaa pitäen!

Favénin ansiolistassa lukee:
  • Siirtyi maalauksissaan konstruktivismin ja informalismin kautta yhö vapaamuotoisempaan nonfiguratiivisuuteen
  • 26 yksityisnäyttellyä pelkästään jo Helsingissä 1946-1999
  • Taideteollisen korkeakoulun piirustuksen ja maalauksen yliopettaja
  • Konalan kirkossa alttariseinämaalaus sekä Vuosaaren kirkon alttariteos
  • Professorin arvonimi 1989
  • Pro Finlandia 1970
Mauri Favén oli Kari Suomalaisen luokkakaveri, joka hävisi nelosten määrässä kolmannen luokan todistuksessa: Karilla oli seitsemän nelosta, Maurilla vain kuusi. Mauri kadehti Karin piirustustaitoa ja Kari kadehti Maurin värienkäyttöä.
Yleensä opettamisesta, jota Favén työkseen sittemmin vuosikymmenten ajan harjoitti, hänellä oli selvä mielipide: "Nyt voin kokemuksesta sanoa, ettei kukaan voi opettaa kenellekään mitään. Voi vain osoittaa asioita, tarjota ja kysyä kiinnostaako. Taidetta voi vain opettaa sen verran kuin kukin haluaa ottaa opetusta vastaan."

**********
Veroilmoitus laadittu taudintynkää potiessa.
Olipa harvinaisen kätevä=kätsä juttu, tuo vuosittainen painajainen, netin kautta: lähes kaikki tiedot oli verottaja sinne jo valmiiksi haalinut, sen kuin muutamia kohtia oikoi ja lisäili.
Nyt ei tarvitse enää sitäkään sirkusta keväisin painajaisena odottaa.
Yhden puutteen havaitsin: edellisen vuoden veroilmoitus ei siellä ollut katsottavissa.

1-2-3-4-5-6-7-8-9-10-11-12-13-14-15-16-17-18-19-20-21-22-23-24-25-
47-
48-
49-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti