Tietoja minusta

Oma kuva
Vanheneva ja haurastuva: ilman sarvia ja kohta varmaan hampaita; exänä: ope (luokan-, erityis-), lautamies + ties mitä - ja mikä huvittavinta = humanististen tieteiden kandidaatti HUK. Tällä POTULLA eli potalla ähistään omanlaisesti, ylen viisaita vältellen. (Blog content may be published in part or entirety by any print, broadcast or internet/digital media outlet, or used by any means of social media sharing.)

keskiviikko 10. huhtikuuta 2013

Jorma Weneskoski - kukkulan kuningas 44


Yksi eniten - toinen lienee ollut Vesala ja kolmas Spede - kulmankurtistusta aiheuttanut vainaja Taiteilijakukkulalla on ollut manageri Jorma Weneskoski (1929-2008), mies kun ei ole 'kansallisesti ja kansainvälisesti tunnettu taiteilija' niin kuin kriteereissä vaaditaan, ei taiteilija ollenkaan vaikka Jormas-yhtyeessä soittelikin aina Ruotsia myöten. Mutta stadin kundi oli, joten hautan paikka olisi Helsinki joka tapauksessa, niin miksei sitten kukkulalla.
Sellisti Seppo Laamanen olisi mieluummin hautapaikan suonut Jorman pianistiäiti Gerdalle: "Äiti suurempi taiteilija oli kuin poika."

Anita Hirvosen ja Kreivi Lindgrenin luoja tämä ekonomimanageri kyllä oli. Hän kävi kauppaa ja toi Suomeen esiintymään niin Rolling Stonesin kuin Louis Armstronginkin. Suulas mies osasi puhua ja ottaa naiset haltuunsa, siksi kai hän kreiviinkin 'ihastui'.

Hautajaisissa Temppeliaukion kirkossa papin vastustuksesta huolimatta Jormas soitti pari biisiä, toinen niistä oli Go now.
Kukkulalla joka tapauksessa lepää Jorma ja loistavassa seurassa lepääkin.

********
Se on keväthankia nyt. Metsässä runsas hanki ei kanna, mutta jo kolme viikkoa jatkuneet aurinkopäivät ovat mannaa tai nannaa järvenjäillä hiihtäville. Tuulikaan ei sitä iloa vie, ja myötätuulessa kulkee lujaa! Tämä on sitä palkkionkeruun aikaa pimeän talven jälkeen. Ei siellä keskellä päivää juuri liikettä ole: työn tohinassa raataa ihmiskunta, vain me onnelliset saamme nauttia heleistä kevättalven päivistä luonnossa; pari moottorikelkkailijaa kurvaili avannolta avannolle, vissiin pilkkionnea kokeilivat.

Tartun kirjoihin Islannista, sinnepä tästä pian käy matka: eiköhän noilla talven aikana hankituilla kilometrieuroilla jo sinne lentää räpyttele. Lennämme vaikka luennassa onkin Rämön Polkupyörällä Islannissa - Tuulen tiellä laavakenttien poikki.

+4 9/1173 km/€

1-2-3-4-5-6-7-8-9-10-11-12-13-14-15-16-17-18-19-20-21-22-23-24-25-
47-
48-
49-


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti