Tietoja minusta

Oma kuva
Vanheneva ja haurastuva: ilman sarvia ja kohta varmaan hampaita; exänä: ope (luokan-, erityis-), lautamies + ties mitä - ja mikä huvittavinta = humanististen tieteiden kandidaatti HUK. Tällä POTULLA eli potalla ähistään omanlaisesti, ylen viisaita vältellen. (Blog content may be published in part or entirety by any print, broadcast or internet/digital media outlet, or used by any means of social media sharing.)

maanantai 15. huhtikuuta 2013

Ralf Gothóni - kukkulan kuningas 47-50


Aulis Sallisen tavoin toisellekin musiikkimiehelle on varattu paikka Taiteilijakukkulalla: vuonna 1946 syntynyt pianisti ja kapellimestari Ralf Gothóni on maailmalla tunnettu taiteilija, joka on ollut mukana kaikilla merittävillä musiikkijuhlilla ja levyttänyt liki sata albumia.

Gothónin toinen vaimo  Joroisten ja Rauman musiikkijuhlien taiteellinen johtaja Aila Gothóni menehtyi auto-onnettomuudessa vuoden 1996 lopussa ja hänet haudattiin Taiteilijakukkulalle odottamaan miestään Ralfia, jonka nimiin hautapaikka on varattu. Ralf on avioitunut kolmannen kerran, nykyinen vaimo on viulisti Elina Vähälä*.

Aika näyttää käykö Gothónin kuin Alvar Aallon, joka lepää kummun alla kolmestaan kahden vaimonsa kanssa.

********

Sukset vaihtuivat kävelysauvoihin: pito on varma, mutta matka ei joudu - tunti ja vartti niin vajaa kasi Hyytsaaren sillalle ja takaisin oli kompuroitu. Pyöräilyä haaveksimme, mutta tuuli tuiversi niin että vastatuuleen olisi ollut kampeamista.
Illalla aloittivat Tappara ja Ässät toistensa telomisen, Tappara vei eka pelin: viisi sekuntia ennen loppua pomppi veskari Raannan kypärän yli räkämaali. Selostajat olivat kuin pikkupojat hiekkaläjällä autojensa kanssa: touhua riitti ja innostusta! Mäkisen taukoamatonta selostusta ei jaksa kuunnella, toinen kaveri sentään tauottaa kesken lauseiden, on parempi, vaikka hirmuisen räkäinen ja tikistävä on äänen lähde.

ps
*
http://www.gloria.fi/artikkeli/kulttuuri/elina_vahala_eron_jalkeen 

http://auditoriumkirjat.fi/kirjat/hamahakki/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti