Tietoja minusta

Oma kuva
SUOMEN ARVOSTELIJAIN LIITON eli SARVin JÄSEN ilman sarvia ja hampaita; exänä: ope (luokan-, erityis-), lautamies + vähän sitä sun tätä - ja mikä huvittavinta: humanististen tieteiden kandidaatti HUK

keskiviikko 27. lokakuuta 2021

Lautasellinen sitä ja tätä

Näillä sapuskoilla pärjäilee ihminen ja voi fyysisesti hyvin:

 

Mutta, miten on sielun laita? 
Jääkö sille syöttiläälle tarjottu henkinen ravinto yksipuoliseksi? 
Onko sillä lautasella vain pelkkää potaskaa?
Olisiko tasapainoisempaa ruokkia sielua monipuolisemmin tarjoamalla päivittäin lautasellinen monenlaista totuutta, huikopala lautaselle jokaisesta lohkosta, samassa suhteessa, mikä nyt maailmassa on vallalla:


Eipä uskoisi, mutta totta se on: tuommoisia pohdiskelee ystävämme Onni Eläkeläinen Paratiisissaan, nyt kun talvivarastot ovat täynnä puuta ja heinää eli kellarin hyllyt notkollaan säilöttyä syötävätä.
Niin se vain on, ettei sielua tavan sapuskoilla täytetä. Paratiisin-Onninkaan!

Niinpä näkyy Onni koonneen pöydälleen kerniliinan päälle Raamatun ja Kalevalan viereen jo ainakin Koraanin sekä  hindujen Vedan. Tripitaka-liuskiakin - buddhalaiseksiko meinannee taas, kun edellinen viritys toissa vuonna jäi torsoksi. Almukulho tosin pöydältä tai pöydän jalan vierestä puuttuu, joten ei liene mies ihan vakavissaan.

Mutta älkäämme huolestuko, ei kaikki hauskuus ole menetetty Paratiisissa; parhaillaankin Onni on Seiskan uutiskirjeen kimpussa, josta innostuneena lukea lorottaa ääneen:
Laulaja-sometähti Tuuli kertoo Instagramissa, että Selviytyjissä hän jätti turhat sheivaukset väliin. Seurauksena hänen kainaloitaan peittää kunnon karvoitus. Lue lisää
 

Kirjavinkeissä

6 kommenttia:

 1. Monipuolista näkyy olevan Onnilla luvun alla.

  Naurattaa tuo Seiskan jutun muotoilu, miten Tuuli päätti haastaa itsensä.

  Harmi, että meidän talon Salme sairastui ja siirtyi tuonilmaisiin. Hänellä oli tapana tiputtaa meille postiluukusta Seiska-lehti heti kun sai sen itse luetuksi. No, nyt on kyllä kaikki muutkin lehdet ja somet täynnä karvajuttuja, Dannya ja Helmiä ja muuta haastavaa lukemista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mm

   Näinköhän Onni Eemme vielä viisastuu kun näkyy tuommonen hitonmoinen pyrky olevan pyhien kirjojen sanomiin.
   Muuten Seiskan ilimanen uutiskirje ajaa saman asian kuin Salmen kiikuttama aitolehti, kokkeilehan.
   Tai sitten sillontällön, jos tällä potulla satut pistäytymään, voit törmätä uutiskirjeen reposteluun eli syväanalyyssiin - kaikkine karvoineen. ;)

   Poista
 2. Mielenkiintoinen tuo uskontoympyrä. Ei ihme, jos tappelevat. Joka päivä tulee tuutista "lautasellinen monenlaista totuutta".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ej

   ite suattas pysyä tosiaan jotenkuten tolopillaan jos joka päivä lukaseis noista jokaisesta pyhästä kirjasta palasen ja painas sen syvälle sydämeensä?

   ps
   Mites kilsat? Onko kertyny? (ei vyötärölle)

   Poista
 3. Matalalla rohviililla, ei oo sataakaan. Kuusi killoo oon laihtunu, omahoitajat huolissaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ej

   - Vaan nyt Sinullekin kilsat maksavat! Ilolla todettakoon. :)

   Kahtelin illalla Mäkäräistä siellä ampumaradallasi Veitolan Yökylässä-ohjelmassa. Oispa Kaisa vaan jatkanut, niin ei Erkin tarvitsisi ...

   Poista