Tietoja minusta

Oma kuva
SUOMEN ARVOSTELIJAIN LIITON eli SARVin JÄSEN ilman sarvia ja hampaita; exänä: ope (luokan-, erityis-), lautamies + vähän sitä sun tätä - ja mikä huvittavinta: humanististen tieteiden kandidaatti HUK

sunnuntai 5. huhtikuuta 2020

Onni Eläkeläinen kokeilee erakkoutta

Paratiisin Onni Eläkeläinen, muistatteko vielä hänet, on täpinöissä, kuten nykysanonta kuuluu. Onnimme on tekemässä elämänmuutosta, tp.
Varautuu lukemalla Erakot-kirjasta:

"Hänellä on makuupussi, kaksi munkinviittaa, hammasharja ja -tahna, saippua, partaveitsi, pyyhe, almukulho, sateenvarjo, kookosöljyä, kynä ja paperia. Lisäksi hän hankki myrskylyhdyn, viidakkoveitsen, kattilan, teepannun ja kaksi olkimattoa."

Onni raakkaa ylimääräiset, hänelle tarpeettomat kamat yli. Kymmenkunta tarpeellista tavaraa jää esille ja käyttöön. Muut tykötarpeet löytyvät tarvittaessa komerojen kätköistä, sillä eihän hän minnekään fyysisesti muuta.
Almukulho?
Sen hän jättää varalle, vaikka yöastiaksi.

Asuntokin pysyy samana, ei tarvitse uutta luolaa niin kuin kirjan Martti-buddhamunkki, joka muutti vuorille kallioluolaan, kyläläisten nimittämään In a Leoppard's Caveen. Kyläläiset kutsuvat luolaa sen edellisen asukkaan mukaan. Leopardin korvaa vaimo, niin Onni E laskeskelee, sillä ei hän Parastaan irti päästä olipa sitten miten erakkoa tahansa. Ja ainoastaaan puolierakkohan hän on tai hyvä jottei erakkopuoli.

Ilmastonmuutosahdistuksen takia tämä kaikki?

- Niin ja koronapelipudotusviruksen, vastaa OE. Vakavoituu sitten ja jatkaa: - Teen osani, jotta elämä jatkuisi ja talouskasvu tukehtuisi.
- Kauanko aiot jatkaa?
- No ainakin siihen saakka kun rahat lopp...ei vainkaan vaan kun tapaan ensimmäisen elävän ihmisen. Vaimoa ei lasketa tässä leikissä. Nyt yksinlaskien on kulunut viime näkemästäni toista viikkoa, kun joku potkurilla ajoi tiellä ja tervehti.

🌔🌓

Onnin elämäntapamuutoksen ensimmäinen päivä alkaa olla pulkassa, on iltapesun aika. Onni vilkaisee vessaan mennessään almukulhoa, muttei tartu siihen. Sensijaan hammasharjan ja tahnatuubin hän ottaa mukaansa.

Pesun jälkeen köllähtää toiselle olkimatolle, toinen jää  vielä tyhjäksi.
Yöheräilyä varten hän taittaa päänaluseksi Erakot-kirjan, johon hän on niin mielistynyt. Vaihtaa sen vähän ajan päästä paksumpaan opukseen, siihen johon hän myös on mielistynyt, se antaa korkeamman päänalusen; Erakot hän siirtää viereiselle olkimatolle.


Onni E jää odottamaan petikaveria, me jäämme odottamaan mitä tulevat viikot tuovat tullessaan tällä rintamalla. Otoksin palaamme asiaan.

Kamu?
🌓🌑🌃
6 km/1042 km/€  = 157 h
ps
P. Linkola kuoli tänään.
Onneksi potun OE ei sitä vielä tiedä.


2 kommenttia:

 1. H. V.
  Toilettipaperia paljo tarvitaan potuntäyttö hommissa, jos oikeesti aikoo tp.sti erakoida. Mökkihöperyyteen syvemmin panetuakseen olisi tarvislistaa jatkettava Huovis Veikon hamsterointiopaan mukaan, kuten leåpardin luola vuokrattava jostsin Kuusamon korkusilta, jos lunta ja pakkasia meinaa ilokseen tavotella; ei näille Ämeriekkulan tienosille enää kunnon hiihtotalvia tule. Suattaa sukset tiällä joutoo kotseutumuseoon hämmästeltäväksi kirnujen ja muihen männeen ajan ihmeihen joukkoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. jussi

   katellaanhan miten pitkälle OE hommasa vie; oiskoon innostunu tästä Ruottin poijasta joka nelisen vuotta vietti yksin metässä, vaan nyt on akat ja pelit: https://www.markustorgeby.se/

   Pyyhkimiseen käyp Karjalainen, puhtaus tietysti riippuu tietysti siitä kenen kuva sattuu palasessa olemaan.

   Poista