Tietoja minusta

Oma kuva
SUOMEN ARVOSTELIJAIN LIITON eli SARVin JÄSEN ilman sarvia ja hampaita; exänä: ope (luokan-, erityis-), lautamies + vähän sitä sun tätä - ja mikä huvittavinta: humanististen tieteiden kandidaatti HUK

tiistai 12. lokakuuta 2021

Armas Pietarinen - 100 v

 kirjailijan/opettajan syntymästä

Asian tiimoilta otti dosentti J. Heikkinen yhteyttä ja halusi varmistella ja saada lisätietoja paikalliselta taholta Wikipediaa varten.

No mikäs: eikun langat laulamahan ynnä mailit satelemahan, ja muutamassa päivässä oli tietopaketti täydennettynä luettavissa Wikipediassa tästä. Ilman kuvaa.

Niinpä onnellisesti sattui, että kun meillä käänneltiin koulualbumia, niin eikös tummancharmikas Armas-ope siellä parissakin luokkakuvassa ollut kyläkouluaan johtamassa:

Hypönniemen koulun opettaja 1956-1967*

Josko tuosta saksis päähenkilön kasvokuvan ja tarjoais sitä sitten Heikkiselle WP-juttua kuvittamaan.
Onnistuisikohan?

Suarelaisten suakkunat /Auli Partio:
"Ja -56 tul opettajaks semmonen ku Armas Pietarinen. Syntysija ol tuola Hypönniemen Pietarilasssa, Savonselän rannala. Ja hänen rouvasa ol sitten tää senaattori Ihalaisen täti. Eli Sisko Ihalainen ja Pietarinen. Ja hyö olivat koulun loppuun vuoteen -67, sitten muuttuvat Joinsuuhun ja sielä ol virassa vielä...olko se reilut puolkymmentä vuotta, se Armas. Se muuten ol Roukalahellai opettajana, muistaaksein kakskymmentä vuotta ja sitten Roukalahelta muutti tähän." (Osmo Rautiainen)

Kirjavinkeissä
tänään ne
Kalle Kananojan 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti