Tietoja minusta

Oma kuva
Vanheneva ja haurastuva: ilman sarvia ja kohta varmaan hampaita; exänä: ope (luokan-, erityis-), lautamies + ties mitä - ja mikä huvittavinta = humanististen tieteiden kandidaatti HUK. Tällä POTULLA eli potalla ähistään omanlaisesti, ylen viisaita vältellen. (Blog content may be published in part or entirety by any print, broadcast or internet/digital media outlet, or used by any means of social media sharing.)

torstai 20. helmikuuta 2020

Leo Kinnunen

Mercedeksen marssijärjestys ennallaan – Hamilton avaustestien nopein, Bottas kakkonen

Tuostapa Ylen tämänpäiväisestä uutisotsikosta on hyvä aloittaa Kiveen hakattujen uusin urheilijaesittely. Formulamiehet aloittamassa taas jokavuotisen kiertueruljanssinsa. Onneksi pauhu maksumuurin takana.

Asenteellista? Myönnettäköön. 

Onhan se nyt muuta toista, jo ilmastonmuutoksenkin takia, katsella halliyleisurheilua, kuten iltayöstä eilen, ruotsalaisen Duplantisin leijailua uudesta maailmanennätyksestä seipäässä, 619 jäi vielä ylittymättä, taikka suomalaisten Hurskeen ja Nezirin 60 metrin aitojen loppukilpailua, kuin jonninjoutavaa ympyränkiertoa henkensä kaupalla.


Jos ovat maksumuurin takana formulakisat nykyisin niin ennen vanhaan Suomen ensimmäinen formulakuski Leo Kinnunen oli kielimuurin takana. Ei onnistunut murtautuminen huipulle englannin kielen taidottomalta Kinnuselta, vaan paikan nappasi Rosbergin Keke. Ainoastaan yhden ainoan kerran pääsi Kinnunen ajamaan F1-kisassa, silloinkin keskeyttäen.

Leo oli moottorimies viimeisen päälle, lähinnä ralli-/ratamieheksi kai tämän 'allround'-kuljettajan voi luokitella, vaikka kaikki mikä pörisi ja kuljetti miestä eteenpäin kiinnosti valtavasti. Tavallinen työnteko ja säännöllinen päivärytmi oli myrkkyä, hän halusi vain ajaa. Nautinto edellä elämässä. Tallisopimus Italiassa kariutui siihen, että se olisi sisältänyt liikaa ajamisen ulkopuolista pr-työtä.

Viitenä vuotena peräkkäin, 1969-1973, hänet valittiin Vuoden autourheilijaksi Suomessa.

Leo oli naimisissa Taru Ketosen kanssa. Turun Sanomien Mikko Ketonen oli siis Leon lanko, joten jonkinlaista sponsorointia ja apua oli tarjona lähipiirissä. 
Leon kohtaloksi koitui sukurasitus, aivoverenvuoto yllätti nukkuvan miehen Teneriffalla ja vasta aamulla saatu hoito oli kovin myöhäistä. Viimeiset kymmenen vuotta omaishoitajana oli oma tytär Nina. Leon viimeisenä elinpäivänä vihittiin avioliittoon Niko-poika; häätilaisuutta isä seurasi videoyhteyden avulla.



Prologi -  
I - II - III - IV - V - VI - VII - VIII - IX - 
XI - XII - XIII - XIV - XV - XVI - XVII - XVIII - IXX - XX

2 kommenttia:

  1. Turun Sanomat taitaa nykyisinkin olla tekemisissä formulapiirien kanssa. Muu media joutuu huomattavan usein siteeraamaan sen uutisvoittoja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ej

      mitäs tuolla jossain ystävämme jvon Turusta kirjoittikaan:

      - "Suomen ainoa urheilulehti, joka julkaisi myös kuolinilmoituksia", sanottiin jo -70-luvulla.

      Vissiin epäurheilija ja lumenvihaaja jvon antoi meidän ymmärtää, mihin urheileminen ja turhan rehkiminen johtaa. ;)

      Poista