Tietoja minusta

Oma kuva
Vanheneva ja haurastuva: ilman sarvia ja kohta varmaan hampaita; exänä: ope (luokan-, erityis-), lautamies + ties mitä - ja mikä huvittavinta = humanististen tieteiden kandidaatti HUK. Tällä POTULLA eli potalla ähistään omanlaisesti, ylen viisaita vältellen. (Blog content may be published in part or entirety by any print, broadcast or internet/digital media outlet, or used by any means of social media sharing.)

torstai 6. helmikuuta 2020

Aksel Ek

Näille mitaleille
pitäisi kantaja kaivaa.
Eli kuka kumma tällä kertaa sankarimme Kiveen hakatuissa?
Noin paljon mitaleja miehellä! Varmaan melkoinen urheilija.
Olympiavoittaja? Maailmanmestari? No, ainakin euroopanmestari?

Huihai ja mitä vielä!

Sentään joku johtaja?
No niinpä tietenkin, johtajathan ne rinikoilla röystäilevät. Tämä se ei kumminkaan ole.

Kuvan mies oli SVUL:n puheenjohtaja ja samoilla linjoilla Tahko-Pihkalan kanssa, ettei Antwerpenin vuoden 1920 olympialaisiin pitäisi Suomen osallistua, koska ne olivat tynkäkisat, jonne ei sodan hävinnyttä Saksaa hyväksytty. Mentiin sitten kumminkin.
Vuoden 1924 Pariisin-kisoissa hän toimi Suomen olympiajoukkueen ylijohtajana. Samoin seuraavienkin, jotka kisattiin 1928 Amsterdamissa, minne taas Paavo Nurmi ei olisi mennyt, jos tämä mies ei olisi saanut Paavon päätä käännettyä. Nurmi kun oli suuttunut Pihkalalle kun piti Tahkon käskystä Pariisissa hävitä Ritolalle kympin juoksussa; nyt Nurmi oli jo astumassa Amerikan-laivaan ja jättämässä Amsterdamin väliin. Meni sitten saatuaan itse valita juoksumatkansa.

Kisoista pois tullessa olympiajoukkueen ylijohtajaa, kuvan miestä taas tarvittiin selvittelemään ja sovittelemaan Ritolan ja painijoiden, Kokkisen, Pekkalan, Frimanin ja keitä niitä nyt oli, rähinöintiä ja tappelua kännipäissään laivalla. Lukkojen taa joutui kumpikin pääpukari: Pekkala pantiin putkaan, Ritola suljettiin hyttiin, ja Ek sai mustan silmän.

Tässäpä tämä ylijohtajan pää paikoilleen asetettavaksi:

Klaus Aksel Vilhelm Ek (1881 - 1948). 
Mies, joka renkipojasta kohosi talousneuvokseksi ja joka toimi SVUL:n puheenjohtajana kahteenkin otteeseen ennen Kekkosta ja joka ei voinut sietää Kekkosta, uudemman polven urheilujohtajaa, tuota perkelettäkin pahempaa.

Tuli vaan mieleen omat osanottomitalit, jos ne rinikat tuolta vintinseinältä ryntäisiini kiinnittäisin ... olisinko sitten isokin herra ...


... vai lyyhistyisinkö niiden painosta - vanhuuttani.

Prologi -  
I - II - III - IV - V - VI - VII - VIII - IX - 
XI - XII - XIII - XIV - XV - XVI - XVII - XVIII - IXX - XX 

tukossa latuset - 🏂 hiihdot 10/ 572 km/€  = 89 h


4 kommenttia:

 1. Osanottoni tuon lopun johdosta.

  VastaaPoista
 2. Siis että latuset olivat tukossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ej

   toisaalta suuri nautinto tehdä uraauurtavaa työtä - yksin suksin.

   Vaan onkos sulla nuin paljon mitaleja mitä Akselilla ja mulla!

   Poista