Tietoja minusta

Oma kuva
SUOMEN ARVOSTELIJAIN LIITON eli SARVin JÄSEN ilman sarvia ja hampaita; exänä: ope (luokan-, erityis-), lautamies + vähän sitä sun tätä - ja mikä huvittavinta: humanististen tieteiden kandidaatti HUK

maanantai 10. helmikuuta 2020

Pekka Peltokallio

Mitäs Peltokallion Pekka, papin poika, huippu-urheilijoiden seurassa sarjassa Kiveen hakatut? Minkä lajin huippu tämä lääkärismies?Ai niin, sarjahan sisältääkin myös urheilun 'lieveilmiöitä' eli huippu-urheilutoimijat ja vaikuttajat on hakattu messiin, tässäkään 7. osassa ei Pekka jää ainoaksi, mutta tarpeelliseksi kyllä. Ilman kirurgiaa monen huippu-urheilija ura olisi jäänyt lyhyeksi. Vielä tuo viikonloppuna ME:n seipäässä, 617 cm, leiskauttanut Ruotsin keiju Duplantis aikanaan puukkoa maistaa.

Peltokallio jäi mieltä kaihertamaan kun hän Avun tahi Seuran haastattelussa puoliksi paljasti tossutotuuden, jotta hän heti osasi arvata minkä nimistä juoksukenkää leikkauspöydälle joutunut urheilija/lenkkeilijä oli käyttänyt. Ei tohtinut kuitenkaan julkisesti vammoja aiheuttavaan kenkämerkkiä paljastaa.

Peltokallio oli 'urheilijahullu', esteetikko, nautiskelija, valokuvailija, kaskuilija, jonka intohimo urheilu oli. Moni sai avun kirurgin kädestä. Ja ovelan terveysvihjeen, jos ei muuta: Ringa Ropon ylipaino-ongelman hän ratkaisi niin että lahjoitti tälle vaa'an huomiota herättämättä, 'saarnaa' pitämättä. Ja johan Ringan hyppy alkoi nousta.

Yritteli Pekka itsekin nuorempana ja huimempana tehdä urheilusuorituksia, huonolla menestyksellä, vaikka harjoittelupaikan olisi luullut tuovan siunausta ponnisteluille:
"Juoksuajat nimittäin pysyivät 'epävirallisina hallituloksina', sillä pysähtymismatka alttarin aitaukseen jäi lyhyeksi, emmekä uskaltaneet juosta ihan loppuun asti täydellä vauhdilla."
Kirkon keskikäytävän punaisella köysistä punotulla matolla spurtit vedeltiin veljien kanssa aina kun isärovastin silmä vältti.

Pekka Peltokallio loi parikymmenvuotisen uran huippu-urheilijoiden parissa. Hän mm. leikkasi onnistuneesti 18 olympiakultamitalistia ja hoidettavina kävi iso joukko kansainvälisiä urheilijoita.
Kirjallinen tuotanto sisältää vitsikirjoista urheilulääketieteellisiin julkaisuihin.

Että kyllä Pekka Peltokallio Kiveen hakatuissa on oikeassa seurassa.Prologi -  
I - II - III - IV - V - VI - VII - VIII - IX - 
XI - XII - XIII - XIV - XV - XVI - XVII - XVIII - IXX - XX 

KIRJA-ARVOSTELUT

2 kommenttia:

 1. Peltokallio ei tainnut olla toopinkilääkäreitä. Hiihtäjillähän niitä oli eräitten Lahen kisojen aikaan. Tuli hemohessistä takapakkia pitkäksi aikaa. Sitten oli huulirasva, ja mikähän lie päivän sana nykyisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ej

   konttuupuluveri tuli mieleen ekana nykytopinkiaineena.

   Oli sillä Pekalla olemista kun Vainio jäi kiinni LA:n olympialaisissa.
   Ote kirjasta:
   Lääkärikollega Pekka Merikallio, ystävä jo lapsuudesta kertoo:
   "Vainion tapaus painoi häntä kovasti, ja pitkään lehdet kirjoittivat rumasti, mutta uskon ja tiedän, että hänellä ei todellakaan ollut vähäisintäkään tietoa. Se on murheellinen tarina suomalaisessa urheilujohtamisessa."

   Eikös se joku talonmies Nyrönen sen piikitystempun tehny. :(
   Jos ei sitten reilu lapinmies Isomehtä. ;)

   Poista