Tietoja minusta

Oma kuva
Vanheneva ja haurastuva: ilman sarvia ja kohta varmaan hampaita; exänä: ope (luokan-, erityis-), lautamies + ties mitä - ja mikä huvittavinta = humanististen tieteiden kandidaatti HUK. Tällä POTULLA eli potalla ähistään omanlaisesti, ylen viisaita vältellen. (Blog content may be published in part or entirety by any print, broadcast or internet/digital media outlet, or used by any means of social media sharing.)

lauantai 22. helmikuuta 2020

Kalevi Häkkinen


 • Nopeuslaskija, >200 km/h, myös auton katolla. 
 • Kolmesti ME-mies. 
 • Hiekkalaskun MM: laski Perussa puolitoista kilometriä 45 asteen rinteessä 103 km/h, rinne päättyi haita vilisevään mereen, jota ennen vauhti oli saatava seis.
 • Italiassa 120 kilometrin vauhdissa oli pakko kaatua, muuten olisi törmännyt ladon seinään: jalka kipsissä ajoi Suomeen.
 • Vain vasen käsi ei ole katkennut.
Kalevi 'Häkä' Häkkinen (1928-2017)

Hankasalmen 'kylähullu' -otsikolla lähtee liikkeelle kaksikko Teronen & Vuolle Kiveen hakatuissa yhden sortin rämäpäätä esitellessään. Kouluja käymätön kielitaidoton mies lähtee maailmalle valloittaen lopulta Euroopan ja Amerikan.Alku oli surkuhupaisa:
Mies veistelee Amerikan armeijan ylijäämäsuksista alppisukset ja matkustaa Vuokattiin syöksylaskukisoihin. Tervatut sukset mukaan ja armeijan ylijäämämakuupussi kainaloon ja matkaan.
"Sitten hän ajeli hevospelillä Hankasalmen asemalle, nousi junaan ja nukkui makuupussissaan päivävaunun puisella penkillä. Kun aamu valkeni, Ukko-Pekka-veturi puhalsi savua ja nokea Kainuun hangille ja vaunu oli kuin täystuhon kokenut kanala; höyheniä kaikkialla, makuupussi oli revennyt yöllä." -Seura-lehti, Antero Raevuori

Kisoissa tapahtui yllätys: 21-vuotias ensikertalainen pesi kaikki Suomen parhaat.
Siitä se sitten ura urkeni. Pitkä ura, jonka komeudesta ollaan monta mieltä.

Mutta.
Mites siviilissä? Heidi Vikström oli 18-vuotias autokoululainen Jyväskylässä, kun hän tapasi kahvila Kissanviiksessä nelikymppisen Kalevin. Kuunnelkaamme kolmen tytön melkein yksinhuoltajaäitiä:
"Minusta Kalevin kaltaisen huippu-urheilijan pitäisi pysyä sinkkuna." 
"Olin aina tyttärien puolella. Yhdessä käytiin myös perheterapiassa, josta puuttui yksi tärkeä tekijä, jota pyydettiin kyllä mukaan, mutta hän ei katsonut sitä aiheelliseksi."
Niin vain avioliittoa kuitenkin kesti niin kauan kuin vihkikaavan mukaan tuli luvatuksi: kunnes kuolema ...
2017 erotti.
Häkärinteet
On tuolla ennen Jari-Pekkaa kaula pitkällä tullut kuikuiltua Häkärinteille päin serkun luo Vesankaan maalausreissuilla ajellessa - jotta sen verran kontaktia sentään tähän persoonaan ollut Urheilun unelmia ja urotekoja -Häkkis-kertomuksen edellä. Seuraavalla maalausreissulla pitänee poiketa perille.
Kesähän silloin, kesä. Enkäpä minä noista lasketteluista piittaakaan; toista se olisi, jos ylöspäin suksin kapuaisivat.


Prologi -  
I - II - III - IV - V - VI - VII - VIII - IX - 
XI - XII - XIII - XIV - XV - XVI - XVII - XVIII - IXX - XX4 kommenttia:

 1. Seuraavaksi koita ehtiä joku vesihiihtäjä, olis niin sopivat kelit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ej

   harmi, loppuu tääkin lysti: enää yks jälellä.
   Sattu tää tauti somaan aikaan kun ulos kahtoo.

   Muuten ei mittään hättä siula eikä miula:
   helmikuun lopussa
   2019 500 km
   2018 400 km

   Ja hyvin tonniin ennätti.

   Poista
 2. Meillä täällä VARSINAISESSA Suomessa ei lannistuta, no nopeus ei taida olla 200 km/h ainakaan ylämäkeen https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/960dc436-ec52-48f3-acfd-8c3a430408f7

  T. JV

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. jvon

   noinhan ne joka talvi talven ekahiihot täälläkin hinkkaan, kuten kevään viimeiset.
   Tarkenisit säkin! :)

   Poista