Tietoja minusta

Oma kuva
Vanheneva ja haurastuva: ilman sarvia ja kohta varmaan hampaita; exänä: ope (luokan-, erityis-), lautamies + ties mitä - ja mikä huvittavinta = humanististen tieteiden kandidaatti HUK. Tällä POTULLA eli potalla ähistään omanlaisesti, ylen viisaita vältellen. (Blog content may be published in part or entirety by any print, broadcast or internet/digital media outlet, or used by any means of social media sharing.)

keskiviikko 19. helmikuuta 2020

Pekka Kokkonen

TOP10-nyrkkeilijät kautta aikojen - Suomi

1. GeeBee
2. Elis Ask
3. Olli Mäki
---
8. Pekka Kokkonen  
Makuasia tietenkin, siinä missä voittajan valkkaaminen nyrkkeilykehässä. Sen Pekka sai muutaman kerran karvaasti kokea. 
Tuo järjestys löytyy Boxing.fi-listalta. Wahlströmin Eva ei listalle yllä.

Nonniin, nyt ollaan taas asian ytimessä, Terosen & Vuolle -kirjan Kiveen hakatut kohde kiinnostava monen tuntemattoman suuruuden jälkeen. 
Pekka Kokkonen, (1934-2016), jo elävänäkin hakattu:

37 voittoa (28 KO) – 16 tappiota – 4 ratkaisematonta

Pekka Kokkonen kuten ottelulista ammattilaisena näyttää oli tyrmääjätyyppi, voitoista 28 tuli knockoutilla, ja niinpä sukunimi helposti vääntyi muotoon Knockonen. Eli Pekka vainusi ilmeisen hyvin nuo ihmisen heikot kohdat  →→→ →→→  →→→  →→→ →→→


Melkoinen vastakohta oli hänen siviilityönsä: kasvatti kukkia. Pakilan hymyilevällä puutarhurilla oli kauppapuutarha, jossa parhaimmillaan oli yli kaksikymmentä työntekijää. Kunnes seurasi se yksityisyrittäjän tavallinen tarina: tuli lama ja velat lankesivat maksuun. Konkurssi. Ja  peli  oli  pelattu. Teknillinen tyrmäys. 
Loppuvuosina hän kauppasi kukkia Hakaniemen toripöydän takaa. 
Niin kutistui vähäiseksi Ingonkin kanssa Amerikoissa sparranneen miehen maailma.

Marja-Leenan kanssa, joka oli löytynyt 'jossain nyrkkeilytapahtumassa Vaasassa', Pekalta jäi kaksi poikaa, Heikki ja Ari; eron jälkeen löytyi Leena ja syntyi yksi poika lisää, Jussi-Pekka
Tässä Heikin luonnehdinta isästään:
"Hänellä oli hiukan sellainen jäykempi toimintapa. Näin suhde oli etäinen. Pekka oli kyllä hyväntahtoinen mutta aika temperamenttinen, Hän vaati aika tiukkaa kuuliaisuutta eikä ollut isänä ihan sillä tasolla kuin urheilijana."
 Hautakivessä nimen vieressä 'kasvaa' luonnonkukka, hänen mielikukkansa kielo.

Prologi -  
I - II - III - IV - V - VI - VII - VIII - IX - 
XI - XII - XIII - XIV - XV - XVI - XVII - XVIII - IXX - XX

🏂 hiihdot 9/ 675 km/€  105 h

2 kommenttia:

 1. Oppia ikä kaikki, ensimmäistä kertaa eläissäni näin immeisen tyrmäyskohat. Sitä piti tutkia oikein kuvaa suurentaen monta kertaa, vaikka ei oo tiijjolle tiijjossa käyttöä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ej

   ja kuuntelepa Jukolan Urheilun pikkujättiläisen erittelyjä:

   1. LEUANKÄRKI = 'iskun vaikutus kulkeutuu leukaluuta pitkin leukanivelten välitykellä korvan labyrinttiin aiheuttaen tyrmäystilan.'
   2. POSKILUUN KÄRKI = 'siinä kulkee hyvin herkkä silmänalushermo.'
   3. KAULAVALTIMO = 'sen ympäristö on hyvin arka paikka voimakkaille iskuille. Jos isku suunntaan niskaan korvan taakse, voi se aiheuttaa kuoleman. (säännöissä kielletty).
   4. SYDÄMEN alakärki = 'viidennessä kylkiluuvälissä rintalastassa hieman vasemmalle.'
   5. PALLEAN arin kohta = 'suoraan rintalastan alapuolella. Isku siihen saa aikaan, että keuhkot tyhjenevät ilmasta.'
   6. PERNA = '9-11 kylkiluun kohdalla vasemmalla puolella pallean ja mahalaukun välissä.'
   7. MAKSA = 'pernaan nähden oikealla puolella. Maksaan tulevan iskun vaikutusala on paljon suurempi kuin pernan, sillä maksa on ihmisruumiin suurin rauhanen.'

   Poista