Tietoja minusta

Oma kuva
SUOMEN ARVOSTELIJAIN LIITON eli SARVin JÄSEN ilman sarvia ja hampaita; exänä: ope (luokan-, erityis-), lautamies + vähän sitä sun tätä - ja mikä huvittavinta: humanististen tieteiden kandidaatti HUK

maanantai 24. helmikuuta 2020

Puolierakko tai erakkopuoli

- Rankan sosiaalisen elämän jälkeen, Kiveen hakatut, on aika ottaa oma aika takaisin ja uskoa ettei pidä tuppautua noin pitkäksi aikaa vieraisiin piireihin.

Noin sottailee ja suunnittelee lokoisaan kaksinoloon asettautunut ja siihen niin tottunut Ihmiseläkeläinen, joka on yhä pöllämystynyt ja ihmeissään siitä ihmismyllystä, johon joutui kolmen viikon ajaksi kun jok'ikinen aamupäivä piti tutustuman uuteen ihmispersoonaan. Työstä kävi.

Tuohon ne tulivat sängyn reunalle naamaansa näyttämään ja tarinaansa kertomaan.
Yks oli lyöda tintannut lujaa, yks ajanut lujaa, toinen vääntänyt, toinen heittänyt, hiihtänyt hurjana, kolmas leikannut näitä hurjia.

Hieno galleria siitä syntyi ja mielenkiintoinen.

Ja kuin pisteeksi iin päälle jonkin lukupäivän päälle tv näytti yhden noista sankareista puhuvana ja taas niin pirun osuvana toteamassa itsestään hymähtäen olevansa 'varsinainen sankari'. No, Mattihan se, Suomen urheilun Hall of famen uusin jäsen.

Mutta nyt saavat levätä rauhassa, niin kuin heidät tavannut Ihmiseläkeläinenkin, jolla kytee jo päässä hinku muuttua ihmiserakoksi vähintään samaksi ajaksi minkä tärväsi noihin tapaamiinsa sankareihin.

Löytyi nimittäin kirja, jonka kansi ei enää houkuttelevammaksi voisi tulla nimineen maisemineen:

Milla Peltosen edellinen: Salama
Vaan kyllähän hän, tämäpä Ihmiseläkeläinen rajoituksensa tietää ja erakoituu sen puitteissa.
Leikillään sanoo rupeavansa puolierakoksi tai vielä huvittavammalta kuulostavaksi erakkopuoleksi, jota oikein ääneen lausuen, lapspuoleen vertaillen, maistelee:
- Erakkopuolen asemassa, erakkopuolen ...

Eipäs huomaa, että sellainenhan hän jo on!


6 kommenttia:

 1. Saammeko juttusarjan suomalaisista erakoista? Mielenkiintoista nähä, miten erakkous kirjassa käsitetään. Sitä kun vois ajatella, että esimerkiksi eräs Erkko oli erakko.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ej

   kieltäyvyn tällä kertaa: nielaseis miehen ja ajan - ja entäs sitten hiihot, joita nyt sattunneesta lunssasta ei oo kertyny eikä vielä muutamaan päivään kerry.

   Erkko, tosiaan: rikkaista erakoista Peltosen kirja ei kerro mitään, siinä vois olla laajennuksen paikka - niitähän riittää siitä yhestä Nyykortista akkain kanssa väkisinvehtaajasta alakain.

   Poista
  2. Eläelä Nyykortista tuolleen. Jos akat vuan yrittää rahastaa, ja Pakkoni taustalla vehtaa.

   Myö köyhät erakot ollaan toista maata, ei ikänä oo Linda käynnä kylässä...

   Poista
  3. ej

   Suarna:

   Sourinnii meinas laittoo kettoon Piitteri vaan eipä onnistunu.
   On ne yksiä kutaleita, van onko pakko männä tyrkyle! Hyvin tietäen jottei raha- eikä asemiehillä ikinä oo puhtaat jauhot pussiloissa ja piät on täpösen täynnä etu- ja taka-ajatuksia.
   Uamen.

   Poista
  4. Ne rikkaat tämmösistä väkisinvehtailuista ehtivät elämääsä sisältöä, jota raha ei tuo. (aforismi)

   Poista