Tietoja minusta

Oma kuva
Vanheneva ja haurastuva: ilman sarvia ja kohta varmaan hampaita; exänä: ope (luokan-, erityis-), lautamies + ties mitä - ja mikä huvittavinta = humanististen tieteiden kandidaatti HUK. Tällä POTULLA eli potalla ähistään omanlaisesti, ylen viisaita vältellen. (Blog content may be published in part or entirety by any print, broadcast or internet/digital media outlet, or used by any means of social media sharing.)

keskiviikko 25. lokakuuta 2017

Ja Korhonen kuittaa!

kaikenmaailman bloggareille ja kriitikoille
 
https://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000005421793.html

- Hittolainen! Mullahan on just tuo kahdesti vuodessa ilmestyvä aikakauskaunokirja Granta, nro 9/2017, pöydän alta esiin pyrkimässä!
Mutten oo vielä siellä asti, Riku Korhosen päästö on vasta kirjan lopussa ja minä ihastuneena luen vasta kirjan eka juttua, Inka Nousiaisen Rakas päiväkirja -somemerkintöjä.
Rikuun on vielä pitkä matka: 12 kirjoitusta välissä. Papin tunnustuksia, Siperian vankileiriä ynnä muuta.

Jos vähän kumminkin kurkistaisi, keille kirjabloggareille Riku vastalahjaksi virtsaansa juottaa: - Kas, kas, osansa saavat ainakin Jenni, Inkku, Kirsi, Riikka ja Jokke.
Jennille Riku on pelottava hahmo. Inkusta "Mulpero, mikä mulpero!". Kirsistä tyrkky. Riikasta Riku mässää liikaa eritteillä. Jokke päättelee, että 'on laitettu liikaa lokaa laariin'.

Ja Korhonen kuittaa eskelismäisesti, so. ihan 'sikana'!
Ja selvittää, miten epäloogista sattumaa on kritiikki ja miten isompien lehtien kritiikki voi vaikuttaa kirjailijan toimeentuloon:
"Jos kritiikit olisivat ilmestyneet toisinpäin - Raivion Hesarissa ja Mäkelän SK:ssa - myyntiluvuistani olisi haihtunut vähintään puolet, mikä olisi tarkoittanut kohdallani  vajaan kuuden kuukauden elannon katoamista."
Kirjavinkeissä Granta 
Ks. myös
 Hännikäinen

KIRJA-ARVOSTELUT
*** myös


14 kommenttia:

 1. No huh huh, kävin oitis kirjoituksesi luettuani kirjaston svuilla varaamaan tämän.

  Kirsi ja Jokke ovat tuttuja bloggareita, pitää katsoa, mitä Korhonen heille kuittailee.

  Tämänkertainen Grantan teema Tunnustus, on muutoinkin "kiihottava".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. MM
   etin linkit kahdelle.
   Jennin, Inkun ja Riikan
   palstoja en tunne, en voinut linkittää.

   ps
   confessiones-kurssit tuli käytyä Lehtisen opetuksessa Valamossa jokunen vuosi sitten: https://www.city.fi/blogit/hikkaj/siita+on+pornous+kaukana/128410

   Ei hyväksynyt Torsti Päätaloa siihen listaan, kumma kyllä.

   Poista
  2. Minun tekisi mieli mennä joskus Torsti Lehtisen kirjoituskursseille, moni on kehunut. Miehellä on sellainen tausta, että on mistä ammentaa sekä opetukseen että omiin kirjoituksiin.

   Poista
  3. MM
   Valamossa Heinävedellä hän pitää useita pikkukursseja talven aikana. Tutkailepa esim. tuosta: https://valamo.fi/valamon-opisto/tulevat-kurssit

   Poista
 2. Pyydän Hikkaj:n meiliin vastata ja pöytäkirjoihin merkitä, etten omista Rikua, en koskaan kuullutkaan ja EVVK.

  Kulttuuriterveisin JV

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Emäntä sanoi lääkäriromaanista sanotun, että ois menestynyt stadissa paremmin.

   Edelleenkin kulttuuriterveisin

   Poista
  2. Ano JV

   Olisko tää kustantajan 'kusetusta' eikä Rikun eli Grantan kauppaamista näin kierolla tavalla Hesarin kautta???
   Sinä businessmannina/busmannina pystyt päättelemään.
   Grantaa on sentään yritetty levittää Suomeen jo puolenkymmentä vuotta tulta ottamatta.

   Poista
 3. Pitääkin lukea Granta. Bloggasin Korhosen esikoisesta 9 vuotta sen ilmestymisestä. Olen blogannut ja pitänyt Korhosen romaanista Emme usko enää pahaan. Bloggaus tuli 2017, kun se julkaistiin 2016. Arvostan Korhosta kirjailijana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jokke

   turhan näreissään on Riku kirjabloggareille.
   Höyhen on aseemme.
   Aseellamme emme taida juuri edistää emmekä tuhota kirjailijan omaa uraa siinä missä esim. hänen mainitsemansa levikkimääriltään aivan eri luokkaa olevat SK ja HS.

   Olemme kirjojen puolella aina vaikka kuinka höyhentäisimme. :)


   Poista
  2. Luin omat bloggaukseni Korhosen opuksista, ja syyskuussa julkaisemani teksti kirjasta 'Emme enää usko pahaan' oli omassa kategoriassani hyvinkin myönteinen kirjalle, mutta missä kylläkin pohdiskelin keskiluokan elämää, samoin Korhosen esikoisteoksen kohdalla pohdin lähiön asukkaita.

   Luen Grantan ja palaan asiaan. Kaikenlainen kirjoitus kirjoista on positiivista, ja sama pätee esim. Jokke-bloggarin arviointiin, kaikki on hyvästä, ja palaute jalostaa.

   Olen kylläkin ymmärätänyt ns. oman vastuun siitä, mitä julkaisen, mutta en kylläkään halua blogata uutuuskirjoista kuin muutamasta, enkä halua ottaa arvostelukappaleita enkä muuta tavaraa tai etuja vaan ostan ja lainaan. Lukijat ymmärtävät kyllä kriitikon linjasta, onko esim. filmi hyvä, jos Tapani Maskula tai Jukka Kajava arvioi, kumpikaan ei valitettavasti enää arvioi, mutta henkilö vaikuttaa aina arvioitsijaan, vaikka olisi isossa mediassa töissä.
   Minusta se, että tiettyjä kirjoja ei mainita, ei oteta myyntiin on myös ongelma ja väärin.

   Poista
  3. Jokke

   Hesarissa ihmetteli joku toimittaja itäsuomalaisten kirjailijoiden pientä määrää. Osin annat vastausta viimeisessä virkkeessä ko.asiaan.
   Esim. Heikki Turunen on syrjäytetty ns. paremmissa kirjallisissa piireissä maalaistollukkana.

   Ja onhan niinkin että suomi kirjakielenä on varsinaissuomalainen keksintö, meille itäsuomalaisille vieraahkona aina pysyvä.
   Itse kyllä nautin Volter Kilven kielestä kaikkein eniten.

   Poista
 4. En oo lukenut vielä yhtään Riku Korhosen kirjaa, mutta ehkäpä niittenkin aika tulee.

  Just ostin kirjaston poistohyllystä Arto Virtasen Koiran vuoden (Tammi 1974), jonka teksti vaikuttaa vahvalta. Samaan syssyyn lähtivät mukaan Matti Yrjänän Harjunpää ja kapteeni Karhu (Otava 1981) sekä Urho Kekkosen Matkakuvia Kainuusta ja Lapista (Otava 1977). Kolmen kirjan yhteishinta oli yksi euro. En ole niitä aiemmin lukenut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. EJ
   laskepa kilohinta!

   Kilohintahan se ratkasee, kannattaako ostaa isompi vai pienempi pakkaus ryynijä tahikka vaikka suklaatia. Taitaa nuissa syötävissö aineissa olla jopa pakollinen ilimotettava.

   Poista
 5. Kahtelin kyllä Piätalon kirjoja sillä silimällä, jotta tulis kilohinta evulliseksi, vain kun niitä on kirjahyllyssä entuuvestaan lukematta.

  VastaaPoista