Tietoja minusta

Oma kuva
Vanheneva ja haurastuva: ilman sarvia ja kohta varmaan hampaita; exänä: ope (luokan-, erityis-), lautamies + ties mitä - ja mikä huvittavinta = humanististen tieteiden kandidaatti HUK. Tällä POTULLA eli potalla ähistään omanlaisesti, ylen viisaita vältellen. (Blog content may be published in part or entirety by any print, broadcast or internet/digital media outlet, or used by any means of social media sharing.)

tiistai 27. kesäkuuta 2023

Sukellus

Tiettyjen uutisten ilmoillepääsy aiheuttaa Onni Eläkeläisellemme paiseita mielessä ja näppylöitä kielessä, pukkaa kaivamaan ja raapimaan mielenviertä. Ensimmäisenä aatos ja hätähuuto: 
- Nyttt ttarvittas Mattibuuta paikalle!

Hänhän on Onnin mielestä ainut joka ymmärtää oikeasti samallviisii asioiden laidan, sen, että mistä kulloinkin kenkä puristaa. Ja on tuomitsematta epäempaattisemmatkin ajatukset. Ja on sitä mieltä, että ajatella voi mitä vain. Ja ennen kaikkea miten vain toisin päin kuin muut, eikä pm Holkerin lailla, joka aikoinaan (Linkolastako?) sanoi, ettei noin voi edes ajatella. 
- Kai sitä nyt voi edes ajatella vaikka miten, syväajattelee puolestaan Onni, tuo itseoppinut vilosohvi. 

Muut taipuvat uutisten myötä siunailemaan jotta voi herra paratkoon ja auttakoon pulaan joutuneita. Mutta Onni ja Mattibuupa ajattelevat duona monesti toisin, jopa brutaalisti muiden mielestä - kuten silloin niiden kaksoistornien tuhon aikoihin.

Hermostustako vai mitä lienee Onnilla ilmassa näinä Prigotshinin ja Wagnerin ja Venäjän erikoisten operaatioiden aikoina, kun sukellusveneen uppoaminen Atlantin aaltoihin ei tunnu misssään, siis sillä tavoin kuin pitäisi.

wp-kuva
- Sitäs menivät! tuhahtaa Onni tietäen että ajatusheitto on tuhoon tuomittu ilmoille päästyään. 
Alkaa armoton räkätys ja räksytys: 
- Eikö sinulla ole moraalia, kunnioitusta ihmisarvoa kohtaan! Etkö! Eikö! jne! 

Jäkätijäk.

Tässä tilanteessa ainoa Onnin pelastusrengas noilta empatiahyeenoilta olisi Mattibuu, joka takuulla tokaisisi yhtyvät sanat: 
- Sitähän menivät.
Ja sitten yhdessä lausahtaisivat, taas duona, kuin aameneksi: 
- Eikö rahalle ole parempaakin käyttöä kuin maksaa satojatuhansia päästäkseen sukelluskapselissa katsomaan onnettoman Titanicin ruostuneita rautaromuja!
 
Vähä jotteivät päästäisi kirosana-Perkuletta perään.

Mikähän kumma lie niinkin leppoisan miehemme kuin Onnin noin ärhäkkääksi saatellut. Pelipöksyjään repimässä!
Miksi noin kuumana käy? Helteetkö piinannevat? Onko unohtunut sukset jalkaan / lämpöpumppu päälle, talven jäljiltä? Ei ole huomannut viilennyssäätöä?
Juhannusko? Ukrainako? Suhteellisuuden tajuttomuus?...

Turhaanhan hän ärhentelee. Ikään kuin se maailmanmenoa lotkauttaisi!

Kirjavinkeissä

4 kommenttia:

 1. Vanha totuus on se, että toiset ovat tasa-arvoisempia kuin toiset... näin loihe lausumaan ulosottomieskaimani, jonka kanssa myö pietään vanhojen ukkojen riisipalaverloita par kertaa vuojessa.

  Kumma juttu, kun kauneimman, kukkeimman kesän aikana minäkin tahollani möläyttelen kaikenlaista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. äej

   Kummasti helepottaa kun mölläyttellöö piättömiä vallan julukisesti. ;)

   Poista
 2. Terve kasitieteilijä. Tutkin tuossa ministeri Valtosen yo-todistusta, siinä on arvosanat jumpasta ja piirrustuksestakin. Voihan P! https://www.is.fi/kotimaa/art-2000009670855.html

  Ja tuollainen sukeltelu mitään ole, avaruusturismia sen olla pitää! https://piksu.net/elon-musk-ja-asperger/

  T. JV

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. jvon

   meitä on moneks, ainakin kaheks niin kuin junniloita!
   Lienevät Ture ja Vilhelmi sukua?

   Muskille kirjasuositus: https://www.kirjavinkit.fi/arvostelut/kuinka-menestya-hullujenhuoneella/

   Poista