Tietoja minusta

Oma kuva
Vanheneva ja haurastuva: ilman sarvia ja kohta varmaan hampaita; exänä: ope (luokan-, erityis-), lautamies + ties mitä - ja mikä huvittavinta = humanististen tieteiden kandidaatti HUK. Tällä POTULLA eli potalla ähistään omanlaisesti, ylen viisaita vältellen. (Blog content may be published in part or entirety by any print, broadcast or internet/digital media outlet, or used by any means of social media sharing.)

keskiviikko 13. syyskuuta 2023

Saunapuut - Kalliit kalikat

Voi herranpujut - eikö vois ite!

Me Naiset 31 / 2.9.2023

Eikä olla kuin nuo Myö Naisissa (uus-savuttomat)
Tehä ite nuita puita, eikä ostella ryöstöhintasia kalikoita.

No kaupunkilaiset on kaupunkilaisia ja maalaiset maalaisia, joilla on maalaisten työt ja kujeet; ovathan maalaisetkin, eipä silti, täysiä tumpeloita kaupunkireissuillaan, varsinkin pääkaupunki-, kun eii kiänny kieli, ja ihan toivotontahan se, jos omalla autolla siellä tormailet.

No käykööt kaupunkilaismökkiläiset kalikkasa kaupasta, myös tiällä mualla hakataan ite puut kalikoiksi ja tehhään niistä pino, josta on sitten mistä saunapuut ottaa.

Vaikka näinikkään:omat  KIRJA-ARVOSTELUT 

Kirjavinkeissä

5 kommenttia:

 1. Sitä hikkaj kuvaileepi vain laillisia saunapuunhankintatapoja.

  Täälläpä Pohjanmaalla on Vaasan - Mustasaaren seudulla kolmaskin tapa käytössä - varastaminen.

  Paikallinen etupäässä eläkeläisista koostuva ukkokööri on ylläpitänyt jonniinlaista eräretkeilyläisten taukotupaa, oikein hirsikehikkoista ja katettua, jossa makkaranpaistopaikka ... ja katoksen alla aina valmiiksi kökällä tehdyt makkaranpaistoklapit.

  Viime kuukausina on sanomalehdessä kerrottu, jotta makkaraskeptiset klapintarvitsijat ovat oikein peräkärrillä kuskanneet valmiiksi pilkotut puut parempaan talteen.

  No suivaantuneet eläkeläisukot pilkkoivat uudet klapit katokseen ... mutta seuraavalla kerralla voro olikin fiksumpi !

  Vei pilkotut puut ja poltti koko taukotuvan.
  Niinpä ei enää kukaan haikaile makkaranpaistopuiden perään, kun ei oo ees paikkaa missä makkaroita paistella.

  Lienee oikein terveysteko tuo hyvinvointialueen väelle !
  Makkara kun on paljon syötynä epäterveellistä.
  Ja onhan se vaarallista sekin, että vanhat ukot rehkivät halonhakkuuhommissa, kun vois senkin ajan töllöttää näköratiota kotisohvalla !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voksi, sir

   Hölmöjäpä olivat, kun vorot kehikon polttivat=miten paljon puuta hukkaan=eikun kärriin koko tuparakennelma ja kotona puupinoksi.
   On meitä moneksi!

   Mitä viimeiseen virkkeeseesi tulee, yritin eilen terveysohjeitasi noudatella:
   Jätin halonhakkuun väliin ja illalla asetuin näköration ääreen Tappara-Pelicans-lätkämatsia katselemaan. Vaan ei tuosta mitään tullut, sillä ja koska:

   1. Eipä juuri lätkä erottunu mainosten täyttämästä jäästä.
   2. Selostaja ähki ja selosti ikkäänkun jokikinen tilanne ois ollu likimaali. Tuli mieleen josko hän, se selostaja, selostikin vessanpytyllä istuen!
   3. Jo eka erän jälkeen pää oli pörinästä ja mahottomasta metakasta täys ja sekasi niin ku se Vaasas eikun Haminan kaupunki. :(

   Siihen heitin moisen metelin ja siirryin kansien välliin. :)

   ps
   taitaa MTV kostaa kiekkotappiosa kiduttamalla meitä katsojia:
   https://yle.fi/a/74-20049796

   Poista
 2. Kyllähän tok maalaiset ite polttopuunsa tekee - jos on sen verran maalänttiä, että saapi metänhoijollisilla töillä tarpeeseensa kerätä, eli jos joku, jolla on enempi kun ite tarvihtee, antaa luvan siivota vaikka hakkuuaukkoaan. Semmoisesta muuten lähtee ihan uskomattoman paljon polttopuuta!

  Mutta kaupunkilaiset ja kirkonkyläläiset, jos maata ei ole kuin kenkien pohjassa (kynsien alla niitä ei kaupunkilaisilla ole) ja jos se omistusasuntokin on vain osakekirjain varassa, ovatten siinä tylyssä tilanteessa, että niitä on jotenkin hommattava.

  Tietenki on mahollista ostaa joltakin isännältä kohtuuhintainen raktorkuorma halakoa ja sitten sahata ja pilikkoa polttopuiksi ja pinota, vaan jos sattuu olemaan ei-puulämmitteinen kämppä ja sitten vaikka männöö johonkin vuokramökille ja puut loppu, niin ei auta kuin lähteä ABC:ltä tai marketista hakemaan niitä ryöstöhinaisia!

  Mutta asiata haastat. Kirjotin siihen ensimmäiseeni semmoisen lorunovellin kuin Puupinomiehet, joka on kunnianosotus maalaismiehille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. äej

   Toillai!
   'Puupinomiehes' piti kaivaa hyllyköstä esille, ja siinäpä olemista kerrakseen - kohillaan sanosin, monessa suhteessa.
   Siitä muustahan näyn sanoneeni ajallaan:
   täällä
   https://hikkaj.blogspot.com/2014/10/kaksi-kirjaa-muiden-edelle.html
   ja
   Irja Kirjavinkeissä:
   https://www.kirjavinkit.fi/kirjailijat/stenman-ari/

   Nyt Sinulla saattas olla kertyny aihetta jo kolomanteen.

   Poista
  2. Hikkaj...ensimmäiselläni osallistuin jopa Taivalkosken kunnan Möllärimestari- kilpailuun, ja siellä arvioitiin (vähän niin kuin Kallen tekstit Nuoressa Voimassa) tuotokseni jotenkin niin, että juttujani oli vaikeaa lokeroida. Että ovatko novelleja, pienoisromaaneja vai mitä lienövätkää...
   Jotain pienoisromaania aloittelin, mutta totesin, että ei ole käsityötaitoa. Joten kirjoittelen näitä lokipottuja, kun huvittaa...

   Poista