Tietoja minusta

Oma kuva
Vanheneva ja haurastuva: ilman sarvia ja kohta varmaan hampaita; exänä: ope (luokan-, erityis-), lautamies + ties mitä - ja mikä huvittavinta = humanististen tieteiden kandidaatti HUK. Tällä POTULLA eli potalla ähistään omanlaisesti, ylen viisaita vältellen. (Blog content may be published in part or entirety by any print, broadcast or internet/digital media outlet, or used by any means of social media sharing.)

lauantai 3. kesäkuuta 2023

Ekaluokalle meno

Miida Sammale & Kanerva Sivonen
(kuvat: Taija-Tiia Ketola & Kanerva Sivonen)

Siinä tekijät ja tässä tehty:
Aviador 2023


Muistattehan, miten jänskä eka koulupäivä oli, kun itse tai oma lapsi aloittelemassa?

Samanmoista kuin ensi kertaa työpaikalle menisi. Samat tunnot ja tunteet: vähän eksyksissä.

"Hän katsoi eteensä, sitten vasemmalle ja sitten oikealle ja pohti, mihin suuntaan pitäisi lähteä. Hän seisoi hetken aulassa ja päätti sitten kävellä suoraan eteenpäin. Hän katseli ympärilleen, kurkisti luokkahuoneisiin ja lopulta löysi oikean luokan. Luokassa oli jo melkoinen puheensorina."

Eikun sinne vaan - ja siitä on ura uusi urkeneva.

Miida Sammalen juttu on rohkaiseva ja kannustava. Kanerva Sivosen kuvat armeijamaisen harmaita. 
Voi olla, että värikkyyteen netin pelien, tv-lastenohjelmien kautta tottunut pieni kuvakirjan katselija karsastaa Jerrin varjoisaa maailmaa. Mutta voi myös olla ettei: Jerri ekaluokkalainen poikkeaa niin paljon kuvitukseltaan totutusta ja - erilaisuus virkistääkin!

ps
minusta Jerrin isä oli pelottavan mörkömäinen. 🐻

Kirjavinkeissä

4 kommenttia:

 1. Kiva nähdä että äidin kirja on otettu haltuun :) Jerrin pohdiskeluihin voi samaistua kyllä ihan kaikenikäiset ja minne vaan uuteen paikkaan on ikinä menossakaan.. ja mullakin tuli karhu mieleen Jerrin isästä, sopivasti pelottavan isokokoinen mutta sitä isompi sylikin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. T-T

   Äiskän kirja ei ainakaan sorru tähän, johon Heidi Viherjuuren mummolan matka: https://hikkaj.blogspot.com/2023/05/lapset-saastututtavat.html :)

   Tuota Kanervan kuvitusta mietiskelin: sopii meille aikuisille ehkä paremmin kuin lapsille?
   No, onpahan ainakin poikkeavampi tavanomaisesta imelyydestä.
   Tekijöille syd.terveisiä, kertonet.

   Poista
 2. Jaahas, meillä juuri yksi rillinaama (kuten tyttö kannessa) aloittamassa koulun syksyllä. Pitääkin hankkia tämä kirja ja katsoa antaisinko hänelle luettavaksi, ja kyllä hän vielä tykkää myös siitä, että mummi lukee hänelle.
  Meidän pienellä on semmoinen pelko, että koulussa pitää pukeutua farkkuihin, hän kun on prinsessa, joka pukeutuu mekkoon ja kaikkiin mahdollisiin koruihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. MM

   Harkitsepa hankintaa: tässä kuvitus kaukana prinssessoista!
   Voi oma prinsessasi saaha sätkyn.
   😁

   Poista