Tietoja minusta

Oma kuva
Vanheneva ja haurastuva: ilman sarvia ja kohta varmaan hampaita; exänä: ope (luokan-, erityis-), lautamies + ties mitä - ja mikä huvittavinta = humanististen tieteiden kandidaatti HUK. Tällä POTULLA eli potalla ähistään omanlaisesti, ylen viisaita vältellen. (Blog content may be published in part or entirety by any print, broadcast or internet/digital media outlet, or used by any means of social media sharing.)

lauantai 3. syyskuuta 2022

'Kokkeilepa tätä'Tyhjä paperinkuva näytöllä. 
Pitäs alkaa ilmestyä näitä kirjaimia, kirjaimista lauseita, lauseista virkkeitä, virkkeistä kappaleita, kappaleista kirjoitus.
Aihekin kun on, niin mikäs siinä!
 
Hannu Mäkelän Kirjoittamisen ilo, Kirjapaja 2022, on nielaistu ja sen innoittamana tuo alku, nyt on yhteenvedon aika. Vähäsen vain tähän ja tänne, enin Kirjavinkkeihin, pitkästä aikaa.

On pitänyt toopputella ja jarrutella sinne lukemista, koska alkaa olla viittä vaille vuoden päivien luku 365 saavutettu Kirjavinkkeihin kirjoitetuissa arvioinneissa ja arvosteluissa, ja kun ajatuksena on koota niistä vuoden 2023 allakka tänne Hikatusta-blogiin: joka ainoa aamu pyhäisin arkisin olisi tarjolla luettavaksi Kokkeilepa tätä -kirjasuositus. 


Melkoista valkkaamista tässä joutuu tekemään, mutta kyllä Mäkelän kirjasta sinne on kirjoitettava, minkä jälkeen jää tilaa enää neljälle kirjalle.
 
Näinköhän pitää jättää tuo Antti Ruuskanen - Rätingin paikka (Leena Lehtolainen, Tammi 2022) ja Lauri Pihkala - Koko kansan Tahko (Kalle Virtapohja, Docendo 2022) väliin, jotta vielä neljälle paremmalle jäisi paikka. 
Lehtolainen näet ei ole oikein onnistunut kootessaan elävän Antin tietoja enemmän muilta kuin ite Antilta, päähenkilöltä; eli kirjassa puhutaan vähän kuin elävän vainajan yli. 
Ja oikealla vainaalla, Tahkolla ei taas ole mitään kiirettä tähän hätään tulla reposteltavaksi. Johan Kauko Kare kirjoitti aikoinaan hänen elämästään kirjan sarjaan Legenda jo eläessään.

Sieltäkö lie jäänyt mieleen tämmöinenkin muistikuva Tahkosta: Lauri jo poikasena päsmäröi jaellen neuvoja ja ohjeitaan hiihtoretkellä kylmän kynsissä, kun joku retkueesta surkutteli pienenevää ja palelevaa etusuihkutintaan. - Ajattele hävyttömiä, ajattele hävyttömiä! jakeli tämä papinpoika ohjeitaan.

👌 Nytpä täysi paperinkuva näytöllä! 
Ilmestyi siis riittävästi kirjaimia, sanoja, lauseita, virkkeitä, kappaleita. 👏


Kirjavinkeissä

2 kommenttia:

 1. Linkin tekstin lopussa päästään kaunokirjallisuuden kääntäjäänkin https://www.tiedetoimittajat.fi/tiedekeskiviikko/monen-sortin-denialisteja/

  T. JV

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. jvon

   tässäp se Rossi-ite jo oppejaan toteuttamassa: https://hikkaj.blogspot.com/2018/12/hannu-makela-villina-ja-vapaana.html :(

   Poista