Tietoja minusta

Oma kuva
Vanheneva ja haurastuva: ilman sarvia ja kohta varmaan hampaita; exänä: ope (luokan-, erityis-), lautamies + ties mitä - ja mikä huvittavinta = humanististen tieteiden kandidaatti HUK. Tällä POTULLA eli potalla ähistään omanlaisesti, ylen viisaita vältellen. (Blog content may be published in part or entirety by any print, broadcast or internet/digital media outlet, or used by any means of social media sharing.)

sunnuntai 11. syyskuuta 2022

Akkumoottorisaha

Kirja-arvostelu

Stihl-käyttöohjekirja - 460 sivua.

Yleisvaikutelma sisällöstä: Pelottava ensivaikutelma. 
Hirmuvarovainen pitää olla - voi olla kerta kaikkiaan henki katkolla. 
Parempi ehkä jos et päräyttäisi hankkimaasi saksalaista rakkinetta ollenkaan käyntiin. Ainakaan puunkaatoon ei pidä ryhtyä, tai jos ryhdyt, huutoetäisyydellä on oltava joku elävä henkilö, josta tosin voi tulla kuollut, jos on liian lähellä kun kaadat puun.


Tuontapaisiahan nämä ohjekirjat tuppaavat olemaan. Tämäkään 14-kielinen kirja ei poikkeusta tee. Vissiin EU-direktiivit määräävät moisen varovaisuuden, jotta vastuun saa siirrettyä ostajalle, tälle osaamattomalle rääpäleelle. Hei, mutta tämäntyylinen symbolivaroittelu tulisi ottaa käyttöön myös tavan romaanien sivuilla, niin osaisi varautua käänteisiin ... Lesepause.

Ulos
Pelottelusta huolimatta pukille. 
Parempi käynnistää peli soimaan kotipihalla eli ripustaa jännesaha pukilta liiterin naulaan ja käynnistää akkumoottorisaha napista painaltaen pärisemään. 
Kuin soipa mehto! 
Niin niin, napista painaltamalla. Ei narusta kiskomisia, kiroamisia. Siistiä! Ihan kuin sytyttäisi valonappulasta lampun kattoon.

Tulos
ylinnä kuin Soipa Mehto
Palattu sisälle 
Lukeminen helpottuu, kun näppituntuma koneeseen hankittu - eikä kukaan vielä lähelläkään hengenheittoa; sormessa vain pieni nirhauma.
Teksti on ohjekirjaksi harvinaisen sujuvaa suomea, kääntäjä ollut ihminen ei kone. 
 
"Terälevyn ulkoreunaan voi muodostua jäystettä. Poista jäyste lattaviilalla.
JÄYSTE. Ainoa sana joka vieraantuntuinen. Kaipa tuo aikanaan selviää. Ei mene yli ymmärryksen  kuten tämä:
"Stihl suosittelee antamaan teräketjujen teroittamisen Stihl-jälleenmyyjän tehtäväksi."

No ilmankos eivät kerro pyöröviilan paksuutta.
Siis pitäisikö eto homman takia aina ajella tunnin päähän kaupunkiin? EI hitossa! Ja osaisivatkohan nuo Hankkijan-myyjät sen paremmin terää viilata. 💂

Oli miten oli, tuli mitä tuli: se on neljäsatanen kahdella akulla. Yhdellä akulla kuulemma kolmevarttia kestoa.
Kätsä peli. Kai.
Kirjavinkeissä

2 kommenttia:

 1. Kiitos tästä rattoisasta lukutuokiosta! Olipa kerrassaan oivallinen kirja-arvio. Näin metsurin vaimona ovat Stihlit tulleet tutuiksi, niin no, nimeltä kyllä lähinnä. Olipa siis oikein kotoisaa lukea tuosta kuuluisasta Stihlistä ja perehtyä sen tappaviin ominaisuuksiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kirjis

   ja samallahan tuo on mitä mainioin eri kielten oppikirja!
   Sen avulla voi oppia 13 muuta kieltä, kun vertaillen niitä rinnan lukee!

   Poista