Tietoja minusta

Oma kuva
Vanheneva ja haurastuva: ilman sarvia ja kohta varmaan hampaita; exänä: ope (luokan-, erityis-), lautamies + ties mitä - ja mikä huvittavinta = humanististen tieteiden kandidaatti HUK. Tällä POTULLA eli potalla ähistään omanlaisesti, ylen viisaita vältellen. (Blog content may be published in part or entirety by any print, broadcast or internet/digital media outlet, or used by any means of social media sharing.)

sunnuntai 19. tammikuuta 2020

Päivistä selviytymisen taakka

kevennyt päivä päivältä vuosien mittaan

Oli se silloin pikkuisena poikana, alun toisella kymmenellä, elämän tulevaisuus paljon epävarmempana kuin puolenvuosisataa myöhemmin. Nyt siis.
Isä kuoli tänään Pyhän Henrikin muistopäivänä, ja puoliorpona pala kurkussa ei huominen hääviltä näyttänyt, jos sitä oli olemassakaan.


Lalli teki teksosensa Köyliönjärven jäällä samana päivänä vuosituhat taapäin. Legendaahan osin se. Vaan eipä hontelon pojan isän lähtö: mitä totisinta totta.

- Voi Herra Jumala!
Kerrankin sanat paikallaan lausutut.

Vaan mikäs nyt enää: tulevaisuus eletty ja ihmisiksi oltu, sukua jatkettu. Sen kuin etiäpäin askelletaan, porskutellaan: hiihellään, lueskellaan, pötkötellään. Nautitaan rauhallisesta päivien kulusta.

Näinköhän niin hyvä tuuri käy jotta voi sanoa: kävipä säkä että sai elää koko elämänsä sotien välissä, niitä nahkoissaan tuntematta.

Jotta: Mikäs tässä - vaikka vettä niskaan ropiseekin. ❤👴💘👵👦👧👪

+4½°C 🏂 hiihdot 10 + 9 km/450 km/ € = 69 h

KIRJA-ARVOSTELUT
*** myös
Eilen Kirjavinkeissä: Naiset valkoisissa (Kuuba)

4 kommenttia:

 1. Eräs tuntemamme päätoimittaja kuvaili synttärihaastattelussa lähestyviä eläkepäiviään: "Kalastelen, lueskelen, ryyppäilen ja rakastelen."

  Ei hassumpi sekään ohjenuorana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ej

   turhoo kulunkii ja energian haaskausta tuo loppupuoli. :)

   Poista
  2. Ilimanko lehen nuukat omistajat antovat lopputilin ennen eläkettä.

   Poista
  3. ej

   eivät panneet kuitenkaan lehen etusivulle.

   Poista