Tietoja minusta

Oma kuva
Vanheneva ja haurastuva: ilman sarvia ja kohta varmaan hampaita; exänä: ope (luokan-, erityis-), lautamies + ties mitä - ja mikä huvittavinta = humanististen tieteiden kandidaatti HUK. Tällä POTULLA eli potalla ähistään omanlaisesti, ylen viisaita vältellen. (Blog content may be published in part or entirety by any print, broadcast or internet/digital media outlet, or used by any means of social media sharing.)

maanantai 10. huhtikuuta 2017

Imukka suussa heinälaatikossa

Pääsiäisen alla
I Hiljaisen viikon ehtoosananen - malkamaanantaina

Ukki verestelee kirjasta lapsenhoitoa - tarttuu välillä kynään ja alleviivaa:
"Se, että lapsi pidetään ulkoilmassa, ei ole mikään syy luopua sen ruokkimisesta määräajoilla, jonka merkityksestä ennen on puhuttu. Kun ruokailemisen väliaika on 3 tuntia, voipi tavallisesti joutua kotiin syöntiajaksi. Mutta ellei sitä voi, saattaa ottaa mukaansa pullon; se on vaan hyväksi lämmitettävä ennen lähtöä ja pantava villavaatteen sisään, tahi mikä on vieläkin parempi – voi ottaa mukaansa pienen heinälaatikon, jossa on tilaa kahdelle pullolle; siinä pysyvät pullot kyllä lämpiminä. Rintaa voi lapsi saada niin hyvin ulkona kuin sisälläkin. Kaikki, mitä on sanottu lapsen tavasta maata imukka suussa, pitää paikkansa niin ulkona kuin sisällä huoneessakin."
Ukki vähän hätääntyy: - Heinälaatikko! ?
Vetää hiljaiseksi.
Imukka sen sijaan ei huolta tuota.

?
  
_________KIRJA-ARVOSTELUT
*** myös


2 kommenttia:

 1. Arvoisa heinättömän väen puolestapuhuja hikkaj

  Se on ulkotöissä hyvä tuo heinälaatikko !

  Mutta kuinkas nykytoimistosisätyöäiti sitä heinälaatikkoa mukanaan länsimetrossa kuljettaa ? Kun vauvveli on hoitotädillä tai tarhassa.
  Sähköinen lämpöhaude se on pakko hommata ?? Ja oikeen pitkät letkut !

  Ja imukka suussa -makoilu on muualla kirjallisuudessa kuulemma niin kattavasti kuvattu, jotta nyt vain siihen päällisin puolin viitataan sen enemmittä selityksittä !
  Jospa vielä selostettaisiin imukan rakenne ...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voksi, sir
   kyllä vihreet, voiton jälkeen, heinälaatikkohommat hoitoo - ja, kuten kuva vihjaa, Pohjanmaan lakeuksilla tarpeettomaksi jäädyt ladot kuljetetaan Helsinkiin ja liitetään metrovaunuiksi / muutetaan korttelipäiväkodeiksi / jne.

   Imukan rakenteen voin välittää myöhemmin päivemmällä mikäli tarvetta ilmaantuu.

   Poista