Tietoja minusta

Oma kuva
Vanheneva ja haurastuva: ilman sarvia ja kohta varmaan hampaita; exänä: ope (luokan-, erityis-), lautamies + ties mitä - ja mikä huvittavinta = humanististen tieteiden kandidaatti HUK. Tällä POTULLA eli potalla ähistään omanlaisesti, ylen viisaita vältellen. (Blog content may be published in part or entirety by any print, broadcast or internet/digital media outlet, or used by any means of social media sharing.)

lauantai 16. tammikuuta 2016

Ranskalaista pullaa

"Honi soit qui mal y pense."

Lintukotoa kaikessa rauhassa luen ja yhdenäkin sieppaan fraasin kuin pääsky hyönteisen. Täysin pimennossa ollut lause pulpahtaa esille: oon tuon joskus kuullu ja rallatellu sitä ranskaksi petäistönä lausuen, vaan mikä lienee; vähän niin kuin tätä silloin tällöin mieleen työntyvää Bergh-Kallion runonpätkää aina veivailen: - Huoleti kiitelkööt muut Alppein seutuja kauniiks - kauniimpi kalliimpi on mulle mun syntymämaa!

Paraskin patriootti! Mutta komealta se silti kalskahtaa, luihin ja ytimiin uppoaa, tuo runo, joka löytyy täältä jos oikein kaivelee.
Encore, tuo alun ranskalainen, näkyy olevan noiden sukkanauharitarien lausahduksia turhasta häpeämisestä.

Ranskan pullaan tässä on pian tukehtumassa, kun joka puolelta Gallian kukko tuntuu ihan mattina kiekuvan, ranskalla pommittavan.
Lehtonen kesken kaiken kaunista suomalaista kesäpäivää johtaa ajatuksen Ranskaan; munkki, pappi, lääkäri Rabelais'n Gargantua-jätti möyrii parhaillaan opintiellä Pariisissa ja kaiken huippuna posti kantaa luettavaksi Milja Kauniston Luxusta, melkoista möhkälettä pyövelin apulaispojasta Isidoresta, joka on kasvanut valheessa ja hulluudessa.
Onpa mahtavan upea kansi!

Että hyvin täällä korvessa kaukana Ranskanmailta lauantaipakkaspäivä sujahtaa käyntiin, mittarissakin vain -30,8C. Ja eilen tuli varmistettua selusta, tai oikeastaan bottom, kun viimeinkin lumitilanne antoi myöten kolata seinvieret lunta täyteen.

"Näillä mennään!" huudahtais nykykieleläinen.6 kommenttia:

 1. On tässä pakkaspäivässä se hyvä puoli, jotta terroristeja on vissiin vähemmän kuin Ranskanmualla. Jos nyt ei lintulauvan oravia ota huomioon. Eikä oo näkyny hirvikärpäsiä. Mitenkähän niille käypi tällä ilimalla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. EJ
   tuoltapa suattaa vielä tulla lunta tuppaaan: http://www.hs.fi/kotimaa/a1452842302571

   Hirvokärpäset lie koteloissaan eli koloissaan uutta lähtöä oottelemassa niin kun ihmiset kotiloissaan?

   Poista
 2. No hyvä, minä jo olin huolissani hirvokärpästen kohtalosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. EJ
   Hirvokärpäset (tunnistus: ovat jonnii verran kookkaampia kuin lajilentäjänsä) ne vasta kiusallisia tarrautujia ovat, ne kun joskus talavellakin heräävät pörräämään - kannattaa olla varuillaan! ;)

   Poista
 3. Ymmärrän, siis ikään kuin sen lajin herhiläisiä. Pisto tai purema voi olla kymmenen kertaa vaikuttavampi. Ja vielä talavella... Voi juku, puolustusvoimat sais siitä kunnon aseen. Tätä pittää kehitellä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. EJ
   ja huomaa:
   se Hirvokärpäsen purema ei jää mikskää pintaraapasuks iholla vaan se yltää syvälle sieluun saakka. Ja mites sen teippaat! ;)

   Poista