Tietoja minusta

Oma kuva
Vanheneva ja haurastuva: ilman sarvia ja kohta varmaan hampaita; exänä: ope (luokan-, erityis-), lautamies + ties mitä - ja mikä huvittavinta = humanististen tieteiden kandidaatti HUK. Tällä POTULLA eli potalla ähistään omanlaisesti, ylen viisaita vältellen. (Blog content may be published in part or entirety by any print, broadcast or internet/digital media outlet, or used by any means of social media sharing.)

maanantai 18. tammikuuta 2016

Kaksinaama


En pidä keinotekoisesta väkivallasta. En katso väkivaltaelokuvia. Enkä mitään rennymäistä voi sietää. Puistattaakin.
Silti LIVEnä katson jääkiekkoa, härkätaistelua, nyrkkeilyä ... potkunyrkkeilyssä kulkee raja: EI.

Melkoinen kaksinaama tässä.

Lukemisessa vältän väkivaltaa: mikä onni törmätä Gionon puunistuttajan kaltaisiin tai niin kuin nyt tähän Lehtosen Lintukotoon, sitä ennen Onnen poikaan.

Silti hyvin näyn sulautuvani myös Rabelais'n Gargantuan hurjiin Piccrocholen kakkusotureihin ja väkivaltaiseen munkkiin, Johannes Lihanhakkaajaan, varsinaiseen sapelinkalistajaan, mistä näyte alinna**.
Kuin myös sujahtavani pyöveli Sansonin housuihin ja hänen apupoika Isidorensa mestaus-, teloitus-, tappotouhuihin Pariisin kapisilla vallankumouksen sekasortoisilla kujilla!

Melkoinen kaksinaama, todella!
Nopeastipa sivistyksen pintakuorrutus on raaputettu pois, tai veke.
Sitä jotenkin turtuu ja hyppää mukaan ihan niin kuin aikoinaan Danten Jumalaisen Helvetti-osastoon.


François Rabelais (1494-1553) -WP
Milja Kaunisto (1976-)
kuva Marek Sabogal

Saapas nähdä mitä tästä kehkeytyy kun jatkaa Kauniston, mikä ristiriitainen nimi,  Luxuksen lukemista rumuudesta - tuntuu vaan niin hiton mielenkiintoiselta, niin minkäs sille mahtaa:

      "Yhdellä nopealla sihahduksella miekan terä iskeytyi Charles de Boucardin kaulaan. Kreivin pää lensi uljaassa kaaressa minua kohti verta suihkuten ja laskeutui jalkoihini. Nostin pään hiuksista ja kohotin sen kaiken kansan nähtäväksi, ja väkijoukko puhkesi korviahuumaavaan huutoon."  
    pyövelin apulainen
Isidore

       **"Ja varoittamatta hän mukiloi heitä niin voimallisesti, että sai heidät ymmälle kuin porsaslauman lyöden pitkin ja poikin vanhaan miekkailutapaan. Toisten aivot hän murskasi, toisten kädet ja jalat hän katkaisi, eräiden niskat hän väänsi nurin ja joittenkin munuaiset hän survoi muhennokseksi; hän murskasi heidän nenänsä, löi heidän silmänsä keltaisiksi ja sinisiksi, halkaisi heidän leukaluunsa, löi heidän hampaansa kurkkuun, rusensi heidän lapaluunsa, pirstosi heidän sääriluunsa, löi lanteet sijoiltaan ja murskasi kyynärluut. Sitä joka koetti piiloutua pitempien viiniköynnösten turviin, hän pirstoi koko selkärangan ja piiskasi häntä kuin koiraa.
Jos joku yritti pelastautua pakenemalla, hän löi niin voimakkaasti siihen kohtaan, missä niskaluu liittyy päälakeen, että pään luut lentelivät siruina ylt'ympäri."  
munkki
Johannes Lihanleikkaaja

Niitä fiksuja tyylikkäitä ranskalaisia kaikki tyynni, niin pyöveli kuin munkkikin!

Kaksinaama, ei epäilystäkään, tässä!
hiihdot 10 km/80 km//€


8 kommenttia:

 1. Vähän sitten olet kuten tammikuulle monissa kielissä nimen antanut Janus-jumala, joka toisella naamalla tähyää mennyttä ja toisella tulevaista. Nuista jumalista, että joko teilläpäin Oinos... eikun Odinin soturit on liikenteessä? Nehän vois valvoa, ettei kukaan käy sotkemassa sitä vihreää kaappia kirkon vieressä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kavi

   Sittenhän se sattu kuin suutarin näppi sinne!
   Varmaan tää Paratiisin bodycard, Hortikan Jannu, on saanu siitä etunimensä, isältään taka. Toivottavasti ei liity odineihin. Ois melekonen vahvistus; kuvanhan oot nähny?

   Se on natsinruskee se elektricitet facility.
   (http://hikkaj.blogspot.fi/2015/06/valilla-vahan-henkkoht-estetiikkaa.html)Josko oissii noihen lämmittelypaikka!

   Poista
 2. Hikka,

  ensin luulin, että Isisin oppikirjoja. Mutta nämähän ovatkin tyylikkäitä ranskalaisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. EJ
   toivottavasti eivät isisit noita lue, oppisivat vielä pahemmiks.
   Pittää olla perin sivistynyt ja kouluja käyny jotta kykenee psymään pois pahantiennistä kun nämä opukset on lukenu.

   Poista
 3. Hyvä jumalaiskansa

  Kun siellä Paratiisissa on jo muitten täyshoitolaisten keralla se Dafne, jokijumala Peneioksen tytär, niin on taakanjako jo selvillä:
  Odinin porukka hoitelee kadut ja Dafne sen Pielisjoen. Dafnellahan on omakohtaista tarvettakin vähän vieraitten miesten syynäämiseen, koska joutui jo ammoin seksuaalisen häirinnän kohteeksi. Laakeripuuksi naamioituneena vakoileksen nyt hämärämiehiä.

  Se Kauniston Milja lieneekin jo muuttanut sinne Paratiisiin Lerynin ja Valerien täydennysnaiseksi ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voksi, tri
   alakaa mennä monikerroksiseks niin kuin kunnon kertomuksen pitääkin.

   Hutut ja vellit sekasin.
   Moni ulkopuolinen lukija pysyy ulkopuolisena kun ei ymmärrä akselia Ämeriäkkylä-Paratiisi. Mutta siitä se ajan kanssa selviää kunhan valopiuhat Cityyn yhdistyvät. http://www.city.fi/blogit/muut

   Eli nämä kommentit ovat kuin ranskalaiset viivat! mikä tässä tapauksessa onkin ainoa yhdistävyys itse blogin aiheen Ranskaan. Hyvä näin.
   Mutta muuten olen sitä mieltä että kummatkin kirjailijat pysykööt Ranskassa, koska tuntuvat tuntevan sen kulttuurin perinphjin.

   Poista
 4. Luxusta odottelen minäkin mielenkiinnolla... Jos tyyli pysyy yhtään samana kuin keskiajalla, niin tiedossa on ronskisti viihdyttäviä hetkiä. Tykkäsin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. MV-C
   100 sivua vetävää tekstiä takana - kumma, tosiaan, miten pyövelin hommiin tottuu: lähtee lukijana aamulla töihin mukaan ihan kuin lähtis bussikuskiksi tai mihin tahansa duuniin!
   Pyövelin ruma apulaispoika taitaa rakastua kaiken menettäneeseen aatelisrouvaan - odotettavissa eräänlainen annakarenina??

   Poista