Tietoja minusta

Oma kuva
SUOMEN ARVOSTELIJAIN LIITON eli SARVin JÄSEN ilman sarvia ja hampaita; exänä: ope (luokan-, erityis-), lautamies + vähän sitä sun tätä - ja mikä huvittavinta: humanististen tieteiden kandidaatti HUK

tiistai 7. lokakuuta 2014

Fiksoitunut virkkeeseen


Pirun Parnasso - pitikin ilmestyä!
Pahaan rakoon. "Paha paikka", sanoisivat kännykälliset. Kun on niin paljon muuta laadukasta luettavaa.

Niin pitikin tämän vitos-Parnasson tulla, sotkemaan tilannetta!
Yleensä viskaan, en heitä, nurkkaan tuoreen numeron odottamaan parempia aikoja, monesti tulemattomien, vähän niin kuin toisen kulttuurilehden ennen vanhaan: Juoksija, joka oli mahtava, ihan oikeesti hei, kulttuurilehti elämäntapajuoksija Tapio Pekolan eläessä ja päätoimittajana vaikuttaessa.
Juoksijassa oli silloin historiallista perspektiiviä, antiikkikin vahvasti mukana.

Sitten tuli kilpajuoksija, Ari Paunonen, päätoimittajaksi; siihen se sitten lässähtikin, sillä eihän oikean juoksijan ajatus urheilun ulkopuolelle hevin ylety. Arvontapääpalkintokin tilaajille muuttui Nykin- ja Berliinin-maratonmatkasta Peugeot-henkilöautoksi.
Auto juoksijan pääpalkintona - Ptyih! 
Eip männy kaaliin.
Siihen päättyi yhteinen matka, so. tilaus ja tuttavuus. Ilmestynee lehti vielä? Samapa tuo, kun omat lenkitkin ovat kaukana maratonista. dddd

Mutta onhan meillä Parnasso korvaamassa yhden Juoksijan. Siitä iloitkaamme.

Uusin voimin kaksin kasvoin yrittävät nyt Pernaa & Hämäläinen.  Näkemyksellistä persoona-Papinnimeä ei niin vain korvata janustelemalla. Toivottavasti ei käy kuin Juoksijan.

Että löytyisi muunkinlaisia virkkeitä kuin Tommi Melenderin sisäpiirin kaltaista kilpapaunosta, siis Melenderin Thomas Pynchonin Painovoiman sateenkaari -kirja-arvostelusta Cityyn nappaamaani virkettä, jota olen viime päivät käännellyt, väännellyt ja vihannut -  joskin myös salaa psst psst ihaillut:
"Ensyklopediselle narratiiville ovat ominaisia alluusiot ja laajat historiallis-filosofiset perspektiivit sekä pyrkimys luoda uudenlaisia kerronnan muotoja, joilla pureutua vallitsevan aikakauden psykopatologioihin."
Onnekseni Dante, Rabelais, Cervantes, Melville ja Joyce, kaikki tuttuja kamuja minulle, ovat samaa sukua narratiivisuuden traditiossa kuin Pynchon.
Melenderin arvostelusta saatu tieto helpottaa tuskaani: ehkä toistaiseksi voin ohittaa Pynchonin, koska tunnen kaltaisensa, silmäillä vain samaan tapaan kuin Parnassoja ennen Papinniemeä ja Papinniemen jälkeen ja keskittyä lopullisesti pääasiassa suomalaisiin kirjoihin ja kirjailijoihin.

Siltala 2014

3 kommenttia:

 1. Mukava virke. Sen ruudulle suoltanut pakottaa ainakin kylälukkarin plaraamaan sivistyssanakirjaa.
  Se kun tuo sivistys ainakin sanojen osalta on kyky puhua niin jottei tyhmempi ymmärrä muuta kuin että helekkarin hienosti se on sanottu ja että parasta taputtaa tai ainakin sanoa että viisaasti puhuttu. Ja sitten luikkia karkuun paikalta kun tyhmyys paljastuisi.
  Oikeasti en kaivanut sanakirjaa, niin minulle jäi alluusio arvailtavaksi, loputkin on vähän huteria.

  Paremmin osaan sanat kops, vauh, bingg, räyh tai nau.

  Mutta mukava luku lehessä olluna.

  VastaaPoista
 2. JU0KSIJAN PIÄTOIMITTAJA ON TÄLLÄ HETKELÄ HARRI HÄNNINEN.PAUNOSEN JÄLÄKEEN TOIMITTI VALMENTAJA TUOMO LEHTINEN. VIIME NUMEROSSA OLI TUAS PAIKKA AUKI. KUN TUO JUOKSU EI ENNEE KULE,NIIN TUL MIELEE JOTTA OMA PÖSÖ TÄYTTÄÄ KOHTA 8V. VOISHAN SEN JO UUSIA. TÄKY ON HEITETTY. Terveisin Koivukujalainen.

  VastaaPoista
 3. koivukujalainen

  eikun Juoksija-lehteä tilaamaan, josko siellä vielä Pösöjä arvotaan!
  Ja jos ei niin lahjotat oman arvontaan. :)

  ps1 Saunasuaresta just pois juostiin.
  ps2 mistä seurauksena seuraavaa
  - Millonhan tuo juoksu ruppee kulukemaan? pitää kysyä samala viisii niinkun mummo yheksänkymppisenä kyseli ja hohoili, jotta millohan nuo elinvoimat palautus.
  Silloin vastasimme lohduttavasti: - Ei enää millonkaan.
  Pahasti pelekään jotta sama on vastaus nyttii. :(

  VastaaPoista