Tietoja minusta

Oma kuva
SUOMEN ARVOSTELIJAIN LIITON eli SARVin JÄSEN ilman sarvia ja hampaita; exänä: ope (luokan-, erityis-), lautamies + vähän sitä sun tätä - ja mikä huvittavinta: humanististen tieteiden kandidaatti HUK

sunnuntai 23. lokakuuta 2022

Luontopeekoosta ote

Talven edessä

Alaotsikko nuin kurin, kun miellyin Volter Kilven kirjan nimeen niin: Tulevaisuuden edessä; ikään kuin Volter ei olisi voinut präntätä asiallisen kirjansa nimeksi vähemmän kaunokirjallisen, edes sanajärjestystä muuttamalla.

su klo 10.28 - tämä päivä 2022

Hiihtokeskus - tähän tulee se latusen alkupuoli piakkoin:

Lämpopumppumies kävi avittamassa talven sähkölaskussa:

Omin voimin samalla asialla:

Näistä selän takana muisto vain:

Oi, oppi ottakaamme nuista jout...!
Kirjavinkeissä4 kommenttia:

 1. Sama vuodenaika jyllää täälläkin, lounaassa.
  Eilen töistä tullessa soitti veneensäilyttäjä, että nyt olisi laiturissa tilaa, joten ei kun villapaita päälle, pelastusliivit komerosta ja paatille, jonne nostin mankelin kyytiin ja Honda tulille ja muutama kilometri raikasta pohjatuulta päin. Tullessa polkemisessa meinasi tulla jo vari! Vene jäi siis talvisäilytykseen.

  Tänään siivosin kasvihuoneen kasveista, suuri on autius nyt. Alapihan kastelupömpelin kannessa oli vähän vettä, ja kun sitä siinä paalittelin, lähti jääkokkare komeasti. Siis semmoinen sininen tynnöri, jossa on kai jotain mehutiivistettä maahan joskus tuotu.

  Lunta en osaa edes toivoa tänne, sen tulo on semmoinen seventy-thirty että ei tule.

  Ilmalämpöpumppua ollaan käytetty vielä säästeliäästi. Tuvassa on sentään vielä 17 astetta, eikä kosteuskaan vielä vilkuta.

  Mutta talvella tulee vängällä kolmen, neljänkin sadan sähkölasku kuukaudessa. Pitää jostain nipistää, sillähän siitä selvitään. Velimies on taas hoitanut taimikkoaan, ja naureskeli tuossa, että tänä syksyllä ei ole yksikään vinoillut hänen puunkeruuharrastuksestaan, kuten niin monena syksynä aiemmin.

  Kun aikanaan siihen esikoiseeni kirjoitin Puupinomiehet- jutun, en kuunaan arvannut, että nuorempi veljeni semmoiseksi kehkeytyy. Hän oli silloin vielä esikaupunkilainen....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. äej

   että semmosta pientä talveen varautumista, asutpa sitten varsinaisessa Suomessa tahi tään kummajaisen, Putinin Venäjän kylessä.

   Enää kellarin ikkunan sulkeminen, ja talon rossipohjan tuuletusaukkojen tukkiminen joskus myöhemmin, jälellä, ai niin ja rännien puhistus.
   Sitten toiveissa paljon lunta ja hanget korkeat nietokset! :)

   Tuota lämpöpumppuhommaa opetellaan ja ihmetellään, jotta näinköhän tuo mitään säästää lämpölaskuissa: yksin kun hurraa ja hurisee yösä päiväsä ja pitää talon lämpimänä kun sähköpatterit ovat kiinni. No uuneja sillon tällön lämitetään kyllä.
   Saatta olla väärä taktiikka nuin sitä melekein yksin höykkyyttää.

   Sinähän tuon paremmin tiijjät. Mistä muuten teille se +17 astetta siunaantuu jos ei kerta pumpusta - pattereista, uuneista?

   Poista
  2. Hikkaj ei tykkää tuosta ilmaisusta "varsinaisessa Suomessa", huomautin, että maakunnan nimi on Suomi, mutta muut mokomat hyväkkäät ovat sen omineet. Muuta en talventulosta tiedä kuin että autosta hävisi pakki su:na mökillä ja pienenkin auton työntäminen epätasaisessa maastossa otti voimille, eteenpäin sillä pääsi ja jo ti:na myös pakitti.

   T. JV

   Poista
  3. jvon

   Terkkuja täältä Varsinais-Pohjois-Karjalasta.

   Niin parempi se on ajaa kuin työntää autoa.
   Vaikka kun aikasi työnnät ja teluat niin vahvistut, voit osallistua vaikka veteraanien Voimamies kisaan:
   kuorma-auton veto +
   tukkipunnerrus +
   kottikärryn työntö +
   jne.
   https://www.suomenvahvinmies.fi/kilpailut/lajiesittelyt/

   Poista