Tietoja minusta

Oma kuva
SUOMEN ARVOSTELIJAIN LIITON eli SARVin JÄSEN ilman sarvia ja hampaita; exänä: ope (luokan-, erityis-), lautamies + vähän sitä sun tätä - ja mikä huvittavinta: humanististen tieteiden kandidaatti HUK

keskiviikko 12. lokakuuta 2022

Aamupäivän lukulistalla

1. "Lämpöpumpun ajastimenkäyttöohje"

Iltasella jossain vaiheessa kaukosäädintä näpelöidessä oli sormi nähtävästi hipaissut ajastinnappulaa. Aamulla herättyä kapula käteen ja ihmettelemään, miksihän kellon sijasta näytöllä olikin aika 23:00!
Mitä! Mitä?
Kummastelua, ihmettelyä = yhtä hämmästyneenä kuin arvon lukija nyt siellä. = Huutelemassa ja kyselemässä, että mistähän nyt tässä kaikessa mahtaa olla kysymys.

2. "Silli menee kouluun"

Hugo-pojan, 6v, hellittelynimi tuo on. Ei kovin suloinen, vaikka kaveri suloinen onkin. Yhden päivän 'romaani' tämä on siinä missä Putkinotko tai Alastalon salissa tai Kirkolle; tai tarkemmin: Alastalon salissa oli vain kuudentunnin rupeama, Kirkolle kolmen. Sillin seurassa saamme olla vuorokauden = aamusta seuraavaan aamuun. 
Pienoisaakkosin kirjoitettu helppolukuinen vartissa luettu kirja meille kaikille 6+ ylittäneille. Lisää turvallisuuden tunnetta, mikä jodiakin tarpeellisempi lääke näinä pauhun aikoina.

3. "Pahikset"

No nythän vasta myrkyn lykkäsi. Punahilkka-satumainen pelottelukirja. Toimii aikeissaan. Peikko, Noita ja Haamu pelottelevat mahan kuralle, pahemmin kuralle kuin syksyn keskenkypsyiset luumut.
Ilmiselvästi Putin joukkoineen tunkeutunut jo lastenkirjoihin. Kyberhybridivaikuttamista 
- ettenkö sanoisi.

Vaan tongipa tuosta kaikesta ylläolevasta selvä - saati tarkoitus! 😋


omat, myös älykkäämmät,
Kirjavinkeissä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti