Tietoja minusta

Oma kuva
SUOMEN ARVOSTELIJAIN LIITON eli SARVin JÄSEN ilman sarvia ja hampaita; exänä: ope (luokan-, erityis-), lautamies + vähän sitä sun tätä - ja mikä huvittavinta: humanististen tieteiden kandidaatti HUK

sunnuntai 11. huhtikuuta 2021

Kovaa peliä

elämä on 

- ja yllättävää: kukaan ei tiedä koska kunkin, kulloin kenenkin vuoro on lähteä, poistua näyttämöltä. Tai nykyisin pikemminkin näytöltä.

Jokunen viikko sitten lähti naapurin Irja - jotakuinkin odotetusti. Samoihin aikoihin tuttu siltojen takaa, hautautui navetan katolta pudonneeseen lumimassaan - vähemmän odotetusti.
 
Näin sunnuntaisin tapaa lehdessä olla aukeaman verran ilmoituksia läheisille rakkaimpien kuolemasta. Siellä tänään sivullisellekin yllätys odottamassa: Vesa oli lähtenyt. 
Vaikka vuotta nuorempi mies. 
Sepä tässä!
Rokotti tai oli rokottamatta. Liikkui tai oli liikkumatta.

Vaan ei pidä jäädä tuleen eikä sänkyyn makaamaan, odottelemaan omaa lehti-ilmoitusta.

Äksöniä elämän peliin: sukset jalkaan ja jäälle!
Tai lukupuuhiin, sillä onhan lehdissä muutakin kuin kuolinilmoituksia.


Luetaan Kehitys 1/2021 ja karistellaan suru pois puserosta, ja saadaan iskuvoimaa elämään. Idi Aminin mailla Ugandassa ollaan. Tämän linkin kautta näköisenä. 
Ilmainen on matkamme niin paperisena kuin digisenä.

Tosin pian huomaamme olevamme taas kuoleman äärellä: juokse sutta pakoon - kömpii karhu vastaan.
Nyt korona karhuna.
 
Lehden päätoimittaja Kuutti Koski kirjoittaa oikeudenmukaisesta rokotteiden jakamisesta: 
 'niin kauan kuin rokotekattavuus ei ole globaalisti riittävällä tasolla, olemme pulassa, virusmuunnokset leviävät ja seuraa lisää ihmishenkien menetyksiä ympäri maailman'
Samaa asiaa, josta paavi Franciscuskin puhui pääsiäisenä, tästä tärkeimmästä: ei auta jos rokotetaan meidät hyväosaiset, jos kehittyvät maat jäävät oman onnensa varaan. 

Köyhien maiden ryhmä on esittänyt vaatimuksena/keinona, että koronarokotepatentit pitäisi väliaikaisesti jäädyttää, mikä lisäisi tuotantokapasiteettia ja laskisi hintoja. Maailman kauppajärjestö WTO vastustaa moista ehdotusta.

Tauti ei kuole.

Nyrkkeilyhanskatkaan eivät tautia karkota.


Kirjavinkeissä 
hiihdot 14 + 20 km/ 942 km/€ 140 h
__________
vieras riekkuva karhukoira talutettavana
hihna lyhyt lenkitön
koira levoton

6 kommenttia:

 1. Tuli mieleen kun nuapurin isäntä tokasi suustaan pahaksi tunnetulle liäkärille ettei sinustakkaa tule ikkuista lipputankoo terveyskeskuksen pihhaa kun oli tämä liäkär isännän mahanseudun laajuutta ja Nortin polttoo moittinut. No läikär kohta menehty polkupyörällä ajon takkii eli kait kuatu mankelilla pahasti ja isäntä senkun ellee pollottelloo yhtä pyöreenä vaikkakin jo ihan vanhuksena kaikkine vahuuven tuomine vähemmän kivoine lystilöineen eli kyllä se tupakan poltto ainahhii kannattaa lopettoo ajoissa jos tahtoo vanhana olla sairaana, ja muistoo se että polkupyörä on vuarallinen keksintö alamäkilöissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. jussi

   siinäpäs todistat jotta eli miten eli niin arpapeliä on tämä inehmon Schicksal.

   Tuosta liäkär Enziosta ja hänen puhumisistaan hoijjon yhteyvessä sais joku liäkärtieteen opiskelija kerätä ratun verran matskua opintojesa maturiteettitutkintoon.

   Poista
 2. Schicksal l. lie "kohtalo" ja piälle viisas netti eppäilöö sen olevan ennalta jo miärätty assii, niin että mittees pismarkkii se semmonen arpapel on kun ennalta on sovittu jo kullekin ne elon lumerot, ja ilimanko ei joku tuttava huonoilla jäillä kulukija voita lotossakkaan, vaikka samat lumerot on vetämässä ollu jo sen nelejä kymmentä vuotta! Kyllä nyt on uskot tiukilla tähän paratikmaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. jussi

   jotennii lurraalina ajattelin tuota inehmoa, vähän niin kuin nuotan perällä olevaa mahotonta muikkusualista. Siinä ne potkiutuu toisaan tönien ja hyppien, vuan kukaan ei tiijjä kenenkä paistinpannuun piäsöö paistumaan - hienommanko vai huonommanko ihmisen suihin jauhautummaan. Joka tappauksessa kaikilla sama lopputulema, ja vihon viimmen kaikki kakistellaan tuonne vasemmalla ylläällä olevaan pömpelliin taikka samassa tarkotuksessa olevaan lämpimmän huoneen posliinipyttyyn...

   Poista
 3. Mie oon kahtena päivänä yhistännä ulukoilua ja juopottelua, hik-ka. Kun tontille ilimaantu rinteeseen ensimmäinen pälävi, rakensin siihen nuotiopaikan. Lenkki ja skottilainen on tehneet kauppasa. Oon yhistännä (yhistettyä on harvemmin tullut harrastettua) hiihtokauven lopettajaiset ja soutukauven alakajaiset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ej

   on se erräillä heleppoo!
   Senkun patsastelee ja vähä jotten sano jotta jotakuinnii tuon P-Korean kirjan nimen kaltasesti eleleiksee = http://hikkaj.blogspot.com/2021/04/kolme-pienta-porsasta.html

   Toinen viuhtoo yhä lumihankiloilla saparo suorana.

   Poista